kokcu-slot

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü over Slot: "Na een gesprek was ik meteen rustig"

Van de redactie

Het had niet veel gescheeld, of Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü had afgelopen zomer een transfer gemaakt naar een, naar eigen zeggen, grote club. In gesprek met Voetbal International geeft de captain van de Rotterdammers aan dat hij blij verrast is hoe het huidige seizoen verloopt bij de Rotterdammers.

Heel even was de 22-jarige middenvelder teleurgesteld afgelopen zomer. "Omdat er een speler bij een grote club niet vertrok, anders hadden ze mij genomen. Toen dat niet doorging, vond ik het heel even vervelend. Er gingen bij ons zo veel spelers weg… Het opvallende vond ik dat de trainer heel rustig bleef. Tijdens die window heb ik met ’m gesproken. Letterlijk zei ik: Trainer, ik wil voor prijzen spelen, maar iedereen gaat weg!"

Trainer Arne Slot bracht rust voor de Turks international en zei. "“Ik kan je niet beloven dat we prijzen gaan winnen, maar competitief zullen we wel zijn, hoor. Heb een beetje vertrouwen”. En moet je nu kijken… We staan bovenaan, zitten nog in het bekertoernooi en hebben ons geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. En dat met een selectie waarin vijftien spelers zijn vervangen. Tegelijkertijd: met de ploeg van vorig jaar waren we dit seizoen kampioen geworden. Ben ik heilig van overtuigd," aldus Kökcü.

Toch is de aanvoerder blij dat hij niet vertrokken is. "Ja, want weet je wat nou het gekke is: na het gesprek met Slot was ik meteen rustig. Ik heb me afgevraagd waarom en het antwoord is dat deze trainer eigenlijk altijd gelijk heeft. Of het nou gaat om een bespreking voor PSV-uit, Marseille-thuis… Hij voorspelt wat er gaat gebeuren en dat gebeurt dan ook. Hij legt uit hoe wij ons voordeel kunnen pakken en ook dat blijkt in de praktijk altijd uit te komen. Zo bouw je krediet op. Als hij iets zegt, waarom zou ik er dan nog aan twijfelen? Hoewel, dit seizoen heb ik dat toch een keer wel gedaan: Lazio-uit."

"Ik ben in mijn leven wel eens weggespeeld, maar nooit zo erg als in Rome. Het stond 4-0 bij rust, we waren echt helemaal overhoop gespeeld door niet eens een Europese topclub. Maar ja, in de tweede helft kregen we meer grip en scoren we nog twee keer. Terug in Rotterdam liet de trainer ons beelden zien van voor en na rust. Dan krijg je toch veel meer een helder beeld over zo’n wedstrijd. Na rust was het best oké. Twee maanden later winnen we van Lazio, dik verdiend. Dat is dan een teken van de ontwikkeling die de trainer had voorspeld."

Delen

Reacties

De twee Feyenoord icoonen
Als hij voor prijzen wil spelen is Leicester niet aan de orde. Het zall gewoon om geld gaan. Schijnheiligheid is troef onder voetballers
Is er iets mis met geld verdienen? Hoezo schijnheilig?
Ook met deze selectie word je kampioen!
Die grote club zal Leicester wel zijn. Op zich goed nieuws, want als die terugkomen nemen ze een hele grote zak geld mee
Kökcü the beast! Een Feyenoord icoon die past in het rijtje Ron "het kanon" Vlaar, Sekou Cissé, en Paul Bosvelt. Arne Slot als trainer past er ook bij. Altijd rustig in zijn percos, (vlogens interview spelers) in de kleedkamer duidelijk en rustig... Dat is wat dit team nodig heeft en ik denk ook zeker dat hij heel goed overweg kan met jonge talentvolle spelers. Eindelijk krijgen zij nu ook een kans bij Feyenoord 1 en dat pakt naar mijn inziens zeer positief uit!!! Keep on going!!!!!!!
Zou Taabouni zijn gehaald om Kokcu binnen te houden?
We weten allemaal dat de grote club Leicester city is. Kokcu moet blij zijn dat die nu bij dit team speelt! Kan wel eens een heel mooi seizoen worden dit!!!
Anders was het voor degradatie spelen
Iconen met z’n tweeën!