kokcu-fc-utrecht

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü over kampioenschap: "Dat moet goed komen!"

Stan

Feyenoord heeft zondag een hele grote stap gezet richting het kampioenschap. In de eigen Kuip wisten de mannen van Arne Slot met 3-1 te winnen van FC Utrecht. Aanvoerder Orkun Kökcü reageert voor de camera van ESPN op het gewonnen duel. 

“Ik denk dat we de eerste helft nog wel wat last hadden van de counter van hun, dat we niet goed stonden", analyseert Kökcü de winstpartij. "We speelden over het algemeen goed, maar af en toe waren er ook hele slordige momenten in de laatste fase waardoor zij konden counteren. Maar de tweede helft hebben we het wel beter opgepakt, denk ik. Uiteindelijk speel je die wedstrijd ook gewoon uit en dan verslap je een beetje, waardoor het tegendoelpunt komt. Wat echt zuur is.”

Het was voor de aanvoerder niet lastig om de knop op te zetten na de uitschakeling in de Europa League. "Deze wedstrijd vroeg wel wat anders, omdat zij veel meer inzakten. Het was meer dat je de 2 tegen 1 moest uitspelen met de centrale verdedigers tegen de spits. Wij stonden allemaal wat hoger en dan kom je minder in die meters. Wel lekker dat we op gegeven moment 3-0 stonden, dat we niet zoveel arbeid hoefden te leveren."

Feyenoord leek tegen FC Utrecht weinig last te hebben van de intensieve wedstrijd tegen Roma. “Ik denk dat we gewoon sowieso harstikke fit zijn. Het mag geen excuus zijn dat je 120 minuten hebt gespeeld. Dat hebben we ook laten zien na de bekerwedstrijden waarin we 120 minuten moesten spelen. Voor ons was het gewoon weer een wedstrijd en misschien waren we wel nog meer opgeladen na die verliespartij, omdat we echt een belangrijke wedstrijd spelen.”

Tijdens komende wedstrijd in de Eredivisie kan Feyenoord afhankelijk van het resultaat van PSV kampioen worden. “Ik moet zeggen, dat we zover nog helemaal niet hebben gedacht. We waren vol gefocust op Roma en nu op Utrecht. Maar ik denk dat we, zoals we het hele seizoen al doen, naar onszelf moeten kijken. Die aankomende wedstrijden moet het heus wel een keer komen dat we kampioen worden. Voor ons is het niet echt belangrijk wanneer dat is.”

Kökcü is overtuigd dat het kamioenschap er snel gaat komen. “De fans spraken het wel de hele wedstrijd uit. Dus tuurlijk, dat moet goed komen.”

 

Delen

Reacties

Wat hoop ik dat deze man de komende weken nog extra wordt toegezongen. Het lied voor Santiago loopt lekkerder maar Kokcu verdient op z’n minst zo veel steun. Wat een held.