kokcu

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü: "Enorm trots om aanvoerder van Feyenoord te zijn"

Van de redactie

Woensdagavond kan Feyenoord een plek in de halve finale van de KNVB-beker veroveren tegen SC Heerenveen. Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat Feyenoord zich niet alleen richt op de eredivisie. "Zo denken wij zeker niet. Als speler wil je meedoen op alle fronten en als het zover is, laat je dat niet opeens schieten. Bovendien zitten we al in de kwartfinale en als we daadwerkelijk Heerenveen uitschakelen is de finale in ons eigen stadion al heel dichtbij."

De Rotterdammers willen dus in de laatste fase nog zo veel als mogelijk wedstrijden spelen. Over de fitheid maakt de aanvoerder zich geen zorgen. "Die fitheid is niet zo’n item bij ons. Daar maken we ons geen zorgen om. Natuurlijk is het zo, dat als je meer wedstrijden speelt, er altijd een kans is dat je een blessure oploopt. Maar deze reeks kan ons ook sterker maken."

Voordat Arne Slot naar Feyenoord kwam was Kökcü een andere speler. "Nou, ik was jong en haalde het eerste elftal van Feyenoord. Dat betekent wel dat je op de goede weg bent. Maar er is de laatste anderhalf jaar wel veel veranderd. Als ik mezelf vergelijk met mijn eerste jaren in de eredivisie dan ben ik gewoon veel volwassener geworden als voetballer. Ik ben er gewoon enorm trots op dat ik aanvoerder mag zijn van Feyenoord."

Als koploper van de eredivisie hebben de Rotterdammers op dit moment de beste papieren in strijd om de titel. "In de zin van dat we er goed voor staan. Maar iedereen in en rond de Kuip weet dat het nog niet één, twee, drie zal lukken. Dan moet alles kloppen de laatste maanden. Natuurlijk hebben we ambities. Je wil kampioen worden, de bekerfinale halen en Shakhtar Donetsk uitschakelen. Maar daar moet nog heel veel voor gebeuren en dat beseft iedereen binnen de club. Dan moet je gewoon heel constant presteren. Als je vol in de race wil blijven, moet je die prestaties blijven neerzetten en liefst nog verbeteren. Te beginnen in Heerenveen," Sluit Kökcü af. 

Delen

Reacties

Trots om aanvoerder van Feyenoord te zijn? Dan hoop je dat de spelers allemaal hetero zijn?
Waarom dit? Was echt een site met potentie maar dit soort bulshit hoor er niet thuis.
pfffffffffffff, dan denk je dat het niet erger kan, komt er zo'n opmerking.
******* op man, ga naar die neuzen, je hoort hier niet
Had bij zijn aanstelling als aanvoerder de nodige twijfels, maar daar ben ik inmiddels volledig op teruggekomen.
Hij vertegenwoordigt onze club uitstekend.