yv2022102yv2022102a1a06952

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü: "Je weet dat zij punten hebben verspeeld van tevoren, dan probeer je alles te geven"

Ference

Na afloop van het teleurstellende resultaat in Nijmegen kwam aanvoerder Orkun Kökcü voor de camera’s bij ESPN. Uiteraard was de middenvelder erg teleurgesteld over het resultaat. Hij was van mening dat zijn ploeg zichzelf vooral in het eerste bedrijf tekort heeft gedaan, daarin had Feyenoord afstand moeten nemen van NEC.
 
Jan-Joost van Gangelen stipte het moeilijke spel van Feyenoord aan bij de aanvoerder: “ja ik denk dat het de tweede helft misschien zo leek, eerste helft hebben we eigenlijk alles onder controle tot die 1-1. Je heerst, dan moet je eigenlijk de score uitbreiden, dat doen we niet en dan krijg je weer een tegendoelpunt zo kort voor rust. Dan moet je eigenlijk nog meer gas geven na rust, maar dat hebben we nagelaten.” Kökcü was van mening dat Feyenoord wel erg makkelijk de gele kaarten te zien kreeg van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. “je probeert van alles de tweede helft, maar er komt niet echt een dynamiek of een ritme waardoor we tot grote kansen komen en dat is waar we mee aan de slag moeten gaan.”
 
Op de vraag waarom Feyenoord de tweede helft, met goede voetballers als Kökcü, Timber en Szymański in het elftal, geen rust kreeg in het spel antwoordt de aanvoerder: “Nee klopt, eerste helft denk ik dat we daarom kansen creëerden, omdat Quinten (Timber) en ik uitzakten op het middenveld en dan de pass een beetje uitstellen zodat er ruimte komt. Dat deden we de eerste helft goed, waar dan die goal uit komt. Dat hebben we de tweede helft bijna niet gedaan.”
 
Vervolgens werd aangestipt dat Feyenoord extra gretig zou moeten zijn na het puntverlies van Ajax en PSV gisteren, daarop antwoord Kökcü met: “ja tuurlijk, je weet dat zij punten hebben verspeeld van tevoren. Dan probeer je alles te geven. Die eerste helft is zo belangrijk eigenlijk, als je die met 1-0 voorkomt, dan 0-2, 0-3, ja dan is het eigenlijk al gedaan. Dat hebben we nagelaten en de tweede helft was het gewoon niet goed.
 
Tot slot kwam de teleurstelling vanuit het uit-vak aan bod: “Ja ze steunen ons overal, met alles wat ze ook kunnen. Het voelt dan vanuit onze kant ook echt heel erg balen dat je niks terug kan geven, ook na gisteren zijn ze natuurlijk extra gebrand op een overwinning, vandaar ook de teleurstelling.

Delen

Reacties

Nog geen reacties