kokcu-1

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü: "Heel veel zin om zondag de wedstrijd te spelen"

Van de redactie

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü kan niet wachten op de kraker tegen Ajax van aankomende zondag. Dat gaf de middenvelder vrijdagmiddag aan in de persconferentie in aanloop naar het duel tegen de nummer twee van de competitie, welke voor het eerst een competitieduel zal spelen in dat stadion.

"Heel veel zin in. We staan er goed voor, gisteren met 7-1 gewonnen dus het vertrouwen zit goed. We kunnen niet wachten om die wedstrijd te gaan spelen eigenlijk", begint de aanvoerder van de Rotterdammers. Voor Kökcü is het de eerste keer in het stadion van de Amsterdammers. "Klopt ja, ik was een keer geschorst, geblesseerd en ik zat een keer op de bank. Ik heb nog nooit in hun stadion gespeeld, alleen met Turkije."

Feyenoord kan bij winst een grote stap zetten in de race naar de titel. Kökcü deelt dit gevoel. "Ja, we staan nu drie punten voor. Bij winst vergroten we onze voorsprong naar zes punten. Met in het achterhoofd dat Ajax ook nog een paar topwedstrijden moet spelen dan geeft dat wel heel veel vertrouwen wanneer we hem zondag weten te winnen. Er kan nog van alles gebeuren, maar het is voor ons vooral zaak om op onszelf te focussen en zorgen dat we zo veel mogelijk winnen."

Wederom is er de afgelopen week geregeld gesproken over de OneLove-campagne. "Ik had me er al op voorbereid dat er geruis zou komen, maar het is toch iets wat dicht bij mijzelf zit dus het maakt mij niet zo veel uit wat de buitenwacht ervan vindt eigenlijk. Het hoort erbij, iedereen mag een mening hebben, dus ik zelf ook en ik heb het vaak genoeg geprobeerd uit te leggen en ik verwacht nu na zo lang erover gesproken te hebben er ook wel een klein beetje respect voor", aldus Kökcü.

De aanvoerder van Feyenoord is tevreden met de loting voor de kwartfinale in de Europa League tegen AS Roma. "We hebben tijdens de lunch gekeken met zijn allen. Toen zag je wat er overbleef en dacht je wel gelijk van; Nu moeten we wel onze revanche nemen. We weten hoe zij spelen, het is een mooi affiche."

Delen

Reacties

Zou inderdaad mooi zijn een revanche en dan de Europa league winnen. Laat hun maar blij zijn met hun coverence league