yv20221022yv20221022a1a07270

VK Sportphoto

In beeld

Te Kloese: "Ik denk niet dat het makkelijk is om te overwegen de netten weg te halen"

Van de redactie

In 1962 lukte het Feyenoord voor het laatst om na een kampioensjaar de landstitel te prolongeren. Garanties dat deze geschiedenis zich in 2024 eindelijk gaat herhalen zijn nooit te geven. Maar als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese ligt zijn alle randvoorwaarden daar voor Feyenoord om vanaf deze zomer door te pakken. In een lang interview met RTV Rijnmond gaat de algemeen directeur van Feyenoord in gesprek over de beoogde toekomst van de club.

Afgelopen jaar, na het vertrek van Frank Arnesen, nam Dennis te Kloese ook de taken van de technische kant van de club op zich. Nog altijd is de club op zoek naar een opvolger van Frank Arnesen. "Het kost gewoon veel tijd, je bent fysiek veel erop uit en hebt veel afspraken met agenten en vertegenwoordigers dus daar ga ik zeker hulp in zoeken. Maar hoe dat er exact uit gaat zien, wordt later duidelijk", aldus Te Kloese. Niet alleen aan de technische kant, maar ook commercieel gezien zoekt de club versterking. "Ook voor een commercieel directeur zijn we met meerdere mensen in gesprek, dus daar gaat ergens in de komende maanden duidelijkheid over komen."

Stadion Feijenoord
De club ondertekende recent een nieuwe overeenkomst voor de huur van drie jaar bij Stadion Feijenoord onder dezelfde voorwaarden als het eerdere contract. Aan het stadion is onderhoud hard nodig. "We moeten daar stap voor stap verbeteringen in aanbrengen. En we hebben ook al veel gedaan. Aan de belichting, de kleedkamers, de befaamde toiletten. Er moet nog veel gebeuren, daar lopen we niet voor weg. Maar wij moeten wel geld stoppen in iets wat ons 'eigen' is. Vergelijk het met een huurhuis. Daar wordt ook onderhoud aan gepleegd. En als dat gaat om lampjes en scharnieren, dan wil ik dat zelf wel opknappen. Maar als er een heel toilet vervangen moet worden, dan doe je dat in overleg met de verhuurder. In dit geval is dat Stadion Feijenoord. Want wij kunnen natuurlijk niet onbeperkt dingen voor blijven schieten en vervangen zonder dat daarbij ook iets naar ons terugkomt."

Netten in De Kuip blijven wellicht hangen
Na het aansteker-incident tegen Ajax hangen er bij iedere wedstrijd netten rondom het veld. Dit blijft zolang de KNVB de huidige regelgeving niet aanpast. "Ik denk niet dat het makkelijk is om te overwegen om de netten weer weg te halen, als deze regelgeving er nog steeds is. Ik vind dat een te groot risico. We beginnen aan een nieuw seizoen, een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Dus wij gaan actief in gesprek om te bepalen wat het juiste besluit is. Maar dat wij kunnen voetballen, het voetbal zelf, de spelers en de trainers, dat moet beschermd worden. En daar hebben de netten ook een rol in gespeeld."

Tevens wil de club een oplossing vinden voor de vele boetes na onder andere Europese wedstrijden. "Als de oplossing er was, dan hadden we die al gehad en bekend gemaakt. Ik denk dat het begint met respect naar de achterban. Begrijpen wie, wat, waarom en hoe. Het communicatieaspect is daarin heel belangrijk. Geen dingen beloven aan de achterban die je daarna niet kan waarmaken. Er is niemand bij gediend om dingen te doen waardoor wij secties in het stadion leeg moeten houden. Of een wedstrijd buiten de stad moeten spelen. We hebben nu zo’n moment te pakken bij Feyenoord, met iedereen die daarbij betrokken is."

Bekijk hieronder het uitgebreide interview van Dennis te Kloese met RTV Rijnmond.

Delen

Reacties

Wat een onzin. Zie elke week in Europa de meest gekke dingen ,van dingen opt veld vuurwerk op veld rellen int stadion en daarbuiten.
Bij Feyenoord gebeurd er amper nog wat in vergelijking dus stop net die onzin alsof Feyenoord zo 'n vreselijke gevaarlijke club is met zware hooligans😂😂
Wat een onzin. Zie elke week in Europa de meest gekke dingen ,van dingen opt veld vuurwerk op veld rellen int stadion en daarbuiten.
Bij Feyenoord gebeurd er amper nog wat in vergelijking dus stop net die onzin alsof Feyenoord zo 'n vreselijke gevaarlijke club is met zware hooligans😂😂
Met de huidige kansloze KNVB wappies is het inderdaad niet mogelijk. Snottebel op het veld? Gelijk stilleggen.
Makkelijkste oplossing isstoelnummers invoeren op gele zijde, heb je geen gezeik met trappen, geen overvolle vakken en kan je ook fakkels makkelijker opsporen (mocht Feyenoord dit willen). Ik voel er niks voor maar goed.
Een vraagje, waarom wordt Arnesen niet uitgenodigd om weer "zijn" functie weer in te nemen???
De netten zeker laten hangen, totdat de KNVB de regel over bekertjes opheft!
Gewoon geen bier meer gekopen in de kuip beste optie
Nooit meer weghalen aub. Misschien de paal die voor de tv over de middenlijn loopt wit schilderen.
Jij zit zelf kennelijk nooit in de Kuip…. Direct weghalen. Hooguit in de CL en tegen ajax gebruiken. Knvb moet niet zo spastisch doen over vreugdebier…
Elke week in de Kuip en recht achter zo'n irritante paal. Maar laat die netten alsjeblieft hangen. Het ontbreken er van heeft ons dit jaar al de dubbel gekost, omdat het enorm stoer is om bier, zeik, aanstekers, etc op het veld te gooien.
Daarvoor is het jaren goed gegaan zonder netten. Als biergooien niet meer tot het staken van wedstrijden leidt, is er geen reden meer om ze te laten hangrn.

En met netten krijg je nog steeds boetes van UEFA voor trap zitten en pyro.
Volgens mij kreeg die albino toch echt een aansteker tegen zijn hoofd...
Ik scheef toch ook tegen Ajax ophangen. En wat begrijp je niet aan ‘daar voor’
Je hebt toch zelf ook wel gezien dat bij Feyenoord en bij andere clubs er ten opzichte van de laatste jaren wel wat in het gedrag van supporters is veranderd? Er moet echt wel iets gebeuren.

Over de strafmaat (direct staken) kun je natuurlijk discussiëren, maar ik weet in ieder geval dat geen bier gooien 100 procent zeker niet meer tot het staken van wedstrijden leidt. Waarom dat niet eens proberen? Waarom vind jij blijkbaar dat dat oké is, iemand met een beker bier gooien? Bier naar iemand gooien is toch van zichzelf ******?
Als het gooien van bekers pis etc. bij jou het gevoel geven dat het allemaal goed gaat, dan lijk jij mij het onderdeel van het probleem...
Gewoon laten hangen. Geen last van. Daarnaast gasten die ons veel boetes opleveren stadionverbod geven.
Zit heel vaak in de Kuip. Maar weet daarom dat er te veel ******** het voor de club verzieken. Jij lijkt mij ook zo'n type. Luister nou eens naar te Kloeze. Hij zegt het niet voor niets. Morgenochtend weer in de plantsoenen denk? Ha,ha,ha,ha,ha,ha.
Ik snap überhaupt niet wat vreugdebier is, hoe dat tot stand komt. Ik heb nog nooit een beker bier weggegooid, niet uit woede niet uit vreugde. Doe ik iets niet goed?

Met andere woorden, als wij als supporters nu eens niet zo spastisch doen over het niet op het veld mogen gooien van bier, is er niks aan de hand. Gewoon helemaal nooit doen. Probleem opgelost.
Gewoon geen bier gooien , vreugde bier of ….. wat voor bier dan ook , normaal gedragen .
En als stoelnummers daar iets aan bij kan dragen prima , of wat dacht je van simpel sociale controle elkaar aanspreken op raar gedrag.
Zo makkelijk zou het moeten zijn .
Heeft ook wel weer wat triests. Onze nieuwe held Zerrouki eren door zijn naam als accountnaam te nemen en dan gewoon schrijffouten er in te maken… 😎
Is bewust. Jij moet morgen vroeg weer in de plantsoenen denk. Wappie.
Hee, dit is een nette site. We zijn hier best kritisch op mekaar, maar we gaan niet beledigen, hè.
Slimme kerel, bewijst een goede bestuurder te zijn die ook nog eens zelf van vele markten thuis is. Wel nog even afwachten of een zeker deel van de supporters willen volgen.