ivanusec-soccrates

Soccrates Images

Kroatië verliest zonder Ivanusec eerste groepsduel van Spanje

Kroatië heeft het eerste groepsduel van EURO 2024 verloren van Spanje. In het Olympisch Stadion in Berlijn, waar bijna 75.000 toeschouwers bij aanwezig waren, was Spanje al voor rust met drie goals dodelijk effectief voor het doel van Dominik Livaković. Feyenoorder Luka Ivanusec bleef het gehele duel op de bank bij het team van bondscoach Zlatko Dalić.

De doelpunten aan Spaanse kant kwamen op naam van spits Alvaro Morata, Fábian Ruiz en verdediger Daniel Carvajal. De Kroaten waren een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Spanje, maar stuitte op de Spaanse doelman Unai Simón. Na ruim een uur spelen voerde Dalic de nodige wissels door en haalde onder andere sterspelers Luka Modric en Mateo Kovacic naar de kant. Luka Ivanusec bleef het gele duel op de bank.

Tien minuten voor tijd kregen de Kroaten en strafschop na het ontnemen van een honderd procent scoringskans door Rodrigo. De Spanjaard kreeg echter alleen een gele kaart na het neerhalen van Petkovic. De laatst genoemde nam zelf de strafschop, maar deze werd gestopt door Simón. Uit de rebound maakte Petkovic alsnog het doelpunt voor Kroatië op aangeven van Perisic. Na ingrijpen van de VAR bleek Perisic te vroeg te zijn ingelopen bij de strafschop en werd het doelpunt afgekeurd.

Vanavond om 21:00 uur is het andere duel in groep B tussen Italië en Albanië. Ivanusec en Kroatië spelen op 19 juni hun tweede duel in de groepsfase om 15:00 uur tegen Albanië.

Spanje - Kroatië 3-0