Isak Alemayehu Mulugeta | @DIF_Football [X / Twitter]

Isak Alemayehu Mulugeta | @DIF_Football [X / Twitter]

Nieuws

'Koopoptie Isak Alemayehu niet gelicht door Feyenoord'

Karst

Isak Alemayehu wordt niet door Feyenoord overgenomen. Dat meldt Bosse Andersson tegenover Fotbollskanalen. Isak Alemayehu werd afgelopen winter door Feyenoord Onder 21 gehuurd van Djurgården, maar kreeg te weinig speeltijd.

In de leenovereenkomst tussen Feyenoord en Djurgården was een koopoptie opgenomen, maar die wordt niet geactiveerd, aldus Bosse Andersson. "We hebben hierover gesproken met Feyenoord. Nu plannen we dat hij op 1 juli weer bij Djurgården aansluit."

Het Zweedse talent speelde de afgelopen maanden bij Feyenoord Onder 21 en kwam niet verder tot 370 speelminuten.

Delen

Reacties

Nog steeds jammer dat het toen niet is gelukt met Bergvall.
Snap het beleid niet helemaal, waarom heeft deze jongen niet gewoon met de onder 19 meegedaan, hij is pas 17. Of mag dit niet? Die jongen werd daar bestempeld als groot talent en hier krijgt ie bijna geen minuten, zonde voor beide partijen.
Dat mag zeker wel, maar bij de o18 (vanaf komend seizoen pas o19) hebben ze op zijn plek ook Rudisill en Ouarghi staan. Misschien is dat ook wel de reden dat ze zijn koopoptie niet hebben gelicht? Niet genoeg kans op speeltijd volgend jaar
Zou zeker kunnen, maar had dan wel een eerlijkere kans kunnen krijgen, en misschoen kon je dan wel zien dat zo'n jongen op een andere positie uit de voeten kan. Bijvoorbeeld hoe het met 't Zand is gegaan.
@Vegheltje, dat had gekund. Misschien heeft Feyenoord de inschatting gemaakt dat ze met eigen jeugd al een goede selectie hebben?
Als dat het geval is, is dat zowel begrijpelijk als terecht.
Je kan wel als groot talent gezien worden, maar je moet het ook waarmaken. Misschien zegt dat ook iets over de kwaliteiten van deze speler en is hij minder goed dan er geschetst wordt, tegenover je eigen talenten. Sauer hebben ze bijvoorbeeld wel snel gelicht.
Zeker waar, maar hij is pas 17, hij had in de onder 21: Milambo (in het begin), van der Sluijs en in mindere maten Pusic voor zich, dan is het lastig je te bewijzen, terwijl hij in de onder 19 zich misschien veel beter had kunnen bewijzen, maar ik ben er niet rouwig om, want er loopt talent genoeg.
Speelminuten dwing je toch ook vooral zelf af. Ik kan niet specifiek over deze jongen oordelen maar als je op de training niet beter bent dan je concurrenten, dan speel je ook niet veel. Precies zoals het in topsport hoort. Hem wel laten spelen omdat je hem uit het buitenland hebt gehaald zou een heel verkeerd signaal zijn naar de andere jongens.
Klopt ook, maar als 17 jarige tussen de 21/22 jarige is moeilijk he. Het is maar n jochie. Als hij de kans had gehad bij de onder 19 was ie misschien veel meer uitgeblonken. We hebben genoeg talent in de jeugd rondlopen, maar dat deze jongen gaat vindt ik toch jammer.
Maar misschien is de optie voor koop wel 1 miljoen. Geen idee he, maar dan wil je wel een topper, en niet een erbij voor O 18.
Aah, die zien we dus over een jaar of 5 schitteren bij City. ;-)
Bij city nee zou eerder spelen op iets van girona of AIk Solna
Ja Birmingham City misschien ;-)