supporters-met-sjaaltjes

VK Sportphoto

Nieuws

KNVB grijpt vanaf komend seizoen in bij homofobe spreekkoren

Stan

De KNVB gaat maatregelen nemen tegen homofobe spreekkoren in voetbalstadions, zo maakt de voetbalbond maandagmiddag bekend. Als supporters zich schuldig maken aan het uitschelden van spelers, trainers of scheidsrechters met het woord 'homo' kan dat vanaf volgend seizoen leiden tot het stilleggen van een wedstrijd of zelfs een stadionverbod. 

Het besluit om feller in te grijpen bij homofobe spreekkoren werd gemaakt tijdens de algemene vergadering betaald voetbal (AVBV) op 27 juni. Daarin werd volgens de KNVB unaniem gesteld dat er een einde moet komen aan deze vorm van belediging in stadions. 

De maatregelen houden in dat supporters bij langdurige, massale of herhalende spreekkoren, eerst tweemaal gewaarschuwd zullen worden door de stadionspeaker. Klinken de koren daarna alsnog, dan wordt de wedstrijd (tijdelijk) stilgelegd. De schuldige supporters zullen vervolgens worden opgespoord en riskeren een stadionverbod van maximaal 18 maanden. 

Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal, zegt op de website van de KNVB het volgende over de nieuwe aanpak: "Voetbal is voor iedereen en van iedereen. Daar horen geen spreekkoren bij waarin het woord homo als scheldwoord wordt gebruikt. Gezamenlijk hebben we die grens getrokken. De stappen die we nu zetten, zullen we evalueren om te bekijken of ze het gewenste resultaat opleveren."

Delen

Reacties

Langzamerhand gaat het de kant op. Dat er in de rust alleen nog thee verkrijgbaar is. Als aanmoediging hup hup geroepen mag worden!!!. Boe Boe bij een slechte beslissing van de scheidsrechter mag dan ook niet meer. Is kwetsend naar de boeren toe die hun vee is kwijtgeraakt.
Zolang je groepen zelf buiten de maatschappij zet, door ze een aparte vak te geven.
Ben je zelf discriminerend bezig KNVB. En het rare je bent zelf niet vies dat er een WK in een anti homo land gehouden wordt, waar de mensenrechten nihil zijn.Nee KNVB mocht je clubs regels opleggen. Kijk dan eerst zelf in de spiegel. Let wel !!!racistische en kwetsende uitlatingen daar ben ik absoluut tegen. Maar de KNVB zou de laatste moeten zijn, die hier uitlatingen over zou moeten doen!!!!
Langzamerhand gaat het de kant op. Dat er in de rust alleen nog thee verkrijgbaar is. Als aanmoediging hup hup geroepen mag worden!!!. Boe Boe bij een slechte beslissing van de scheidsrechter mag dan ook niet meer. Is kwetsend naar de boeren toe die hun vee is kwijtgeraakt.
Zolang je groepen zelf buiten de maatschappij zet, door ze een aparte vak te geven.
Ben je zelf discriminerend bezig KNVB. En het rare je bent zelf niet vies dat er een WK in een anti homo land gehouden wordt, waar de mensenrechten nihil zijn.Nee KNVB mocht je clubs regels opleggen. Kijk dan eerst zelf in de spiegel. Let wel !!!racistische en kwetsende uitlatingen daar ben ik absoluut tegen. Maar de KNVB zou de laatste moeten zijn, die hier uitlatingen over zou moeten doen!!!!
De KNVB is juist degene die homo's nu in een kwaad daglicht stelt, want als je homo bent dan ben je volgens de KNVB dus minder dan de ander? Wie is hier nou aan het discrimineren, KNVB?
Wacht waar haal je uit dat je volgens de KNVB dan minder bent?
Ik niet, maar mensen die homosexueel zijn wel. Ik bedoel het precies zoals ik het schrijf. Begrijpend lezen.
Je moet niet alles geloven over Ivanusec
Zo lang het niet op de feyenoord kanalen staat is het niet waar
Slaan we hiermee niet een beetje door..???
Ik wist niet dat homo een scheldwoord is.

Mag dit dan nog wel.

Rooie eikel
Hi ha hondelul. (Nee,PvDieren wordt boos)
Je moeder is een H...
En wie niet springt die wordt niet moe
Luinge Kloot**K ...oid

Hoe meer aandacht je aan iets geeft hoe meer het groeit.
Oh, de spreekkoren tijdens Feyenoord-PSV – 'Makkelie is een ** homo' – waren positief bedoeld?

En vaak is het zo dat iets groeit wanneer je het aandacht geeft. Evengoed kun je zeggen dat het goed is om duidelijker te zijn over de grenzen die men wil hebben.

De andere voorbeelden mogen nog wel, omdat je daarmee niet een aangeboren voorkeur van mensen belachelijk maakt. Gelukkig voor jou blijven er dus nog genoeg scheldwoorden over!
Haha. Ik was er al bang dat alles verboden zou worden.

Nee maar, zonder gekheid.

Ik vind homo geen scheldwoord. En idd in die content zoals jij het zegt komt het wel kwetsend over. Ik vind alleen al die racistische spreekkoren 20x erger, daar ben ik echt klaar mee.
Waarom is een rascitsch scheldwoord erger
Dus die buitenlanders mogen wel homo's lesbiennes en de hele weetikveel nog meer verafschuwen en in elkaar beuken.
Maar Turk Marokkaan en Zwarte mag je niet zeggen?
Homo is geen scheldwoord. Mensen doen elkaar geloven dat het een scheldwoord is, omdat ze het woord homo in een andere context gebruiken dan dat het werkelijk betekent.

De KNVB is juist nu degene die de homo in een kwaad daglicht stelt door deze idiote regel in te voeren. Volgens de KNVB is de homo dus nu een minder iemand dan een heteroseksueel, anders zouden ze deze regel niet verzonnen hebben.
Weetikveel712. Dank voor je post
Ik had het niet beter uit kunnen leggen.
Dus supporters noemen Makkelie een ** homo maar het is de KNVB die homo's in een kwaad daglicht stelt? Supporters van Spakenburg schelden massaal Xavi Simons uit voor homo en dat kan niet kwetsen, want homo is geen scheldwoord?

Dat homo geen scheldwoord is, ben ik het an sich wel mee eens, maar het wordt natuurlijk overduidelijk kwetsend ingezet want om een of andere reden hebben veel mensen nog veel moeite met homo's. Meer nog, juist doordat dat woord zo vaak kwetsend wordt ingezet, krijgt het van zichzelf ook een negatieve connotatie in normaal gebruik, zoals je zelf ook zegt.

Maar daarna draai je de zaken om. Iets of iemand heeft niet minder waarde als het beschermd moet worden, het geeft juist aan dat je wil dat je van dat woord of die persoon afblijft juist omdat het waarde heeft.

En laten we eerlijk zijn, je bent natuurlijk zielig en bekrompen als je iemand voor homo meent te moeten uitschelden. Dat je het een idiote regel vindt, stelt me teleur: het is volstrekt idioot dat iemand meent dat woord te moeten gebruiken.

Andersom, als je dan toch wil schelden, gebruik dan ook een 'echt' scheldwoord en niet het woord homo. Gays blij, en jij kunt met dat echte scheldwoord veel beter je agressie kwijt, dat echte scheldwoord komt namelijk veel harder aan. Win-win!!
Goede reactie. Helemaal eens!
@FTM vertel me ff dat Donny van beek gericht bullshit is hahaha
jij moet jouw twitter account verwijderen, want je leest de grootste onzin daar.
Is de stekker (voorlopig)uit De deal van Ivanusec ? Bron balkanscout @ftm
Net alsof alle boeren homo's zijn😂
Je bent ook wel een beetje simpel als je je tot homofobie verlaagt.
Aan de andere kant, vanwaar is een spreekkoor als "Xavi Simons is homo" kwetsend? Is toch niets mis mee om homo te zijn?
Ze roepen het niet omdat ze vinden dat er niks mis mee is denk ik zo
Klopt, ze roepen omdat ze hopen ermee te kwetsen. En zo lang organisaties als de KNVB blijven bevestigen dat het kwetsend is blijven ze doorgaan. Ik vraag me echter ernstig af wat er kwetsend aan zou moeten zijn.
Omdat het gebruikt wordt als scheldwoord. Dat moet gewoon een stoppen.
Alternatieve teksten kunnen zijn:
Alle Duitsers zijn Duitser. Xavi Simons kabouter of Xavi Simons moet huilen 😉
Alles en iedereen moet woke net als in 020
Zo dan, dat wordt wat in De Kuip. Ik vind het terrecht. Die homofobe onzin moet stoppen. Respect voor elkaar. En als dat respect er komt, verdwijnen al die regenboogvlaggen misschien ook weer in de kluis.
#FTM klopt het dat feyenoord niet langer meer voor ivanusec gaat las dat namelijk net
Ander onderwerp! Dit gaat over de spreekkoren.
Denk dat het een bullshit bericht is
Denk het ook kwam uit de kroatische media