Luka Ivanusec Kroatië (Soccrates Images)

Soccrates Images

Kroatië wint met invaller Ivanušec knap van Portugal

Stan

Kroatië heeft met invaller Luka Ivanušec zaterdag een knappe overwinning geboekt op Portugal. De Zuid-Europeanen werden in eigen huis met 1-2 verslagen door de ploeg van Zlatko Dalić. Ivanušec moest tijdens dit laatste oefenduel van het Balkanland richting het EK genoegen nemen met een plek op de bank, maar kreeg in de tweede helft dus wel speeltijd van de Kroatische bondscoach.

In het Portugese Oeiras werd de score al snel geopend via niemand minder dan Luka Modrić. Het 38-jarige icoon van het Kroatische voetbal mocht al na 8 minuten aanleggen voor een strafschop en verzuimde niet zijn land vanaf de penaltystip op 0-1 te zetten. Zo tekende de middenvelder van Real Madrid 16 jaar na zijn eerste doelpunt voor Kroatië - toen ook vanaf elf meter - voor zijn 26e interlandgoal.

Enkele minuten na rust brengt Diogo Jota de Portugezen weer langszij. De aanvaller van Arne Slots Liverpool is in de rust ingevallen en is dus direct belangrijk voor zijn land. Kroatië reageert echter snel en zorgt via spits Ante Budimir dat de voorsprong binnen nog geen 10 minuten in ere wordt hersteld. Bij deze 1-2 tussenstand komt Luka Ivanušec een kwartier voor tijd het veld in voor middenvelder Mateo Kovačić. Na de invalbeurt van Feyenoord-aanvaller, die nog wel een gele kaart pakt, verandert er niks meer aan de stand en dus gaan de Kroaten met een mooie overwinning tegen Portugal op zak richting het EK.

Opstelling KroatiëLivaković; Stanisic, Šutalo, Pongracic, Gvardiol; Modrić, Brozović, Kovačić (75' Ivanušec); Majer, Budimir, Kramarić.

De eerstvolgende wedstrijd voor Kroatië is de openingswedstrijd op het EK tegen Spanje op zaterdag 15 juni. Verder neemt het land van Ivanušec het in poule B op tegen Italië en Albanië.