kokcu1

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü: "Het voelde alsof ik nog bij Feyenoord speelde"

Van de redactie

Orkun Kökcü heeft het naar zijn zin in Portugal. De middenvelder is in Lissabon herenigt met zijn Noorse collega Fredrik Aursnes, wie in de zomer van 2022 na één seizoen Feyenoord de overstap naar Benfica maakte. De Turks international deed hetzelfde een jaar later na het behalen van het kampioenschap met de Rotterdammers voor een recordbedrag.

Kökcü en Aursnes hebben het afgelopen seizoen altijd contact gehouden. Ook bij Benfica hebben de twee middenvelders een goede connectie zowel binnen- als buiten het veld. "We werkten bij Feyenoord al samen en speelden daar erg goed. In de eerste dagen op de training had ik gewoon het gevoel alsof ik nog bij Feyenoord speelde", aldus Kökcü tegenover Voetbal International.

De ex-captain van Feyenoord bevestigde dat hij al sinds januari contact had met de Portugese club. "Ik voelde me meteen erg welkom. Ik heb na het eerste contact wedstrijden gekeken en onderzoek gedaan, deze club is groot en zeer gastvrij. Dit is de perfecte stap in mijn carrière", sluit Kökcü af.

Delen

Reacties

Benfica is zeker groot, echter is de competitie klein. Grote kans dat je daar altijd in de top 3 eindigt. Mooie is wel dat Benfica de grote clubs ALTIJD zo ver weten te krijgen dat ze even 80+m neerleggen.
Maar naar mijn mening kan hij nu al een stuk hoger spelen. Hij zou nu bij een Newcastle of West Ham ok basisspeler zijn.
West Ham en Newcastle zijn (nog) niet beter dan Benfica..
newcastle is denk al wel verder dan benfica hoor
Nou denk van niet. Laat Newcastle het eerst een paar jaar op rij goed doen in Europa. Zelfde als West Ham al betwijfel ik of West Ham dat niveau ooit weet te bereiken.