Ronald Koeman - VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

Koeman: "Ik zag Mats zijn kwaliteiten op de training, hetzelfde gold voor zijn collega Lutsharel"

Van de redactie

Woensdag 14 juni speelt het Nederlands Elftal in de halve finale van de Nations League tegen Kroatië in De Kuip. Bondscoach Ronald Koeman selecteerde de drie Feyenoorders Justin Bijlow, Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida in het nationale elftal. In gesprek met De Telegraaf gaat de onder andere oud-Feyenoorder in op het huidige Oranje. 

Koeman wil graag terug naar het bekende 4-3-3 systeem. "Terug naar 1-4-3-3, het systeem dat we mijn vorige periode ook hanteerden en in mijn ogen goed bij ons elftal past. Als je puur naar het resultaat kijkt, heeft Oranje onder Van Gaal een geweldige reeks gehad. Alleen denk ik dat het ook anders kan. Het is aan mij om dat te laten zien. We hebben er de spelers voor, zij zijn gewend om zo te spelen en hun gevoel is óók dat het anders kan."

In zijn huidige selectie kijkt Koeman nog niet naar het EK 2024 of het WK over drie jaar. "Het gaat om het ’nu’. Om de Nations League en daarna de EK-kwalificatie. Oranje moet op elk eindtoernooi aanwezig zijn. Ik selecteer niet bewust door. Op ons traject zien we onderweg vanzelf wie er afvalt en wie er bij komt."

Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida zijn wederom geselecteerd voor Oranje. "Ik zag Wieffer voor het eerst bij een training van Feyenoord. Toen viel mij op dat hij positioneel goed stond, zijn eerste aanname goed was, z’n passing vast was en het spelletje tactisch goed las. In de vorige interlandperiode zag ik die kwaliteiten terug op de training bij Oranje en bij zijn debuut tegen Gibraltar. Hetzelfde gold voor zijn Feyenoord-collega Lutsharel Geertruida. Ik zie Wieffer samen met Frenkie en een derde middenvelder. Voor zijn rol komen ook Marten de Roon en Veerman in aanmerking."

Nederland - Kroatië woensdag 14 juni 20:45 uur, Stadion Feijenoord 'De Kuip'.

Delen

Reacties

Knap van Wieffer, en goede gescout van Feyenoord!
@FTM heb je vnv tijd voor een space? Ik zie allemaal speculaties over spelers van Feyenoord etc
Mts Wieffer gewoon basisspeler in NLs elftal. Samen met Frenkie beide veel overzicht, inzicht.
Heerlijk ballend middenveld. Beide kunnen een aanval opzetten of een steekpass geven.
Als Wijnaldum op dreef is, dan is hij de perfecte nummer 10. Sterk aan de bal en veel scorend vermogen. De mooie passes komen wel van Wieffer.
Maar dan... steekpass op een aanvaller van het NL elftal.. bal kwijt.
Depay is het inderdaad helemaal kwijt. Hopelijk komt die toch weer in vorm voor het EK. Maar met Simons, Gakpo en Malen heeft Nederland een aardig talentvolle voorhoede. Daarachter zit helaas weinig. Hopelijk laat Danjuma volgend seizoen meer zien. Misschien als huurspeler van Feyenoord?
Huurspelers krijgen ook salaris he. En dat van Danjuma ga je niet willen betalen.
Soms doet de verhurende club water bij de wijn
Ja wat moet Wieffer dan doen? Alle ballen zelf maar op goal knallen of steekballen aan zichzelf geven?
Over de vorm van Wijnaldum zullen we het maar niet hebben. Simons lijkt me een betere optie op 10 momenteel.