hartman

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman hoeft KNVB aanklager niet te vrezen

Van de redactie

Quilindschy Hartman ontsnapte gisteren in de wedstrijd tegen NEC aan vroegtijdige rode kaart. De linksback kegelde in de zevende minuut NEC-speler Bart van Rooij onderuit met een wilde sliding. Terwijl De Kuip haar adem inhield kwam Hartman er vanaf met een vermaning van scheidsrechter Rob Dieperink.

In de achtste finale van de KNVB Beker wordt geen gebruik gemaakt van de VAR. Zodoende bleef het bij de beoordeling van Dieperink.

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond zal de beslissing ongetwijfeld intern bespreken en aanduiden als een overtreding die wellicht verdere consequenties verdiende, zo schrijft Algemeen Dagblad. Hartman hoeft echter niet te vrezen dat de aanklager een onderzoek naar zijn handelen start, die kan uitmonden in een schorsing. Doordat arbiter Dieperink de overtreding in de wedstrijd al heeft bestraft met een vrije trap, mag de aanklager niet meer ingrijpen.

Van Egmond overweegt om de VAR volgend seizoen al eerder in het toernooi bij de wedstrijden te betrekken. Volgens de oud-scheidsrechter is dat echter in de praktijk lastig, vanwege de kans dat in de achtste finales no amateurclubs actief zijn in het toernooi. De sportparken waar zij voetballen zijn niet allemaal geschikt voor de voorzieningen die behoren bij video-arbitrage.

Delen

Reacties

Nog geen reacties