yv2022410a1a04243

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese: "Soms neemt de onrust wat toe bij jeugdspelers"

Van de redactie

Feyenoord Onder 21 is nog altijd niet toegelaten tot de 'voetbalpiramide'. Dennis te Kloese geeft in het Algemeen Dagblad aan nog altijd wel de hoop te hebben dat de KNVB mee werkt aan een plan om de Feyenoord-talenten naar het hoogst mogelijke niveau te krijgen.

Feyenoord heeft verschillende mogelijkheden om toe te treden tot de piramide. "Het traject is kampioen worden in hun huidige competitie en dan maar hopen dat we in de piramide worden toegelaten. We kijken wel actief of er ook nog andere scenario's mogelijk zijn. Een ander traject, daar hebben we wel hulp bij nodig. Van de KNVB bijvoorbeeld. Ik weet dat er sympathie is voor het idee om één van de clubs uit de top 3 die nu niet in de eerste divisie zit, er op termijn toch bij te krijgen," begint Te Kloese.

De jeugdspelers uit de Academy stellen vaak vragen over hun toekomst. "Nu verhuren we jonge spelers. Soms loopt dat goed, maar je hebt niet meer de controle over je eigen spelers. De vraag van onze talenten komt toch vaak: als ik uit het elftal onder 18 kom, wat dan? Dan neemt de onrust soms wat toe. Ze willen graag stappen zetten, willen tegen mannen met snorren gaan spelen. Dat begrijpen wij. Dat stapje kunnen we nog altijd niet tot in perfectie bieden. Maar we zijn er mee bezig. Dat is op sportief vlak wel een speerpunt," aldus de algemeen directeur van de Rotterdammers.

Delen

Reacties

Ik heb het hier al eens eerder geconstateerd: Als je kijkt naar de opstelling van de 4 teams die met de -21 in de KKD spelen in de laatste wedstrijd van het vorig seizoen dan hadden ze er max. 3 in de basis staan.
Voor Feyenoord was de Conference League-finale de laatste wedstrijd en daarin stonden 4 spelers uit de eigen opleiding in de basis (Bijlow, Geertruida, Malacia en Kökcü). Het is een momentopname maar wel degelijk een met betekenis.
Een constructief samenwerkingsverband met één KKD-club (FC Dordrecht?), waar je gegarandeerd je 4 beste spelers uitleent, waardoor je de beste -18 spelers bij de -21 kunt laten spelen, hoeft qua rendement niet onder te doen voor een eigen team in de KKD. Stel je bv dit seizoen voor dat Jansen, Hall, Hartjes, Baldé en Bannis in Dordrecht hadden gespeeld......
Lastig blijft wel dat je op jonge leeftijd nog moeilijk kan zien wie zich uiteindelijk het beste doorontwikkelt. Dus toch het liefst iedereen in een eigen KKD team.

En ik wil nog wel eens zien hoeveel vd huidige basisklanten van AZ in Jong ervaring opgedaan hebben.
Zou die onrust ook niet wezen doordat Slot de jeugd weinig tot geen kansen geeft? Zo’n Dermane had je toch allang bij het 1e kunnen halen en in laten vallen in wedstrijden die zo goed als gespeeld zijn.
Nauwelijks uitzicht op perspectief leidt ook tot onrust.

Datzelfde ga je ook krijgen bij een Bullaude die nauwelijks speeltijd krijgt.
Eens, alleen hebben wij weinig tot geen wedstrijden die gespeeld zijn. Het blijft bij ons altijd billen knijpen tot het einde
Ik denk dat je nooit Feyenoord’s wedstrijden ziet. Het komt vrijwel nooit voor dat Feyenoord een makkelijke wedstrijd speelt dus ik wanneer kan Slot ze laten invallen????
Deze stap had lang geleden al genomen moeten worden. Nu zit je op de blaren en is het hopen dat we met jong Feyenoord de competitie winnen. Zo kun je laten zien dat we in de KKD thuis horen. Een andere optie zie ik niet op dit moment. Hoe denken jullie daar over?
De echte toppers halen het wel, maar voor de rest om hun top te halen is een 2e team in de kkd wel een must.
Maar waarom ze dan niet alles op alles zetten om het 2e elftal kampioen te laten worden is me een raadsel.
Iedereen die onder 21 is en geen basis staat bij 1 moet gewoon in 2 spelen.
Omdat niet iedereen onder de 21 in Feyenoord o21 Wil spelen...je komt niet uit het buitenland om bij feyenoord in de jeugd te gaan spelen als je 20/21 bent.....
Om wedstrijd ritme te behouden of op doen zou het alleen maar goed zijn, ook om dicht tegen het eerste aan te blijven zitten
Dat is lastig zolang de O21 vóór het eerste speelt on het weekend. De beloftencompetitie op maandagavond leende zich daar veel beter voor.
De echte toppers halen het idd wel alleen de rest haalt het ook met een zo simpel is het.
Ook niet helemaal waar natuurlijk. Genoeg spelers die later toppers worden die er op jonge leeftijd niet aan te pas komen, bij berhuur op de bank komen en later alsnog stappen maken. Vincent Janssen werd niet verhuurd maar werd in zijn laatste jaar bij de feyenoord jeugd wel topscorer. Toch zag Feyenoord het niet in hem zitten, vervolgens via de KKD de eredivisie bereikt en daar meteen succesvol. Sommige jongens hebben wat langer nodig
De selectie van het eerste is nog te dun, ze zitten vaak op de bank bij het eerste en kunnen dan niet mee met onder 21... Zsm de voetbalpiramide in