Bevestigd
dsc00353

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Kunstgras vanaf het seizoen 2025/26 verboden in de Eredivisie

Nigel

Het kunstgras verdwijnt definitief uit de Eredivisie. Daarmee hebben alle clubs uit het betaald voetbal unaniem mee ingestemd. Vanaf het seizoen 2025/26 is er geen enkele club op het hoogste niveau in Nederland met een kunstgrasveld.

Op de Algemene Vergadering betaald voetbal hebben alle clubs uit het Nederlands betaald voetbal hierover gestemd. Eerder waren alle Eredivisieclubs al unaniem eens over een verbod op kunstgras, maar nu is er ook steun vanuit de clubs die actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie. Dat betekent dat er vanaf het seizoen 2025/26 niet meer gespeeld zal worden op kunstgras in de Eredivisie. 

Excelsior is momenteel nog de enige club in de Eredivisie met kunstgras. Maar na de zware nederlaag in de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om promotie en degradatie, lijken de Rotterdammers af te stevenen op degradatie. De kans is dus groot dat de Eredivisie volgend seizoen al helemaal kunstgrasvrij is. Als NAC zondag standhoudt tijdens het bezoek bij Excelsior, is de Eredivisie volgend seizoen al helemaal verlost van kunstgras. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Geen excuus meer om het lastig te hebben bij Emmen-uit😂
Goede zaak, nu aan de bovenkant ook nog een gelijk speelveld… dak open tijdens de wedstrijd.
Dankzij NAC spelen we komend seizoen dus al overal zonder kunstgras….
Kijk, goede zaak.
Maar speelde, of spelen ze bij Schalke nou niet op een hybride mat? Is zoiets bijv. nog wel mogelijk?
Vanaf het seizoen 2025/'26 spelen alle eredivisieclubs op natuurgras of hybridevelden. Hierdoor komt er een einde aan volledige kunstgrasvelden op het hoogste niveau van Nederland.

Aldus Eredivisie
Die hybride matten hebben ze bij veel clubs toch is dat bij Feyenoord niet ook? (Zoek tocht: https://1908.nl/artikelen/nieuwe-grasmat-in-de-kuip-laatste-seizoen-erwin-beltman) Weer gras dus. Was hybride.