jozsef-kiprich

Nieuws

József Kiprich zondag te gast in De Kuip

Stan

Feyenoord verwelkomt komende zondag József Kiprich als eregast bij de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De populaire oud-spits komt speciaal over vanuit zijn thuisland Hongarije en zal voorafgaand aan de wedstrijd het veld op komen.

Kiprich kwam in 1989 naar Rotterdam en groeide in de jaren die volgde uit tot een publiekslieveling van het legioen. Het ultieme hoogtepunt van zijn tijd bij Feyenoord was het landskampioenschap van 1993, terwijl hij daarnaast liefst vier keer de KNVB Beker won. Na de bekerwinst in 1995 volgde een emotioneel afscheid in De Kuip, waar Kiprich op de schouders ging en het ‘Jóóózsef, Jóóózsef’ massaal door het stadion galmde.

Zondag keert Kiprich, die vorig jaar zestig werd, weer terug in De Kuip voor een bijzonder en langverwacht weerzien met het legioen. Ben jij er zondag bij? Zorg dan dat je op tijd in het stadion bent, zodat je niks mist en je een held uit het verleden het onthaal kunt geven dat hij verdient!

Oproep
Voor aanvang van het treffen met de Tukkers zal ook verschijnen op Varkenoord, waar de Tovenaar van Tatabánya aanwezig zal zijn bij de PMDS (Pre Match Drinking Session). In dat kader werden supporters woensdag al opgeroepen om 11:30 naar het jeugdcomplex van Feyenoord te komen, waar hen een verrassing zou staan te wachten. Die verrassing is dus het bezoek van Feyenoord-icoon Kiprich.

Voor zondag nog even genieten van de periode van Kiprich als speler? Ga dan naar Feyenoord ONE voor de special 'József Kiprich – de succesvolle Feyenoord-cultspits'. Hiervoor is geen lidmaatschap nodig.

Delen

Reacties

Mooi de Tovenaar van Tatabánya Jozef Kiprich weer in de Kuip. Super hero en spits. Zo kan Santi ook worden, dus Santi kijk naar Jozef en leer!
József nam in zijn carrière 20 strafschoppen. De eerste 19 waren allemaal raak waarvan 10 voor Feyenoord. Toen hij aan het einde van zijn carrière voor het eerst miste, nam hij nooit meer een strafschop.

7 mei 1995 Feyenoord - PSV 3-2
József valt zonder warming-up in voor de geblesseerde Glaucio vijf minuten na rust als Feyenoord net een strafschop mee heeft gekregen. Op een drafje loopt hij naar richting de stip, pakt de bal en schiet vanaf elf meter de bal simpel in de rechterhoek: 2-2. Menzo had geen idee in welke hoek hij moest duiken. Twintig minuten later scoorde hij de winnende.

Dit vind ik het mooiste Kiprich-moment. We hebben genoten van hem.
Ode aan het Legioen EN Kiprich: toen bekend werd dat Kiprich voor Den Bosch ging spelen (9 wedstrijden) zijn veel Feyenoord supporters (1200?) naar een wedstrijd (RKC uit?) gegaan om zijn naam te scanderen! Zegt alles over hoe populair Kiprich was en hoe geweldig het Legioen kan zijn.
Puffen??
Wat is puffen?!?!

Legend, welcome home!!
Hij was geweldig en verdient dit zeker! Idd: Legend.