opendag-jim-breeman-sports-photography-161

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

López over mogelijke transfer: "Ik hoop dat een goede Copa América mij zal helpen"

Van de redactie

Marcos López is momenteel met het nationale elftal van Peru in voorbereiding op de Copa América later deze maand in de Verenigde Staten. De linksback in dienst van Feyenoord moest het afgelopen seizoen in Rotterdam vooral doen met invalbeurten. In slechts vijf duels begon de Peruaan vanaf de aftrap. In gesprek met Movistar Deportes spreekt Lopez over zijn rol bij Feyenoord en een mogelijk vertrek uit Rotterdam-Zuid.

In de twee oefenduels in aanloop naar de Copa América maakte de linksbenige speler een goede indruk bij het nationale team van Peru. De Peruaanse media stellen veel vragen over waarom de 24-jarige linkspoot het afgelopen seizoen lang niet altijd speelde bij zijn club Feyenoord. "De waarheid is dat de concurrentie erg zwaar is", begint Lopez over de Rotterdamse selectie. "De trainer gaf de voorkeur aan de jonge linksback (Hartman red.) van de club. Misschien dacht ik in de eerste maanden iets te makkelijk, maar je mag op dit niveau niet verslappen. Hierna ben ik keihard aan de slag gegaan en gedaan wat de trainer van me vroeg. Zo is voetbal", aldus Lopez.

De 24-jarige López richt zich momenteel volledig op een goed aankomend toernooit met zijn land. Over een mogelijke transfer wil de linksbenige speler nog niet nadenken. "Op dit moment heb ik het naar mijn zin bij Peru. Ik hoop dat een goede Copa América mij zal helpen met nieuwe uitdagingen en dan zien we wel wat er gaat gebeuren in de toekomst. Mijn agenten zijn bezig met mijn toekomst. Dit is niet het moment voor mij om daarover na te denken. Ikzelf richt me nu op het team en het spelen van een goede Copa América. Alleen dat heb ik zelf in de hand", sluit hij af.

Delen

Reacties

Misschien een handvol sterke optredens, maar toch een fijne gast? Nooit problemen volgens mij en positief in de groep. Er is toch een en ander op zijn positie voorgevallen. Krijg je wel een tik van. Nooit geklaagd.
@Bombarda is er al een nieuwe linksback in beeld naast Smal die blessure Hartman moet opvangen?

Goedkope opties zullen er eerst komen gaf je aan.
Is bijvoorbeeld Riedewald in beeld?
Ja, wordt jong ventje. Hadden iemand van 19 op het oog, maar door blessureleed bij zijn club moet hij blijven. Feyenoord moet dus schakelen, maar komt ongetwijfeld goed zo vroeg in de window
@Bombarda is er al een nieuwe linksback in beeld naast Smal die blessure Hartman moet opvangen?

Goedkope opties zullen er eerst komen gaf je aan.
Is bijvoorbeeld Riedewald in beeld?
Riedewald is wel erg ver afgezakt. Is niet eens een echte linksback, veel te traag, en ook voetballend minder. Dan zie ik liever Candelaria uit eigen jeugd back up worden.
Is ook meer een mid heb hem niet meer echt gevolgd..maar vond hem altijd nuttige mid..
Toch vond ik die Lopez helemaal niet zo slecht.
Eerlijk gezegd jammer dat Feyenoord hem niet gewoon zn contract verlengt.
Hij had anderhalve wedstrijd dat ie er gewoon geen zin in leek te hebben maar hij heeft echt een prima niveau als tweede back zeker tot aan de internationale ivm de blessure van Hartman.
@Bombarda we hebben nu aardig wat spelers voor een zeer zacht prijsje weten binnen te hengelen, zijn we ook al concreter bezig met grotere namen/transfers?
Nee, komen nog meer van dit soort spelers aan eerst
We hebben er al 4 van dat soort spelers en al een bomvolle selectie op dit moment. Worden echt een koopclub zo.
Je krijgt ook een dikke leegloop binnenkort. Dit jaar aan het einde waren we ook tegen de blessures aan het vechten dus het is goed dat we de selectie opvullen, en hier heb je van dit soort spelers voor nodig want die 'toppers' gaan niet de bank voor je warm houden.
Naja, we hadden veel blessures maar konden alsnog een fatsoenlijk team op de mat brengen. De selectie is/was al breed genoeg. Zoveel breedteaankopen hebben we ook weer niet nodig. De toppers moet je wel vervangen, dat is duidelijk. Maar daaromheen heb je best veel spelers die het in kunnen vullen.
Alleen het valt wel mee hoeveel er aangekocht is. Smal is top, prima tijdelijke vervanger voor Hartman en wie weet hoever die gaat komen. Hadj Moussa heb ik m'n twijfels bij, hoorde geruchten van Bombarda over verhuur. Nadje is een buitenkansje die je moet doen en vooral gekeken met mogelijk vertrek van Timber en Wieffer. En dan Carranza die nog niet officieel is, maar met de wens voor 3 spitsen is hij nodig. Dus er is echt niet zo onnodig gekocht, er kunnen max 1 a 2 van die koopjes bij. Daarna moeten er inderdaad directe versterkingen gehaald gaan worden volledig mee eens.
@Bombarda zou Malacia huren een optie zijn, voor de eerste seizoenshelft?

Lijkt me op het eerste gezicht een mooie deal. Hij kan in een vertrouwde omgeving weer fit worden en wedstrijdritme opdoen, terwijl wij precies de periode van Hartmans afwezigheid kunnen opvullen met iemand die niet hoeft te wennen en weinig kost.
Dank. Weet je dan wat ze van plan zijn voor de lb? Hartman mis een half seizoen, waaronder mogelijk alle CL wedstrijden. En dan kan het kampioenschap al beslist zijn. Alleen Smal lijkt me nogal kwetsbaar
De andere optie die ik zie is een goede lcv halen die Hancko (hopelijk volgend jaar) opvolgt, en die ook op lb uit de voeten kan in de tussentijd. Mocht het nodig zijn
Een Malacia wil als hij terug komt, al is het voor huur. Altijd spelen. Dat kan je hem niet garanderen want dat zou kapitaalvernietiging zijn (Hartman).
Ik vind Lopez helemaal niet zo slecht als zijn laatste optredens doen vermoeden. (Waaronder rechtsback zonder wedstrijdritme).

Ik zie hem wel in het rechter rijtje in Spanje ofzo.
Vind het ook zwaar onderschat. Heeft gewoon pech dat hij Hartman voor zich heeft. Gaf mij in het begin een goede indruk. Alleen de laatste paar invalbeurten zagen er wat ongelukkig uit maar dat is ook niet gek.
Was een prima stand in, maar we hebben met Smal een betere optie. Hopen dat Hartman zijn revalidatie wel voorspoedig verloopt en Smal niet te lang hoeft te spelen.
Hoezo Smal niet te lang hoeft spelen, wie weet speelt ie dadelijk hartstikke goed, je kan vooraf niks zeggen.
Als hancko volgend jaar nog bij ons speelt dan zou ik met smal en candelaria het seizoen ingaan. Hopelijk Hartman na de winter weer zijn oude niveau. Dan kan na een mooie transfer van Herman candelaria de nieuwe linksback worden.
Precies jij snapt het. Waarom geld uitgeven voor nog een linksback als je met Candelaria een prima tweede keus hebt totdat Hartman terug is. Iedereen praat over Read als top talent op de back positie, maar ik vond afgelopen jaar in de onder 21 Candelaria toch zeker zo goed. Als je nou nog een back gaat halen zakt de jeugd alleen maar verder weg.
Zou voor iedereen mooi zijn natuurlijk. Vond hem in het eerste jaar echt wel gelijkwaardig aan Hartman, maar dit seizoen op de verkeerde momenten zwak gespeeld. Lullig natuurlijk, maar hopelijk vindt ie na een goede campagne in de Copa een mooie club!
Die invalbeurt in de Arena voor Hartman was echt een geweldige pot!
Klopt, maar was helaas zijn enige goede pot in het shirt van Feyenoord. Maar dat zegt ook wat over de sportieve groei die Feyenoord heeft doorgemaakt.
Heeft meerdere goede potjes gespeeld. We hoeven ook weer niet te overdrijven.
Mee eens moet ook niet slecht over hem gesproken worden. Als back up is het helemaal geen verkeerde speler, maar zeker geen basiskwaliteit (wel tegen onderkant Eredivisie maarja). Alleen ik neem aan dat die jongen wil spelen dus moet Feyenoord gezamenlijk met hem naar een mooie stap kijken. @BGI