Ronald Koeman - VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

Koeman over Geertruida: "Ook te maken met een stukje spanning"

Van de redactie

Het Nederlands Elftal speelt morgenavond het EK-kwalificatiewedstrijd in De Kuip tegen Gibraltar. Voor Oranje is de wedstrijd een uitgelezen kans om zich te revancheren voor de kansloze nederlaag tegen Frankrijk (4-0).

Ronald Koeman zegt aan de vooravond op de persconferentie bedachtzaam te zijn op wat het Oranje-shirt voor spelers betekent. De bondscoach noemde Feyenoorder Lutsharel Geertruida als voorbeeld. Geertruida kent een sterk seizoen bij Feyenoord en is topfit onder trainer Arne Slot. Tegen Frankrijk liep de verdediger desalniettemin een spierblessure op en moest voortijdig het veld verlaten. Geertruida greep daarbij naar zijn hamstring. 

Koeman ziet een mogelijke verklaring in de druk die komt kijken als het gaat om presteren in het Nederlands Elftal. “Daar moet ik voorzichtig mee zijn. Geertruida raakte geblesseerd, maar misschien had dat ook te maken met een stukje spanning”, aldus de bondscoach. Koeman geeft aan dat hij daarom tegen Frankrijk niet wilde starten met Geertruida als rechtsback. “Dat was voor mij in eerste instantie ook de reden om Timber als rechtsback te zetten en niet Geertruida. Omdat je dan tegen Mbappé speelt.” 

Koeman is niet verbaasd dat Geertruida te maken had met extra spanning. “Het is gewoon zo dat het Nederlands elftalshirt anders aanvoelt dan het shirt van je club, waar je gewend bent om te spelen en waar je je positie kent. Dat geldt voor iedereen die zijn debuut maakt en pas bij het Nederlands Elftal speelt.”

Delen

Reacties

Dus niet met spanning maar met een 'stukje spanning'. Hij heeft zijn clichés altijd paraat, onze bondscoach.
Slap gelul koeman
Koekkoek!!! 88 minuut raakt hij geblesseerd. Heeft hij niet zoveel last van spanning meer. In deze fase van de competitie is het sowieso apart dat er kwalificatie wedstrijden gespeeld worden!
Gewoon een amateurclub sturen.
Met dit NL elftal gaan we toch geen potten breken. En dat ligt niet aan Koeman maar aan kwaliteit.
Gewoon een *** verhaal.
NL starten zo omdat jij de verkeerde inschatting maakte Koeman.Geeryruida moest na de 3-0 op Mbappe gaan spelen omdat Timber verzaakte. Net zo goed als dat je Geertruida de schuld van de 3-0 toeschijft....Die spits komt uit de dekking lopen van van Dijk....die staat te snurken bij die overstap en niet Geertruida...Jouw routiniers verzaakte( behalve Wijnaldum) en jouw 020 spelers....Van Dijk bewijst al maanden dat hij over zijn top is .Bij Oranje en Liverpool bewijst hij keer op keer dat het over is . Hij kan niet in 5.3.2 en 4.3.3 ook niet....4.5.1 is voor hem want dan lopen de middenvelders de gaten dicht....
Lekker thuislaten, *** oranje
Zolang hij Geertje maar weer de kans geeft de volgende keer om te spelen vind ik alles best voor deze beer 🐻