giro555

VK Sportphoto

Nieuws

Minuut stilte voorafgaand aan Heerenveen – Feyenoord

Van de redactie

Voorafgaand aan de Eredivisiewedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord zal een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

De KNVB heeft aangekondigd dat komende weekend rondom alle duels in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie een minuut stilte wordt gehouden Tegelijkertijd verschijnt op de boarding, op alle stadionschermen en via de stadionspeakers een oproep om Giro555 te steunen. 

“De aardbeving heeft inmiddels al meer dan 17.000 dodelijke slachtoffers geëist. Veel mensen zitten, vanwege instortingsgevaar, onbeschermd in de ijzige kou. Hulpmiddelen als medische zorg, voedsel en schoon drinkwater zijn direct nodig. Reden voor Giro555 en het Nederlandse betaald voetbal om in actie te komen voor alle slachtoffers”, aldus de KNVB. 

Rondom de achtste finales van de KNVB Beker werd eveneens aandacht besteed aan Giro 555. Na afloop van de bekerwedstrijd tegen NEC deed Feyenoordaanvoerder Orkun Kökcü al een oproep om te doneren. 

Delen

Reacties

Kunnen we bij Feyenoord daar ook niet aan toevoegen een minuut stilte te houden voor de Iraanse vrouwen die zonder aardbeving worden afgeslacht?