giro555

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü roept op te doneren: "Het komt hard aan”

Van de redactie

Gisteravond werd rondom de wedstrijd tegen NEC stilgestaan bij de aardbevingsramp in Turkije en Syrie. Feyenoord betrad het veld in speciale shirts met daarop de tekst; ‘Help slachtoffers aardbeving Turkije & Syrie. GIRO 555

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor de slachtoffers van de natuurramp, die inmiddels aan meer dan 16.000 mensen het leven heeft gekost, velen heeft verwond en de huizen van velen heeft verwoest.

Direct na afloop van de gewonnen bekerthriller toonde Orkun Kökcü de Turkse vlag, waarmee hij aandacht vroeg voor de slachtoffers van de zware aardbevingen in Turkije. Bij de microfoon van ESPN toonde de aanvoerder van Feyenoord zich aangedaan door het natuurgeweld. “Het doet iets met je. Wij als Turken zijn gewoon heel hecht. Ook al is het niet mijn familie, het voelt voor mij alsof ik broeders en zusters ben kwijtgeraakt. Het komt hard aan”. 

Kökçü probeert te helpen door een oproep te doen voor steun. “Ik heb nu twee dagen gehad om het een plekje te geven. Vanaf hier probeer je te helpen door bijvoorbeeld een post op sociale media dat mensen kunnen doneren, of dat ze mensen kunnen zoeken onder het puin. Je probeert van alles, maar je weet ook dat heel weinig in je eigen hand is. Dat maakt het extra frustrerend.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties