Feyenoord Supporters met Sjaaltjes in de lucht genomen vanaf Vak S

Nieuws

KNVB over late tijdstip bekervoetbal: "We kunnen er niet zo veel aan doen"

Van de redactie

Het was rond middernacht toen Igor Paixão Feyenoord vanaf de strafschopstip naar de kwartfinale van de KNVB Beker schoot. Niet alle supporters maakte de apotheose van de bekerthriller mee. Zij vertrokken eerder uit De Kuip om de laatste trein te halen en zodoende thuis te komen.

Om 21:00 trapten Feyenoord en NEC af voor de achtste finale van de KNVB Beker. Toen Feyenoord na verlenging en strafschoppen als winnaar van het veld stapte was het 23:45. Voor supporters met een auto of uit de regio Rotterdam geen probleem. Kom je van verder en ben je met het openbaar vervoer dan heb je Paixão gemist.

De KNVB heeft begrip voor het chagrijn, maar zegt tegelijkertijd er niets aan te kunnen doen. “Het is vervelend als mensen moeite hebben om thuis te komen. Maar er zijn drie tijdslots voor bekerwedstrijden, zoals overeengekomen met de rechtenhouder. Die zijn van tevoren gecommuniceerd met clubs en gemeentes, die kunnen daar ook op inspelen. Het aanvangstijdstip van 21.00 is inmiddels ook een courant tijdstip, zeker in Europees voetbal. Het is vervelend voor de mensen om wie het ging, maar we kunnen er niet zo veel aan doen”, zo vertelt een woordvoerder aan Voetbal International.

Naast de KNVB liet ook Feyenoord van zich horen. Ook de club geeft aan geen oplossing te zien. “We snappen uiteraard dat dit voor veel supporters niet ideaal is. We hebben te maken met vele partijen zoals de KNVB, gemeente, zendgemachtigden en factoren zoals de verdeling alle wedstrijden binnen een speelronde. Dan kom je hier net als andere clubs helaas soms op uit”, aldus een woordvoerder van Feyenoord.

Zodoende stelt de organisator van de wedstrijd alsmede de deelnemer machteloos te staan. 

Delen

Reacties

Tuurlijk kun je er wat aan doen.
Feyenoord en **** zijn de enige clubs met een landelijke aanhang. Zet die op een vroeger tijdstip zodat de supporters nog thuis komen.
Genoeg andere wedstrijden die je om 21.00 kan programmeren.
Daar kunnen jullie KNVB wel wat aan doen door in de winterstop gewoon door te voetballen. Dan kunnen de wedstrijden gewoon in het weekend gespeeld worden.
Nee jullie vakantie is belangrijker.
Wat een onzin 21.00 uur is een keuze net zoals 9.00 uur of welk tijdstip dan ook...begin gewoon op 19.00 uur zodat iedereen optijd thuis kunnen zijn . Verdien je maar wat minder
Liever 9 uur dan 7 uur ivm files op de heenweg
“maar we kunnen er niet zo veel aan doen” = “hier verdienen we meer aan, dus fuck jullie”
Onzin gewoon 20 00 uur doen. ESPN WIL PER SE 2 duels achter elkaar maar zouden ze om 20 u doen kijken dezelfde mensen op tv. Je kijkt toch t liefst naar je favoriete club. Ik kijk nu ook geen aj..