slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over Heitinga: "Je zou kunnen zeggen dat het een vorm van arrogantie is, of juist slim"

Van de redactie

Zondag staat een belangrijk duel voor Feyenoord op het programma. De uitwedstrijd tegen de nummer twee van de eredivisie, Ajax. In aanloop naar het duel sprak trainer Arne Slot tijdens de persconferentie vrijdagmiddag over de tegenstander van zondag. "Het is geen gewone wedstrijd, nee. Je merkt dat er veel emotie bij komt kijken", aldus de oefenmeester van Feyenoord.

Het is nog negen wedstrijden te gaan totdat de Eredivisie dit seizoen voorbij is. "Vanaf nu zal geen enkele wedstrijd meer 'gewoon' zijn. De afgelopen 26 wedstrijden van ons zijn over het algemeen ook niet heel 'gewoon' geweest voor ons", lacht Slot. "Er komt nu steeds meer spanning op de wedstrijden te staan. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor de ploegen die onderin staan. Die spanning neemt in de slotfase van het seizoen altijd toe."

Voor Slot is de wedstrijd van aankomende zondag niet dé wedstrijd van het seizoen. "Nee, dat zou te kort door de bocht zijn. Dat is ook afhankelijk van het resultaat of het onze wedstrijd van het seizoen is. In elk geval, wat het resultaat ook straks is, zullen de aankomende acht wedstrijden ook nog super belangrijk gaan worden, maar als ik het voor het kiezen heb win ik hem liever zondag."

Ajax-trainer John Heitinga had in de persconferentie eerder deze week een aantal opmerkingen gemaakt over de Rotterdammers. "Je zou het op zijn Rotterdams kunnen uitleggen dat het een vorm van arrogantie is, maar ik zie het meer als een slimme opmerking om de tegenstander niet wijzer te maken dan dat ze zijn. Zo heb ik het in ieder geval ervaren", geeft Slot aan.

De wedstrijd van zondag is volgens Slot niet alles beslissend in strijd om de titel. "Hierna zijn er nog steeds acht wedstrijden, maar het zou voor ons bijzonder prettig zijn als we hem weten te winnen. Dan zetten wij wel een hele grote stap. Laten we hem eerst maar gaan spelen en dan kijken hoe we het moeten uitleggen daarna. In de kranten hebben de afgelopen dagen de zwaktes van Ajax al gestaan, dus dat is al voorgekauwd voor ons", glimlacht Slot.

Delen

Reacties

Slimme reactie van Slot om zo boven de opmerking van Heitinga te gaan staan.
Ik heb Heitinga, als voetballer of als trainer, echt nog niet kunnen betrappen op slimme opmerkingen.
Haha zijn kop straalt een en al intelligentie uit 😂
Echt hé. Je slaat de spijker op z'n kop. 🤣🤣🤣
Ajax won in het verleden meestal vrij gemakkelijk omdat ze even gemotiveerd waren als Feyenoord en simpelweg meer kwaliteit hadden. Dat is wel veranderd. Onder Slot zag je vorig seizoen al dat de iets mindere kwaliteit werd gecompenseerd door de ingeslepen speelwijze en tactisch vernuft. Alleen had Feyenoord wat pech in de Arena. Wat betreft kwaliteit hebben zijn de selecties verder naar elkaar toe gegroeid. Ajax heeft aanvallend individueel iets meer kwaliteit, maar ik vind de defensie van Feyenoord kwalitatief beter en het middenveld uitgebalanceerder. Ik was vooraf bang dat de vermoeidheid van de wedstrijd tegen shakhtar wel eens de doorslag zou kunnen geven, maar die verliep via een ideaal scenario. Ik zie geen reden waarom Feyenoord over de knie moet gaan, tenzij er een domme rode kaart wordt gepakt of een penalty veroorzaakt.
We gaan naar Amsterdam, en zien kans. Dat is al heel wat. Ik heb erger meegemaakt ;-)
De zwakte van Ajax is duidelijk, maar onze zwakte is Ajax. We zijn in veel thuiswedstrijden zoveel beter geweest en bij elke halve kans scoren zij gelijk een doelpunt.
Laten we eens heel defensief gaan spelen, gewoon omdat we dat ook kunnen. Laat ze maar komen en dat we dan met een counter ze pakken.
Dat hebben we in het verleden altijd gedaan en met die defensieve houding werden we keer op keer met een nederlaag naar huis gestuurd. Lijkt me een beter idee om het juist op de aanval te gooien. Achterin zijn zij het meest kwetsbaar.
Dat de tegenstander bij de eerste halve kans gelijk de 1-0 scoort gebeurd de laatste tijd wel vaker hoor ;-) niet alleen tegen Ajax...
Als je gaat afwachten en wilt counteren komen ze in hun kracht. Juist volle druk op hun zwakste linie, namelijk de verdediging, dan hebben wij vooral de bal en kunnen zij niet hun sterkste linie aan het werk zetten.
Wat een clickbait kop zeg... Terwijl Slot op de persconferentie juist aangaf dat hij het NIET zo ziet...