kokcu

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü over Wieffer: "Hij is niet voor niets naar Feyenoord gekomen"

Van de redactie

Feyenoord heeft donderdagavond in eigen huis de achtste finales van de KNVB Beker bereikt door een 3-1 overwinning op PEC Zwolle. De Rotterdammers keken al na drie minuten tegen een achterstand aan. Nog voor rust wist de ploeg van Arne Slot de achterstand om te draaien naar een voorsprong. In de tweede helft bepaalde Danilo met zijn tweede goal van de avond de eindstand op 3-1. Aanvoerder Orkun Kökcü sprak na het duel in De Kuip met ESPN.

Mats Wieffer startte in de basis en maakte indruk. "Ja, zeker. Hij is niet voor niets van Excelsior naar Feyenoord gekomen. Hij heeft pech gehad met een blessure in het begin maar je ziet dat goed kan voetballen en dat hij wel een beetje power brengt in het voetbal," begint de aanvoerder van Feyenoord.

Tegen FC Utrecht kende Feyenoord een valse start in de tweede seizoenshelft. Vanavond wonnen de Rotterdammers vrij gemakkelijk. "We hebben gedaan wat we moesten doen in de beker. Het was niet altijd mooi, maar ja, wel naar de volgende ronde."

Delen

Reacties

Wieffer kan een basiskracht worden als hij fit blijft. Het kan natuurlijk altijd beter, maar zijn debuut was bemoedigend. Hij had een paar goede onderscheppingen en openingspasses, en in de 1e helft had hij er al bijna 2 gemaakt. Deze gozer bestrijkt echt het hele veld, en hij lijkt echt iets toe te voegen. Zijn duelkracht en kopkracht kunnen we goed gebruiken, en hij houdt het simpel. Nog een paar goede wedstrijden en ik word fan ;-)
Nu nog via de vleugels spelen en niet door het midden dan komen ze ver. Door het midden stuiten ze op een hoop spelers via de vleugels wordt het gevaarlijker meer kansen voor Gimenez. En vooral Walemark op rechts. Anders zie ik het somber in.
Opstelling met timber trauner: 433 punt achter
Bijlow
Geertruida trauner hancko hartman
Wieffer
Timber Kokcu
Walemark Gimenez szymanski
Los van dat Wieffer goed speelde is kokcu ook echt in zijn rol gegroeid wat betreft de media optredens. Gevoelsmatig een groot verschil met eerdere seizoenen.
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
Wieffer is echt een topper! Maar op basis van wat is Paixao precies gehaald? Ook vandaag (net als dilrosun en idrissi) weer helemaal niks!
Wat is er met Walemark? Speelde goed in de oefenwedstrijd tegen Emmen en daarna geen minuten meer gekregen.
Niet helemaal fit
Wieffer heeft goed gespeeld. Alle verhalen in de media dat Feyenoord een echte nummer 6 nodig heeft, heeft blijkbaar niet aan zijn zelfvertrouwen geknaagd. Wieffer kan prima meekomen en kent het systeem imiddels. Gooi daar gewoon een jonge concurrent achter (#mannsverk).
Met dermane daar nog net achter
@FTM Aursnes en Wiefer op conto van zelfde scout? Anders die scout vol nummer 6en laten scouten. Voor een klein bedrag gehaald allebei en geweldige voetballers
Wiefer heeft vandaag goed gespeeld tegen FC Zwolle. Ik zou zeggen, laat hem gewoon staan tegen FC Groningen zodat hij ervaring kan opdoen. Laat hem groeien.
Hij is ook de enige beschikbare optie momenteel, dus dat gaat wel goedkomen.
Schrijf deze maar in je agenda: Wieffer over twee jaar in oranje 💪🏻