kokcu

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü over OneLove-actie: “Ik sta er achter. Het gaat om discriminatie en racisme”

Dennis

In het Nederlandse voetbal wordt komende weekeinde weer een OneLove-actie gehouden. De aanvoerders in het betaalde voetbal zullen als onderdeel van de actie een speciale band dragen. Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü staat achter de actie, ondanks dat hij afgelopen oktober nog weigerde de band te dragen, zo schrijft Algemeen Dagblad.

“Ik sta sowieso achter die actie. Het gaat om discriminatie en racisme”, zo vertelde Kökcü tegenover de NOS. “Ik steun dat ook. Maar ik heb toch wel het gevoel dat die OneLove-band in het leven is geroepen om een andere reden.”

De vorige actie vond plaats in de week van Coming Out Day. Kökcü wilde destijds niet fungeren als uithangbord van de LHBTI-beweging. Als alternatief werd Gernot Trauner aanvoerder in de uitwedstrijd tegen AZ. De Oostenrijker droeg wel de band. 

Aanstaande weekeinde heeft de KNVB wederom een OneLove-actie gepland, die deze keer in het kader staat van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Feyenoord speelt komend weekend de Klassieker tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. Kökcü heeft al aangegeven dat hij gewoon aanvoerder zal zijn. “Ik denk dat we met Feyenoord iets moeten vinden om deze actie toch nog te steunen’’, aldus de 22-jarige middenvelder. Binnen Feyenoord wordt daarover overleg gevoerd. “Dat moet wel goedkomen”, aldus Kökcü.

Delen

Reacties

Internet wordt bevolkt door mensen met een extremere mening dan de meesten van ons. Uiteindelijk is 90% een stuk gematigder. Natuurlijk zitten daar ook verschillen tussen maar die mensen laten zich stuk minder horen.
Al of niet bedoeld wordt er op deze manier aanzienlijk meer aandacht aan de actie besteed dan wanneer Orkun de band gedragen had. Als je wilt laten zien dan "iedereen" achter de actie staat kun je zeggen dat de actie mislukt is, maar als je vind dat dit soort acties betekenis moeten hebben dan is zo'n discussie natuurlijk fantastisch.
Goed zo Orkun, gewoon je eigen positieve betekenis eraan geven. Na afloop van de wedstrijd, in het interview ff vertellen wat die band voor jou persoonlijk betekend, en dan heb je de poppen waarschijnlijk weer aan het dansen. Vinden ze het weer niet goed ;-)
Die band gaat natuurlijk niet over racisme en discriminatie, want daar zijn geen noemenswaardige voorbeelden van in Nederland. Discriminatie niet, Racisme al helemaal niet.

Deze band is gewoon opdringerige vorm van een ideologie waarbij iedereen verplicht wordt te accepteren wat iemand anders voorschrijft. Soort extreem fascistische uiting. Wie niet mee doet, maken ze kapot.