Ronald Koeman - VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

Koeman lovend over Hartman: "Als je het op CL-niveau kan, ben je ook klaar om het bij het Nederlands Elftal te doen"

Karst

Ronald Koeman heeft voor de komende interlandperiode vier Feyenoorders opgenomen in zijn selectie. Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer kregen afgelopen week al het telefoontje van de bondscoach dat zij zich vandaag mochten melden in Zeist. Calvin Stengs kreeg dit nieuws gister pas te horen, nadat Noa Lang zich afmeldde in verband met een hamstringblessure.

De komende week zal het Nederlands elftal twee EK-kwalificatiewedstrijden afwerken tegen respectievelijk Frankrijk en Griekenland. De wedstrijd tegen de Fransen staat 13 oktober op het programma en zal worden gespeeld in de Johan Cruijff ArenA, daarna zal de selectie afreizen naar Griekenland voor het tweede duel op 16 oktober.

Quilindschy Hartman zit voor de tweede keer bij de selectie van het Nederlands elftal, maar heeft nog niet zijn debuut mogen maken. Ronald Koeman geeft nog niks weg over hoe hij de linksbackpositie gaat invullen, maar heeft wel lovende woorden over voor de prestatie van Hartman tegen Atlético Madrid. "Als je het op dat niveau in de Champions League kan, dan ben je ook klaar om het bij het Nederlands Elftal te doen."

Ronald Koeman vindt dat zowel Lutsharel Geertruida, als Mats Wieffer nog stappen moeten maken. "Geertruida en Wieffer zijn bij Feyenoord veel bepalender dan dat ze dat bij het Nederlands elftal zijn, daar moeten ze stappen in gaan maken. Daar krijgen ze tijd voor, maar het moet wel gaan veranderen. Spelen in Oranje is toch weer een stapje hoger dan spelen bij hun eigen club."

Tijdens de persconferentie wordt Ronald Koeman gevraagd waarom Quinten Timber niet bij de selectie zit. De middenvelder van Feyenoord beleeft een goede start van het seizoen, maar heeft vooralsnog niet genoeg indruk gemaakt op de bondscoach. "Er zijn heel veel goede middenvelders die in aanmerking komen voor het Nederlands Elftal. Ik heb er deze interlandperiode zes geselecteerd en als je daar niet bij zit, dan zijn de andere spelers op zijn positie net iets beter."

Delen

Reacties

Feyenoord heeft i.i.g. een stuk betere coach dan Oranje - arrogante gedateerde coach dat dikke sneeuwvlokje
misschien dat koeman aan kennet perez moet vragen wat hij moet doen
alleen maar ajaxspe;ers in de basis zetten zal zijn antwoord zijn
de deense homo
Op dit moment is Hancko zelfs beter dan van Dijk die het laatste jaar minder is geworden. En Hartman beter dan Aké. Geertruida staat al centraal achterin bij het NL elftal.
Alleen de rechtsback positie is beter met Dumpfries vs Nieuwkoop.

De rest van het elftal is sowieso beter dan dat van Oranje. Dus het ondertoontje "clubniveau" is een beetje misplaatst. Tenzij het bedoelt dat de tegenstanders beter zijn (atletico even daar gelaten). Daar kan ik dan nog wel in komen.
Aké vind ik een van de beste van Oranje. Hij zal niet snel vervangen worden voor Q helaas. Geertruida bij Oranje is het nog niet helemaal, maar ik zie wel verbetering. Ik denk dat Oranje ook minder is, omdat je niet het hele jaar door samen traint en dus minder een team bent. Dat maakt het moeilijk

Ik kan me erin vinden dat Feyenoord beter is dan Oranje, maar bij Oranje zitten toch nog wel hele goede spelers hoor (Xavi, Gakpo)
Maar Paixão en Giménez zijn ook pareltjes
Simons laat bij Oranje ook heel weinig zien netals Geert. Streept elkaar weer weg. En gimenez is een goede spits. Oranje heeft géén goede spits.
Spelen bij oranje een stapje hoger? Is de dementie al bezig? Graag een verbod op interlandvoetbal…roofbouw op de spelers die nog altijd salaris ontvangen van hun clubs
Je kan ook een positief punt benoemen. Namelijk hogere transferwaardes en zorgt nog eerder voor interesse van clubs.
Ik vind de toon van Koeman hautain en misplaatst.
"Spelen in Oranje is toch weer een stapje hoger dan spelen bij hun eigen club."

Op het moment niet voor de Feyenoorders, Ronald...
Allemaal leuk en aardig, maar we weten allemaal dat blind toch weer speelt
Nou ja, Blind speelt net als Hartman erg goed momenteel, dus ik zou het dit keer wel begrijpen.
Nee, dat is niet te begrijpen, zeker niet als je tegen de fysiek sterke en snelle Fransen speelt, die man kan dan helemaal niks goed doen. Weg met die nietsnut!
Hoe kom je daarbij? Vorige week werd Blind er uit gelopen en stond te blunderen.
Niet zelf gezien, maar dat werd gezegd op het AD-voetbalpodcastforum.