kokcu-benfica

VK Sportphoto

Nieuws

Kökçü: "Ook in Portugal wil ik prijzen pakken"

Nigel

Orkun Kökçü is inmiddels al drie maanden geen Feyenoord-speler meer. De 22- jarige Turk ging voor een recordbedrag van 30 miljoen euro, inclusief bonussen, naar Benfica. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Kökçü hoe zijn eerste maanden in Portugal zijn bevallen. 

"Ik heb een weekje tijd nodig gehad om een beetje te wennen. Maar eigenlijk is het na mijn transfer vrij snel goed gegaan. Benfica is net als Feyenoord een topclub en dus heb je in de competitie veel de bal." Kökçü merkt wel een verschil in de weerstand van de kleinere clubs in vergelijking met Nederland: "Er is één groot verschil met de Eredivisie. In Nederland komen relatief kleine clubs soms ook met aanvallende intenties naar een wedstrijd tegen een titelfavoriet. Ze spelen dan behoorlijk open." Kökçü verteld dat dat in Portugal absoluut niet het geval is. Daar doen de kleine clubs er alles aan om zich helemaal in te graven en dan moet je daar een oplossing voor vinden om er doorheen te komen. 

De 22- jarige Turk weet niet of iedereen in Nederland zich realiseert 'hoe groot' Benfica is. Waar de ploeg van Roger Schimdt ook heengaat, het staat overal rijen dik met mensen om maar een glimp mee te krijgen van de Portugese landskampioen. Orkun Kökçü denkt natuurlijk ook nog steeds terug aan zijn oude liefde Feyenoord. Op 4 september kreeg Kökçü de prijs voor beste speler van de Eredivisie uitgereikt. "Maar nu moet mijn focus liggen bij mijn huidige club, want ook in Portugal wil ik prijzen pakken." 

De geboren Haarlemmer scoorde tegen Vitória SC een beauty van een doelpunt. Zijn geplaatste schot vloog zo de bovenhoek in op aangeven van Di María. Kökçü kijkt inmiddels al reikhalzend uit naar de Champions League-ontmoetingen met RB Salzburg, Internazionale en Real Sociedad. 

De oud- Feyenoorder speelde tegen Japan zijn 25ste interland, maar dat was er wel één om snel te vergeten. De superfitte Japanners lieten al geen spaak heel van Duitsland wat resulteerde in het ontslag van bondscoach Flick. Tegen Turkije leken de Japanners al helemaal op weg naar een monsterscore. Met rust stond Turkije kansloos met 3-0 achter en dat had gerust met 6-0 achter kunnen staan gezien de kansen. In de rust werd de oud- Feyenoorder, zoals vooraf was afgesproken, gewisseld. De wedstrijd eindigde in een 4-2 overwinning voor Japan. Maar voor Kökçü kan de knop nu volledig om richting Benfica en de Champions League. 

Delen

Reacties

benfica wordt toch bijna altijd kampioen.
Zo snel mogelijk voor veel geld weer weg bij benfica maak je ons ook blij mee.
Nou, dat hele stel wat de eerste helft bij Turkije stond opgesteld, inclusief Kokcu, werd helemaal van de mat gespeeld door Japan, het had wel 10-0 kunnen zijn met de rust.
@FTM gaat Feyenoord nu eindelijk meewerken wat betreft fakkels tijdens de laatste training voor 020 zoals het vroeger was? Zou zo mooi zijn hè, je gaat er uiteindelijk “vrijwillig” tussenstaan dus heb dat gezeur nooit begrepen