Gernot Trauner voorafgaand aan Atlético Madrid - Feyenoord | VK Sportphoto

Oostenrijk speelt met Trauner in de basis laatste duel richting EK gelijk

Stan

Het Oostenrijk van Gernot Trauner heeft zaterdagavond de laatste oefenwedstrijd richting het EK gelijkgespeeld. De tegenstander van Oranje op het EK kwam tegen Zwitserland niet verder dan 1-1. Bondscoach Ralf Rangnick ruimde in Oostenrijks generale repetitie een basisplaats in voor Trauner, die bijna 70 minuten meedeed.

In de in het Zwitserse St. Gallen gelegen AFG Arena begon Trauner zaterdag als linkercentrale verdediger aan de aftrap. Daarbij vormde hij een defensief duo met Freiburg-mandekker Phillip Lienhart. De Oostenrijkers schoten uit de startblokken en namen al snel de voorsprong tegen de thuisploeg via Christoph Baumgartner. De aanvallende middenvelder van RB Leizpig brak na vijf minuten uit en faalde niet in de één op één met Zwitserland-goalie Yann Sommer. Ruim twintig minuten later kwam Zwitserland weer langszij toen de Oostenrijkse keeper Heinz Lindner een inzet van Ruben Vargas niet goed verwerkte en wingback Silvan Widmer uit de rebound van dichtbij de 1-1 kon maken.

In de tweede helft wordt Trauner na 67 minuten speeltijd vervangen door Kevin Danso, die onder contract staat bij het Franse RC Lens. De Feyenoord-aanvoerder ziet vanaf de bank hoe beide ploegen er niet meer in slagen om te scoren. Het duel tussen Zwitserland en Oostenrijk eindigt in 1-1.

Opstelling Oostenrijk: Lindner; Daniliuc, Lienhart, Trauner (67' Danso), Mwene; Laimer, Seiwald, Kainz; Schmid, Gregoritsch, Baumgartner.

De wedstrijd tegen Zwitserland betekende voor Oostenrijk de laatste test richting het EK in Duitsland. Tijdens het toernooi zitten Trauner & Co in poule D, waarin naast Nederland, ook Frankrijk en Polen de tegenstander zijn. De Oostenrijkers spelen maandag 17 juni om 21:00 hun openingswedstrijd tegen de Fransen.