kokcu1

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü: "We hebben het nooit uitgesproken, dat heeft ons sterker gemaakt"

Van de redactie

Orkun Kökcü liet zijn tranen van geluk de vrije loop na het eindsignaal in de gewonnen kampioenswedstrijd zondagavond. De aanvoerder van de Rotterdammers kende een geweldige ontwikkeling dit jaar, wat niet zonder slag of stoot is gegaan. In gesprek met ESPN legt de Turks international uit wat dit seizoen en de landstitel voor hem betekent.

"Aan het begin van het seizoen durf je er niet van te dromen omdat veel jongens weg zijn gegaan. We waren met jongens die overbleven en zat één op één met de trainer Arne Slot. Ik zei: 'Wordt het niet eens tijd dat we kampioen gaan worden?' Vorig jaar waren we al dichtbij een prijs met de Conference League. Dit jaar wilde we echt kampioen worden. We hebben het nooit uitgesproken, maar het heeft ons denk ik wel sterker gemaakt", begint Kökcü.

Kökcü heeft dit seizoen een geweldige persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. "Ik ben nog jong, 22 jaar. Het gaat met vallen en opstaan. Ik ben nu op een punt dat ik wel kan zeggen dat ik zekerder ben en het team probeer te dragen. Maar het is een echte teamprestatie. Iedereen staat er, het is niet dat we bouwen op één persoon."

"Ik heb een moeilijk begin van het seizoen gehad. Op trainingskamp ging het niet goed. Ik had te veel dingen aan mijn hoofd waardoor ik moeilijk de dagen doorkwam. Ik heb veel steun gehad van mijn geloof en de mensen om mij heen. Ik heb een gedragscoach, hij wil eigenlijk niet dat ik hem noem, maar hij verdient het ook. We hebben heel veel uren gemaakt aan het begin van het seizoen om mijn hoofd leeg te maken en echt te focussen op het voetbal", vervolgt de aanvoerder van Feyenoord.

Na het eindsignaal had Kökcü een emotioneel moment met Arne Slot. "Hij zei dat ik het verdiend heb. Hij weet als een van de weinige wat er mis was met mij aan het begin van het seizoen. Dat was wel een emotioneel moment."

Delen

Reacties

Mijn hemel: 22 jaar, en Kökcü hoort in het rijtje van onvergetelijke Feyenoordspelers. Van een ietwat gemakzuchtig groot talent, is hij een kilometervreter geworden, die in zijn ongebreidelde dadendrang iedereen meesleept. El Ahmadi, ook zo'n boegbeeld, sloeg de spijker op zijn kop: vanaf het moment dat Slot begreep dat hij Orkun aanvoerder moest maken, veranderde alles. Hij werd een speler die alles in huis heeft wat een hedendaagse middenvelder in de top moet hebben, - en meer! Zijn vader/vriend/zaakwaarnemer, gaat bedragen horen waar iedere Feyenoordfan stil van wordt. Hans Kraaij is er van overtuigd dat Orkun weg is. Ikzelf ben dat nog niet voor de volle 100% ...