Bevestigd
knvb-beker-soccrates-images

Soccrates Images

Nieuws

KNVB voert opvallende wijzigingen door in opzet bekertoernooi 2024/25

Nigel

De KNVB gaat volgend seizoen het bekertoernooi aanpassen. De halve finales van het toernooi zullen volgend seizoen in het weekend plaatsvinden. Op zaterdag 22 en zondag 23 februari wordt deze bekerronde gespeeld. Dit heeft de KNVB vastgelegd in de speeldagenkalender betaald voetbal seizoen 2024/2025. 

Het worden dus geen bekeravonden meer vanaf de halve finales. Het weekend van 22 en 23 februari 2025 staat volledig in het teken van de TOTO KNVB Beker. Er zullen in dat weekend ook geen wedstrijden plaatsvinden in de Eredivisie. Er wordt wel gevoetbald in de Keuken Kampioen Divisie. De KNVB heeft dit besluit genomen om extra ruimte vrij te maken in de speeldagenkalender. Hoewel de KNVB er ook voor had kunnen kiezen om de halve finales te laten plaatsvinden op dinsdag 1 april, woensdag 2 april of donderdag 4 april, heeft de voetbalbond besloten om ze te spelen in het weekend van 22 en 23 februari.  

Tweede ronde wordt opgesplitst

Ook wordt de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker opgesplitst. De tweede ronde vindt plaats op woensdag 4 december, donderdag 5 december, dinsdag 17 december, woensdag 18 december en donderdag 19 december. Deze ronde wordt ruim uitgesplitst, zo creëert de KNVB ook ruimte voor ESPN om meer wedstrijden live uit te zenden. Bovendien wordt op 19 december de laatste speelronde in de Conference League afgewerkt. Nederlandse clubs die dan in actie moeten komen, spelen dan hun bekerwedstrijd op woensdag 4 of donderdag 5 december. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

https://www.4alltickets.nl/nl/knvb-beker-finale-kaarten.html ff zonder dat het aan elkaar vast zit sorry
Ja dan is onderstaande zeker helmaal van toepassinghttps://www.4alltickets.nl/nl/knvb-beker-finale-kaarten.html
Zo fijn zijn als de KNVB ook een besluit neemt over de komende bekerfinale tav toeschouwer aantallen
"Er zullen in dat weekend ook geen wedstrijden plaatsvinden in de Eredivisie. Er wordt wel gevoetbald in de Keuken Kampioen Divisie."

Dat wordt een druk schema voor een KKD club, mochten ze de halve finale halen. 😅
Had wel verwacht dat halve finales dan ook in een neutraal stadion zouden worden gespeeld, zoals in Engeland.
De KNVB wil het zoveel mogelijk uitsmeren om zoveel mogelijk te verdienen, diezelfde KNVB wil supportersaantallen afknijpen waardoor de clubs inkomsten mislopen...Ze geven ESPN de ruimte om meer wedstrijden live uit te zenden, maar vervolgens is dat op een van de dagen waar ze moeten concurreren met Ziggo welke Europese wedstrijden live hebben.
Doodzonde! Bekeravonden zijn toch specialer dat overdag, zeker in De Kuip. Gewoon commercieel gezeik van ESPN, omdat ze in het weekend met kijkcijfers hebben
Kan, maar ergens het ik het gevoel dat de wedstrijden, zeker die van zondag, overdag gespeeld worden.
hoe ingewikkeld wil je het maken?
knvb: JA, JA, en nog een keer JA