stengs

Nieuws

'Knieblessure Calvin Stengs lijkt mee te vallen'

Dennis

Afgelopen donderdag verliet de middenvelder in de gewonnen halvefinalewedstrijd om de KNVB Beker per brancard het veld, na een stevige tackle van FC Groningen speler Peersman. Er werd direct gevreesd voor een ernstige blessure.

Uitgebreide scans in het ziekenhuis hebben aangetoond dat de schade meevalt, zo meldt De Telegraaf. Naar het lijkt, is er geen sprake van een zware knieblessure. Voor zowel Stengs als Feyenoord betekent dit een enorme meevaller. De hevige pijn en emotie bij Stengs toen hij de bekerwedstrijd moest verlaten, deed vermoeden dat er sprake was van mogelijk zwaar letsel. De aanvallender middenvelder heeft een verleden met een knieblessure, nadat hij eerder in zijn carrière een kruisband afgescheurde in zijn tijd bij AZ. Trainer Arne Slot vertelde eerder dat die periode hem zwaar viel. Een revalidatietraject van ruim een jaar lijkt Stengs nu bespaard te blijven.

Het is nog onduidelijk hoe lang de aanvallende middenvelder uit de roulatie is. Om daarvoor een indicatie te geven zijn aanvullende medische onderzoeken nodig. Feyenoord verwacht na de wedstrijd tegen PSV met een inschatting te kunnen komen over de duur van zijn afwezigheid.

Logischerwijs behoort de international niet tot de wedstrijdselectie voor de topper tegen PSV. Feyenoord doet sowieso voorzichtig aan met de creatieve middenvelder. “Het stond al langer op de agenda dat hij een keer rust moest hebben. Dat heeft heel veel met belastbaarheid te maken en dat is mede te relateren aan die knie, die na een wedstrijd nog wel eens opspeelt”, zo vertelde Slot al eerder. “Qua belasting ging dat goed, maar je kunt niets doen aan zo'n tackle zoals donderdag.''

Is Feyenoord in staat om zonder Stengs te winnen bij PSV? Laat het hieronder weten in de comments!

Win hier 20x je inzet als er 2x in de wedstrijd wordt gescoord!

 

Delen

Reacties

Goed nieuws. Ik hef het glas op een goed herstel voor Calvin.
Ik heb voor de wedstrijd van morgen een beter gevoel dan ik voor de wedstrijd tegen Groningen had. Waar iedereen hier het over een gebrek aan voetbalkwaliteit heeft, zie ik al weken lang vooral mentale vermoeidheid. Maar voor wedstrijden tegen ploegen die presteren zoals PSV, gaat het mentaal opladen in principe gewoon vanzelf. Ik denk dat bij Feyenoord de urgentie vele malen groter zal zijn dan bij de tegenstander, want: 10 punten verschil.

Álle onderlinge partijtjes dit seizoen gingen gelijk op. Ik verwacht dat morgen de verhoudingen niet anders liggen. Ik zie Feyenoord met 1 doelpunt verschil winnen, wat het onderlinge resultaat over een heel seizoen weer in evenwicht brengt.

Ik heb er in ieder geval zin in!!
Zou heel mooi zijn! Gun het hem van harte dat het meevalt. Hopelijk is hij er in de bekerfinale in elk geval weer bij 💪🏼
Zal fijn zijn voor hem en Feyenoord. Morgen hoop ik op winst. Maar zal al blij zijn met gelijkspel.