Primeur Bevestigd
02-1

VK Sportphoto

Nieuws

KNVB wil parterrevakken sluiten bij bekerfinale

FeyenoordTM

De KNVB, de wedstrijdorganisatie achter de bekerfinale tussen Feyenoord en N.E.C. Nijmegen, wil parterre vakken sluiten rond de eindstrijd die op zondag 21 april afgewerkt wordt in De Kuip. Dat is aan het begin van de werkweek gebleken uit eerste overleggen.

De finale wordt die dag om 18:00 afgetrapt — maar zoals het nu staat zonder steun vanuit de vakken W en Z. De KNVB wenst in ieder geval de parterrevakken aan de lange zijde van het stadion gesloten te houden en aan weerzijden geen netten te plaatsen.

Feyenoord zet erop in om zo veel als mogelijk kaarten op de gele én blauwe zijde te krijgen; N.E.C. Nijmegen neemt op dit moment genoegen met de groene zijde. De KNVB wil aangescherpte maatregelen treffen en de parterrevakken sluiten, om zodoende vanuit het publiek geen voorwerpen richting het speelveld te krijgen.

De KNVB heeft als speerpunt om helemaal geen netten rond de bekerfinale te plaatsen. In de bekerfinales van 2019, 2022 en 2023 was dat nog wel het geval. De finales van 2020 en 2021 werden verstoord door COVID-19.

Het is op het moment nog onzeker of de capaciteit van de vakken X en Y uiteindelijk wel of niet benut wordt. De wedstrijdorganisatie gaat ervan uit dat er rond de bekerfinale een maximumcapaciteit van 40.000 toeschouwers zal zijn.

Opmerkelijk detail: een jaar geleden kon de bekerfinale tussen PSV en Ajax nog probleemloos afgewerkt worden met toeschouwers en zonder netten op de parterre tribunes van de lange zijdes van het stadion.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Wat een verschrikkelijk nare organisatie is het toch. Er is een gracht, er hangen netten. Veel meer kun je als club niet doen om een goede doorgang van een wedstrijd te bevorderen. KNVB is jennelijk een wormvormig aanhangsel van de UEFA. Maar dan nog wat meer woke.
Zeer treurig en tegelijkertijd zeer terecht. Dit is het resultaat van hersenloze tokkies die het leuk vinden het plezier voor anderen te verpesten door misdragingen. Het is werkelijk zo simpel: vuurwerk, troep op het veld gooien, kwetsende spreekkoren, supportersgeweld, vandalisme en kwetsende spreekkoren mogen niet. Punt.

Of je het het daar mee eens bent of niet is niet relevant. Toch doen betekent: negatief in het nieuws / slechte naam, (Europese) wedstrijden (deels) zonder publiek waarmee je ook "de goeden" schaadt. Ook boetes en hogere beveiligingskosten die worden doorgerekend aan de gewone supporter / belastingbetaler. Ook worden door dit soort tokkies goedwillende supporters bij uitwedstrijden als gevangenen/criminelen behandeld.

En het kan ook anders: ik houd ook van fanatiek de club naar voren schreeuwen. Zelfs bij Feyenoord hebben we vaak genoeg laten zien dat je zonder bovengenoemde misdragingen ook voor een fantastische, intimiderende, geweldige voetbalsfeer kunt zorgen. Hoe het wel moet: liederen zingen, tegenstander uitfluiten, ploeg naar voren schreeuwen, prachtige spandoeken etc. Fanatieke, sportieve rivaliteit en daarna met de tegenstander samen eventueel een bier drinken, waarom niet?

Dus tokkies: houdt hier alsjeblieft mee op. Het is niet stoer, het is zielig en kinderachtig.
Goed verhaal voor de likes, echter gaat het hier om een evenement dat georganiseerd wordt door de KNVB en is het compleet irrelevant wat Feyenoordsupporters doen of hebben gedaan. Of heeft de KNVB bij Cambuur ook vakken leeggelaten in de halve finale zodat de netten weg konden blijven?
Het gaat er volgens mij niet om wie iets organiseerd maar om gedrag van sommige "fans"
Daar gaat het wel om. De KNVB wilt de parterre vakken leeg houden om excessen zoals in vorige bekerfinales te voorkomen en als organisator hebben zij hier dus een beslissende stem in. Hebben Feyenoordsupporters die excessen veroorzaakt? Nee toch? Dan is dat verhaal toch niet relevant?
Wat een totaal irrelevant verhaal m.b.t. de bekerfinale.
Tijd over?
Tjonge jonge dus die Ajax supporters mogen de hele Kuip slopen maar ze kunnen er niet ff voor zorgen dat X en Y familievakken worden?
Onzin zeg, hoe meer supporters, hoe meer plezier toch.
Geef het een paar dagen voor het eerste ballonnetje ‘waarom spelen we het niet in de Arena?’ opgelaten gaat worden.
Want de Arena heeft geen vakken vlak langs het veld?
Laat die netten gewoon staan, waarom maakt de knvb daar zo'n probleem van?
Zal er nou echt geen oplossing voor handen liggen om de parterrevakken aan relaties van de KNVB te schenken? Probleem opgelost.
Feyenoord gaat hier nog op in beroep, we zien wel wat er uit komt.
Zal kansloos zijn. In Zeist heerst doorgaans een Anti-supporters cultuur, iets wat nu weer blijkt helaas. Ook zijn de doorgaans niet zo bereid om te luisteren naar andere betrokkenen
Maak je borst maar nat met die Frank Paauw dan..
Lekker kappen met die KNVB. Ga die finale lekker in Zeist spelen dan!
Neem aan dat Feyenoord wel wat terug mag verwachten voor het verzetten tegen Groningen voor die zaadpot in Heerenveen.
Hoe gaat de kaartverkoop via Feyenoord?

Krijgen eerst mensen toegang die bijv alle bekerwedstrijden zijn geweest of gewoon loten?
Waarschijnlijk zoals voorheen: diamond- en goldcardhouders zijn daarbij zeker van een plekje, silvercardhouders vanaf een bepaald aantal punten. De rest zal verloot worden, inclusief USB-stick en notaris.
Een bekerfinale hoort in een afgeladen Kuip punt.
Hoe zou de kaartverdeling zijn afgaand op 40.000 kaarten?
Is afwachten, ook aardig gedeelte naar de bobo's.
Feyenoord wil zoveel mogelijk capaciteit op geel en blauw.
Maar feyenoord en NEC even veel kaarten? Dus gewoon wat overblijft :2 of krijgt een bepaalde club meer kaarten?
Nee, anders vraagt Feyenoord niet twee zijdes aan en N.E.C. maar één
Oké bedankt, wel bijzonder overigens. Uiteraard kan feyenoord meer kaarten kwijt aan fans, maar was wel eerlijk geweest als het verdeelt werd over de twee clubs