VK Sportphoto

Nieuws

Minteh trefzeker bij ruime overwinning Gambia

Stan

Yankuba Minteh heeft zaterdag met een doelpunt bijgedragen aan de ruime overwinning van zijn land Gambia op de Seychellen. In de Afrikaanse kwalificatie voor het WK van 2026 werd met maar liefst 5-1 gewonnen. Minteh speelde 80 minuten mee en zorgde daarin voor de 3-1.

Bij rust stond er nog een gelijkspel op het scorebord nadat Muhammed Badamosi namens Gambia en Ryan Henriette namens de uitploeg in de eerste helft trefzeker waren. In het tweede bestand komen De Schorpioenen echter los en wordt in ruim 20 minuten afstand genomen van de Seychellen. Eerst is het Musa Barrow die vanaf de strafschopstip 2-1 maakt, waarna Minteh enkele minuten later verantwoordelijk is voor de 3-1. De aanvaller die door Feyenoord afgelopen seizoen gehuurd werd van Newcastle schiet de bal hard binnen in de linkerhoek. Vervolgens loopt Gambia via wederom Badamosi en Adama Sidibeh uit naar 5-1, wat ook de einduitslag is.

Opstelling Gambia: Jarju; Sanneh, Ceesay, Colley, Gaye; Bobb, Barrow, Manneh; Minteh (79' Bajo), Badamosi, Fadera.

Gambia boekt tegen de Seychellen de eerste overwinning in de WK-kwalificatie, maar staat daarmee nog altijd op de een-na-laatste plek in een poule met verder Ivoorkust, Gabon, Kenia, Burundi en dus de Seychellen.

In deze interlandperiode speelt Gambia ook nog een kwalificatieduel tegen Gabon. Die wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 11 juni om 21:00.