kokcu-1

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü ‘gewoon’ weer aanvoerder tegen Fortuna

Stan

In de aanloop naar het thuisduel met Fortuna Sittard dat zaterdagmiddag om 16:30 op het programma staat, schoof trainer Arne Slot vrijdag aan voor de persconferentie en ging hij wederom in op de kwestie rondom Orkun Kökcü.  

Slot verteld dat Kökcü zaterdag gewoon weer de aanvoerdersband draagt: “Orkun Kökcü is gewoon de aanvoerder. Dat heb ik vorige week al gezegd. Ik heb daar van de week met hem over gesproken. Wij hebben vorige week uitgedragen wat we wilden uitdragen. Kökcü wilde daar geen uithangbord van zijn. Morgen is hij weer onze aanvoerder.”

Over wat Kökcü van de commotie vond heeft Slot ook wat te zeggen: “Niemand vindt het prettig. Maar de reden dat hij die band niet wilde dragen was omdat hij een ontzettende sterke geloofsovertuiging heeft. Als je dat zo sterkt hebt aanvaard je dat dat zo gaat. Hij gaat dan niet twijfelen of hij het juiste heeft gedaan.”

De trainer wil niet voor Kökcü spreken, maar kan wel zeggen wat hij zelf van het initiatief vond: “Ik probeer zo min mogelijk voor Kökcü te spreken. Ik denk dat hij dat zelf het beste kan. Wat ik er van vind: ik hang niet hetzelfde geloof aan als Orkun. Dus voor mij is het gewoon mogelijk mezelf uit te spreken voor die actie. Zoals ik gedaan heb.”

Arne Slot legt vervolgens uit waarom Orkun Kökcü een uithangbord is als hij de band had gedragen: “Een andere aanvoerder (van Excelsior) draagt ‘m niet en krijgt veel minder aandacht. Dan is er een aanvoerder (van Ajax) die er nog een band overheen draagt die ook een stuk minder aandacht krijgt. Dus de aanvoerder van Feyenoord krijgt gewoon veel meer aandacht dan een ander. Dus bij elk bericht rondom de geschrapte OneLove actie, staat een foto van Orkun Kökcü. Wat ik begrijp, maar als die actie weer was gehouden zou er waarschijnlijk weer een foto van Orkun bijstaan. Dat is de realiteit van spelen voor zo’n grote club.”

Slot heeft niet getwijfeld om met de spelersgroep over de kwestie te praten: “Ik heb niet het gevoel dat dat leefde in de groep of dat we daar in de groep over moesten spreken. Het is niet dat we een speler in ons midden hebben die tegen een ras of geaardheid is, maar een speler die daar niet het uithangbord van wilt zijn. Dat is wel een substantieel verschil."

Delen

Reacties

Los van wel of niet een band om je arm willen dragen... Kökçü is geen aanvoerder. Daar heb je een autoriteit voor nodig in het veld ( zoals Trauner of desnoods Bijlow)... niet dit bijdehandje.
Persoonlijk vind ik zijn opvatting jammer, maar dit kun je verwachten bij een streng gelovig iemand. Uiteindelijkdoor Feyenoord de enige goede oplossing gevonden dmv Trauner.
Nu is het weer gewoon wat het beste is voor Feyenoord dus kökcu weer aanvoerder!
Destemeer reden om voor onze aanvoerder extra te klappen ipv de aandachtshoer te spelen door de voorzitter van de Roze K. bij TV Rijnmond.

Iedereen die "gelijk" gevonden wil worden moet ook niet aparte groepjes oprichten en te pas en te onpas anderen min of meer verplichten hun te vertegenwoordigen.
NOS vroeg net waarom je een uithangbord zou zijn terwijl alle 18 aanvoerders zo'n band zouden dragen en toen kwam Slot denk ik wel met een enorm sterk argument: Dat het de afgelopen dagen wel degelijk vaker is gegaan over Kokcu dan over de andere twee aanvoerders die niet meededen. Want als je kijkt naar die El Yaakoubi die er een beetje omheen draait (''Ik wil het breder trekken'') en Tadic die gewoon stiekem z'n eigen band erover heen trekt (en tijdens de wedstrijd ook meerdere keren die band weer over de andere heen trekt) dan vind ik toch dat Kokcu er het meest duidelijk en meest zorgvuldig mee is omgegaan door een statement te geven.

Tóch was het tijdens de wedstrijddag en de dagen daarna veelal Kokcu, Kokcu, Kokcu. Dus is niet eerlijk om te zeggen dat je geen uithangbord bent als je hem wél draagt, maar dan wel een uithangbord bent als je weigert.
Tadić was niet stiekem. Die liet bewust blijken die achterlijke band te verbergen onder zijn normale band. Applaus!
Enige keer dat Tadic applaus krijgt van een Feyenoordert hahah