feyenoord-psv-alexandersl-38-2

Alexander Santos Lima / @alexander.santoslima

Nieuws

Koeman neemt maar liefst vijf Feyenoorders op in voorselectie

Stan

Feyenoord verkeert de laatste weken in uitstekende vorm en dat wordt nog maar eens onderstreept door de voorselectie van het Nederlands Elftal. Ronald Koeman heeft maar liefst vijf spelers van de Stadionclub geselecteerd in zijn voorlopige keurkorps. Het gaat om Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer, Quilindschy Hartman en Calvin Stengs. De Rotterdammers zijn daarmee hofleverancier van de Nederlandse voorselectie.

Geertruida (6 interlands) en Wieffer (6 interlands) lijken inmiddels een vaste plek te hebben in het Oranje van Koeman en ook Hartman (2 interlands) en Stengs waren vorige interlandperiode van de partij. Vooral de linksback maakte indruk in zijn eerste twee wedstrijden in het Nederlands Elftal, waar Stengs (7 interlands) in de duels tegen Frankrijk en Griekenland op de bank bleef zitten. 

Bijlow (8 interlands), die na zijn polsbreuk weer onder de lat staat bij Feyenoord, is ook weer terug in de selectie van Oranje. Door de blessure van de 25-jarige goalie, deed Koeman vorige interlandbreak een beroep op Bart Verbruggen, Nick Olij en Andries Noppert (vervanger van de afgehaakte Mark Flekken). Een fitte Bijlow is echter altijd een kandidaat voor de rol van eerste keeper in het nationale team van Nederland, zo bleek in het verleden.

Voor Oranje staan in de laatste interlandperiode van 2023 nog twee EK-kwalificatieduels op het programma. Eerst komt op 18 november Ierland op bezoek, waarna Nederland het op 21 november opneemt tegen Gibraltar. De ploeg van Ronald Koeman heeft nog slechts een overwinning nodig om zich te plaatsen voor het EK van komend jaar in Duitsland. 

Delen

Reacties

Brobbey? Nou dan zien we Kramer binnenkort ook als pinchhitter!?
Blijft blind voor Blind gaan in de selectie
Wurgcontract ooit afgedwongen door Danny 😎😂 Blind kom je niet van af.
Zo lang daisy nog deel uitmaakt van de selectie kan ik dit natuurlijk niet serieus nemen.
En spelers van de nummer 17 in de eredivisie. Hahaha die gasten raken geen pepernoot en worden toch opgeroepen. Ongelooflijk maar zegt alles over deze bondscoach
Nog ff gas geven Timberwolf. Dan zit jij er ook bij.
Nee die komt nog... Zaterdag 1 juni 2024
Zitten wij in de beste periode van deze eeuw?
Denk ik wel ik kan me niet herinneren sinds de jaren 90 zulk goed voetbal te hebben gezien. Jaren 80 was ellende, maar toen was ik te jong. Tijd om het hele volle teugen te genieten. En hopen dat dit nog lang duurt.
Timber hoort ook gewoon erbij joh!
Deels eens. Het enige wat hem echt nog zou helpen, is dat het hem niet helemaal zwart voor de ogen wordt als het doel in de buurt komt. Als hij dat ook nog verbetert, is die zeker selectiewaardig!
Hij maakt grote stappen als hij zo door gaat komt dat goed.