michiel-kramer

VK Sportphoto

Nieuws

Kramer over kroket-gate: "Dat kostte mij duizend euro"

Van de redactie

Michiel Kramer speelde drie seizoenen voor Feyenoord waarmee hij de KNVB Beker won en landskampioen werd. De spits maakte 18 goals in 55 wedstrijden voor de Rotterdammers, maar staat bovenal bekend als de wisselspeler die een broodje kroket at in de rust van de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo in 2017.

“Beetje naïef uiteindelijk”, zo blikt de oud-Feyenoorder terug op het voorval bij Studio Voetbal. “Ik speelde op dat moment niet. Maar dat er zoveel ophef kwam had ik niet verwacht”.

Het moment werd genadeloos vastgelegd door de televisiecamera. Toenmalig technisch directeur Martin van Geel sprak Kramer er na de wedstrijd op aan. “Ik vertelde hem dat het een broodje grillworst was. Dan is het niet erg, zei hij toen. Maar tien seconden later dacht ik ‘is hij nou serieus boos dat ik een broodje heb gegeten?’ Toen vertelde ik eerlijk dat het een broodje kroket was. ‘Morgen om tien uur op mijn kantoor’, zei hij toen. Dat kostte mij duizend euro.”

Kramer kan er jaren later om lachen. “Een duur broodje kroket. Maar hij was wel lekker. Dus ik had het er wel voor over.” Toch zou het de inmiddels 34-jarige spits niet nog een keer overkomen. “Naarmate je ouder wordt, ga je focussen op het grotere geheel en kijken waar je waarde kan creëren. Ik kan ook andere jongens beter laten functioneren. Als je dat gaat inzien, kan je bezig zijn met het algemeen belang en niet alleen jezelf.” 

Delen

Reacties

En dan ook nog zeggen dat het naïef was. Alsof hij dit niet bewust deed om een vertrek te forceren.
Het broodje was tijdens een wedstrijd in december. In de winterstop was hij vertrokken.
Gaat niets boven een lekkere kroket!
bekent - Get moment - Naar mate - wordt ga - En kijken
*bekend - Het moment - Naarmate - wordt, ga - punt weg, en met kleine letter
Ehh spellingscontrole? :O
Jij moet een erg druk leven hebben op deze manier.......:):)