kuip-oranje

VK Sportphoto

Nieuws

KNVB: "Daar zijn we helemaal klaar mee"

Van de redactie

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in de Klassieker van afgelopen woensdag, heeft de KNVB per direct maatregelen aangescherpt. “We hebben allemaal een schandalig incident gezien waarbij een speler niet veilig was op het veld. Dit incident staat helaas niet op zichzelf”, zo schrijft Marianne van Leeuwen op de website van de voetbalbond.

De directeur betaald voetbal zegt dat wangedrag in de stadions nooit normaal mag worden gevonden. “Daarmee is het voor de KNVB niet klaar. Het veld is heilig. De spelers en alle anderen op het veld moeten te allen tijde veilig hun werk kunnen doen. Daarom voeren wij per direct aangescherpte maatregelen in.” (zie onderstaand).

De KNVB verwacht dat de maatregelen effect zullen hebben. “Door deze stappen halen potentiële daders het hopelijk niet langer in hun hoofd om de hoofdrolspelers op het veld te belagen. Daar zijn we helemaal klaar mee. De veiligheid in en rond een stadion is topprioriteit en doen we samen met clubs, supporters, gemeentes, OM, politie en kabinet. Het uitgangspunt blijft dat het voetbal toegankelijk, gastvrij en veilig moet zijn voor alle echte supporters”, aldus van Leeuwen.

De KNVB voert het volgende per direct in:

Gooien van voorwerpen
• Als voorwerpen op het veld worden gegooid, dan besluit de scheidsrechter het spel stil te leggen en gaan de teams en scheidsrechters naar de kleedkamers. Als zij de wedstrijd hervatten en er worden opnieuw voorwerpen op het veld gegooid, dan besluit de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken.

• Als een speler of scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, dan besluit de scheidsrechter direct de wedstrijd definitief te staken.

Veldbetreding
• Als een ‘supporter’ op het veld op komt, dan besluit de scheidsrechter het spel stil te leggen en gaan de teams en scheidsrechters naar de kleedkamers. Als zij de wedstrijd hervatten en er komt opnieuw een ‘supporter’ op het veld, dan besluit de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken.

• Als een ‘supporter’ op het veld komt en een speler of scheidsrechter aanvalt, dan besluit de scheidsrechter direct de wedstrijd definitief te staken.

Delen

Reacties

Ik denk dat dit zeker gaat werken. Gooien kan gewoon niet meer. Wedstrijd stopt gewoon. Echt perfect.
Klinkt als het failliet van de bierdouche.....
En laat nu een les geleerd zijn, laat ook die rookontwikkelende fakkels voortaan buiten de stadions, mensen met longklachten zullen jullie dankbaar zijn. En de club heeft ook minder boetes te betalen, kan dat voor leukere doelen gebruikt worden. En gedraag je bij uitwedstrijden. Kapitalen onnodig weggegooid, daar kan beter het stadion mee verbeterd worden. Druiloren. Gegroet kameraden, hand in hand, kampioen worden.
Prima 1e aanzet. Raddraaiers structureel stadionverbod en meldingsplicht geven. Te beginnen bij de raddraaiers binnen de harde kern. Nooit meer welkom. Al dat vuurwerk bij begin wedstrijd is complete nonsens. Dat soort gasten hard straffen. Het mooie logo met de vlaggen en muziek geeft veel meer sfeer.
Ik denk niet dat dit gaat werken maar goed. Ik vind camera's en oppakken nog steeds beste optie. Al doe je dat 2 weken en iedereen oppakt die iets gooit neemt het aantal gooiers direct af.
Feyenoord (en ook de andere clubs) moeten nu aangeven dat er geen bier meer geschonken wordt in het stadion bij het eerstvolgende gooien ervan. Onderhand gebeurt dit overal en we vinden dat normaal. Scheids doet er niks meer mee. Omzetverlies voor het stadion maar dat moet dan maar.
Zal meer het snuiven en pillen zijn