tb2023129tb2023129tb101101

Nieuws

KNVB gaat met arbiter Lindhout voor pikante aanstelling

Dennis

"Ik snap de frustratie van PSV volledig, ik heb die dit jaar ook al meerdere keren gehad. Als wij uit bij Twente moeten, is zo’n beslissing voor mij ook reden om er iets van te zeggen”, zo reageerde Feyenoordtrainer Arne Slot op het beladen penaltymoment uit de bekerontmoeting. 

Scheidsrechter Dennis Higler besloot geen strafschop te geven na een tackle van Mats Wieffer op Noa Lang. Slot trok na afloop de vergelijking met de uitwedstrijd in Enschede. "Het is dan een strafschop, zoals het in Enschede ook een strafschop was." Slot refereerde daarmee aan een charge op Santiago Giménez in het zestienmetergebied, waarvoor Higler destijds ook niet floot.

Voor het tweede jaar op rij voelde Feyenoord zich daarmee in Enschede tekort gedaan. Tot frustratie van de Rotterdammers werd een seizoen eerder al weggekeken bij een handsbal van Robin Pröpper. Pikant detail is dat de arbiter van toen, Allard Lindhout, door de KNVB is aangesteld voor de cruciale competitiewedstrijd aanstaande zondag tegen wederom FC Twente.

In Rotterdam zijn ze het optreden van de leidsman in Enschede namelijk nog niet vergeten. Feyenoord dacht in de slotfase recht te hebben op een strafschop na hands van Robin Pröpper. Lindhout gaf echter een vrije trap aan de Tukker, omdat Giménez een duwtje zou hebben gegeven. Het oordeel van Lindhout kwam op veel kritiek te staan, omdat hij floot en allereerst een handsgebaar maakte als aanleiding.  

Ondertussen heeft Lindhout zich heeft ontpopt tot meest ongunstige scheidsrechter voor de Kuipploeg. Tijdens de acht wedstrijden waarbij Lindhout de leiding had over Feyenoord, zijn er slechts drie overwinningen behaald.

Delen

Reacties

Zo zeg, ben nu eel helemaak klaar met dat gezeik over de prima sliding van Mats.
Kunnen we weer gaan voetballen, met 12 man!! Het was memorabel lekker. Tukkers gaan er af. Wij pakken ze 2-0. Santi en Timber
Dat 2de elftal van shalke 04 rijd zondag bij aankomst de bus het veld op en parkeerd deze voor de goal en dan is er verder geen doorkomen meer aan...
Na wat er woensdag is gebeurd... gaat er echt niet meer in het voordeel van Feyenoord gefloten worden.....zeker niet door deze gast. En de VAR kan je als scheidsrechter blijkbaar gewoon negeren, dus dan weten we nu al dat we met 0-1 aan de wedstrijd beginnen.
Had meer moeite dat de var uit Borculo niet thuis gaf in die ietwat onoverzichtelijke situatie. Gimenez werd overigens door Brenet tegen Proper aangegooid.
Had tot woensdag ook geen hoge pet op van Higler, nu inmiddels wel. Dus ook Lindhout kan verbeteren.
Beter vanaf nu bij elke persco zeggen dat we hem nooit meer als scheidsrechter willen. Is psv ook een keer gelukt.
Gewoon beter zijn. Met 3-0 pak slaag geven.