Calvin Stengs

Nieuws

"Ik weet één ding zeker, dan had hij niet bij Feyenoord gespeeld”

Dennis

Calvin Stengs verliet afgelopen donderdag per brancard het veld. De middenvelder van Feyenoord raakte na een stevige tackle van FC Groningen speler Peersman geblesseerd aan zijn knie en kon zijn tranen niet bedwingen.

Ook Arne Slot had het moeilijk bij de aftocht van Stengs. De gedachte van de trainer ging automatisch terug naar 2017, toen de middenvelder in dienst van AZ zijn kruisband afscheurde. Slot was destijds assistent-trainer van de Alkmaarse club en zag hem knokken om terug te komen. “Laat dit alsjeblieft niet weer ernstig zijn”, zo zegt hij over de mogelijke nieuwe blessure. “Voor al mijn spelers zou ik dit verschrikkelijk vinden, maar door wat ik in Alkmaar met Calvin heb meegemaakt kan ik wel zeggen dat ik het voor hem nog zwaarder vind.”

De vrees voor een nieuwe zware blessure is niet ongegrond. Zo is er volgens Slot een verschil tussen de Stengs van voor en na zijn blessure uit 2017. “Calvin is na zijn knieblessure een hele goede voetballer geworden. Voor zijn knieblessure was hij zelfs weergaloos, die fase heb ik meegemaakt. Ik vind het verschrikkelijk dat hij die blessure heeft opgelopen en sindsdien maakt hij er het beste van. Bij Feyenoord hebben we daar heel veel plezier van, want ook tegen Groningen was hij weer betrokken bij de 1-1. Je zou hem een knie gunnen zoals ik en vele anderen hebben, want dan zouden we nog veel meer van hem kunnen genieten.”

In dienst van Feyenoord behoort Stengs regelmatig tot de uitblinkers. Desalniettemin draagt hij volgens Slot nog steeds de gevolgen van die eerdere kniekwetsuur. “Hij heeft zeker wedstrijden gespeeld die net zo goed waren als daarvoor, maar ik heb de afgelopen weken en maanden best vaak moeten wisselen. Het stond al langer op de agenda dat hij een keer rust moest hebben. Dat heeft heel veel met belastbaarheid te maken en dat is mede te relateren aan die knie, die na een wedstrijd nog wel eens opspeelt. Het heeft invloed op hem en toch is hij nog steeds een ongelooflijk goede speler. De afgelopen interlands maakte hij ook de goals bij het Nederlands Elftal. Soms denken we wel eens ‘wat als die blessure er niet was geweest?’. Ik weet één ding zeker, dan had hij niet bij Feyenoord gespeeld.”

Delen

Reacties

In telegraaf wordt gemeld dat er zijn ernstige beschadigingen aan Steng's knie zijn geconstateerd
Schijnt mee te vallen, maar hopen dat hij over paar weken weer mee kan doen.
Met zijn allen duimen dat het toch nog beetje meevalt…..
Het legioen staat achter je, Calvin…
Veel kritiek op deze jongen en sommige dingen zijn niet misschien niet eens onterecht, maar laten we in godsnaam hopen dat het meevalt en we hem snel weer terug hebben. Stiekem natuurlijk gewoon heel belangrijk!