toko-koga

Vrouwen

Toko Koga, The Rising Sun op het middenveld

Dennis

Feyenoord V1 kent vooralsnog een matig seizoen. Het keurkorps van trainer Jessica Torny heeft moeite de punten bij elkaar te sprokkelen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Tussendoor werd wel knap de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt, door het sterke ADO Den Haag uit te schakelen. De technische leiding van de Feyenoord Vrouwen heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten om meer stabiliteit in het elftal te brengen. Dat blijkt wel uit de twee gerichte aankopen die zijn gedaan tijdens de winterstop.

Allereerst werd aanvalster Ella van Kerkhoven losgeweekt van het Belgische KRC Genk. Een echte spits is al sinds het begin lastig te vinden, maar daar is nu verandering in gekomen. Daarnaast werd in januari de Japanse Toko Koga aangetrokken. Het 18-jarige talent bewees direct van grote waarde te zijn voor Feyenoord. Toko Koga liep afgelopen jaar al een week stage op Varkenoord en overtuigde de technische staf van haar kwaliteiten. Ze werd nadrukkelijk gevolgd door meerdere clubs uit Europa, maar koos voor het rood en wit van Feyenoord.

Na het trainingskamp in Portugal begin dit jaar zette zij haar krabbel onder een contract tot medio 2026. Van meet af aan speelt ze in de basis centraal op het middenveld. De zeer dynamische middenveldster beschikt over een goede portie strijdlust, duelkracht, loopvermogen en techniek. Dit heeft de eerste wedstrijden na de winterstop bijgedragen aan een verbetering van het spel ten opzichte van de eerste seizoenshelft. Samen met Sisca Folkertsma staat er nu een mooi tandem op het middenveld.

Tekst: Tim Duijverman

Het team begint steeds beter te draaien, mede dankzij de kwaliteiten van Toko, die zich met het Japanse elftal onlangs kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Parijs. Dit zou zeker meer punten en een hogere ranking op moeten leveren dan de eerste seizoenshelft. In combinatie met de doelgerichte Ella van Kerkhoven, wordt met een goed gevoel uitgekeken naar de resterende wedstrijden.

Ben je Feyenoorder? Word dan lid van FSV De Feijenoorder en meld je aan!

Delen

Reacties

Nog geen reacties