jean-paul-van-gastel-nac-breda

VK Sportphoto

Nieuws

NAC Breda en oud-Feyenoorder Van Gastel met één been in de Eredivisie

Nigel

NAC Breda heeft vanavond een reuzenstap gezet richting de Eredivisie. De ploeg van Van Gastel won vanavond met maar liefst 6-2 van Excelsior. Het betekent ook dat Rotterdam mogelijk een Eredivisieclub armer gaat worden.

NAC Breda, de nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie, haalde vanavond ongelooflijk hard uit tegen Eredivisionist Excelsior. NAC en Excelsior waren de eerste 37 minuten aan elkaar gewacht. Het stond 1-1 en Excelsior was op dat moment druk aan het zetten om de 1-2 op het scorebord te zetten. Maar in de 38e minuut maakt Duijvestijn van Excelsior op de doellijn een beweging met zijn hand naar de bal waardoor de bal niet het doel inging en de 2-1 werd voorkomen. Dit kostte Duijvesteijn een rode kaart en kreeg de ploeg van Van Gastel een penalty die werd benut door Janosek: 2-1. Met een man meer ging NAC op zoek naar nog meer doelpunten. Drie minuten later lag de bal er alweer in voor de ploeg van Van Gastel: 3-1. NAC koerst af op een monsteruitslag

Fout Van de Merbel
Eén minuut voor rust komt Excelsior met tien man er nog één keer uit, met succes. Benita, die gehuurd wordt van Feyenoord, wordt neergelegd en de Rotterdammers krijgen op slag van rust een penalty. Excelsior benut deze waardoor beide ploegen met een 3-2 stand naar de rust gingen. 

In de tweede helft hield Excelsior stand met tien man, totdat Zagre in de 73e minuut zijn tweede gele kaart krijgt. Excelsior moet verder met negen man. Vanaf dat moment gingen alle remmen los voor de ploeg van Van Gastel. Met elf tegen negen schiet NAC nog drie keer raak om er uiteindelijk 6-2 van te maken. Jean-Paul van Gastel staat op de rand van promotie naar de Eredivisie met NAC. 

De laatste keer dat NAC uitkwam in de Eredivisie was in het seizoen 2018/2019.

Delen

Reacties

Wat een gelul hier over afschaffen playoffs. Als het zulke spectaculaire wedstrijden oplevert is er juist alle reden om dit te blijven doen. Iedereen weet wat er verwacht wordt en als je dan bezwijkt zoals Excelsior hoor je te verliezen. En laten we eerlijk zijn: met de achterban die Excelsior (en Volendam) heeft, horen ze in de KKD.
Playoffs zijn onzin, hoe spectaculair de wedstrijden ook mogen zijn. De uitstraling van de clubs is ook irrelevant in deze discussie. Het is toch te idioot voor woorden dat de nr9 van de Eredivisie Europa in gaat en de nummer 8 van de KKD promoveert? Gaat sportief helemaal nergens over en is ook niet goed voor de kwaliteit van ons voetbal.
Jouw mening. Ik ben het niet met je eens. Blijkbaar is het niveau van de bovenste helft van de KKD niet zo veel lager dan de onderste helft eredivisie als elk jaar de eredivisieclub wordt verslagen in de playoffs. Verder geef je allemaal argumenten die je zelf ook niet kunt onderbouwen, zoals dat het niet goed is voor de kwaliteit van ons voetbal. Ik denk dat het weldegelijk goed is voor het voetbal dat Excelsior wordt vervangen door NAC. Veel meer publiek, veel meer potentie tot groei, veel meer eigen spelers. Idem voor Volendam.
Niet kan onderbouwen? Dus jij denkt dat nr9 Go Ahead in Europa een beter figuur gaat slaan dan een Utrecht? En dat kan best een keer maar de kans is wel gewoon kleiner. Idem met het promoveren. Had je het ook een goed systeem gevonden als Excelsior als nr8 promoveerde ten koste van een club als NAC?

Nog los van het sportieve aspect. Je speelt 34 wedstrijden, eindigt weet ik hoeveel punten boven een ander en kunt de boot ingaan door één slechte wedstrijd. Sterker nog door één enkele fout in een wedstrijd.
Geef Higler een fluit en er hangt onheil in de lucht voor Rotterdamse clubs. Er is geen andere arbiter te vinden na zo vroeg in de wedstrijd voor zo'n kleine overtreding van Zagre geel zou geven. Met tien man was Excelsior zelfs de betere ploeg.

Het wordt ook tijd dat de spelregels worden aangepast. De bal stuit van de dijbeen van Duijvestijn op en raakt zijn arm die niet langs zijn lichaam is. Terechte strafschop maar rood is wel een dubbele straf. Dat vond ik ook van die rode kaart in Waalwijk toen Giménez vlak daarna met de mislukte Panenka kwam.

Ballen die van dichtbij tegen een iets uitgestoken arm worden aangeschoten in de zestien, zijn aanleiding voor een strafschop. Die oude regel was toch echt beter.

Excelsior is slachtoffer van de arbitrage (winnende goal tegen Go Ahead ten onrechte afgekeurd, Gaaei geen rood).

Echt klote dat de oude satellietclub gaat degraderen op deze manier.
Dat de VAR niets doet bij 4-2 waar een overduidelijke foute ingooi aan vooraf gaat is ook bizar.
3 Rotterdamse clubs in de eredivisie, je moet er toch niet aan denken. Paauw kom in een gespreid bedje, nu alleen Sparta er nog uit werken...
Ze gaan er vooral uit omdat ze maanden geen bal hebben gepresteerd.
Het optreden van Higler was één groot voorbeeld van thuisfluiterij.
Over de handsbal van Duyvesteijn valt te twisten, penalty was misschien terecht, misschien ook niet
De overtreding van de NAC keeper op Benita was van een heel andere orde, het was een drieste poging om Benita een zware blessure te bezorgen.
En deze heer wordt met geel bestraft, mag gewoon blijven staan. Hij heeft nog het lef om te protesteren ook!
Mooi kloten deze wedstrijd.
Straks nog maar 2 Rotterdamse clubs in de eredivisie.
Nr 8 vd KKD straks in de eredivisie......echt. kap lekker met deze achterlijke regels.
Ergens wel blij dat NAC promoveert, is een veel grotere club dan Excelsior, dus in dat opzicht goed voor de competitie.
Afgelopen jaar was er al 0 tegenstand in de Eredivisie, continue de bus parkeren... Als de knvb wil dat het NL voetbal hogerop komt en die 3 CL plaatsen houdt moet je misschien niet willen dat de nr 8 promoveert. Jammer dat Excelsior degradeert, maar doe er dan Roda voor terug. Wat Slot zei over de playoffs voor europa geldt net zo goed voor deze playoffs.
Volkomen mee eens, maar NAC is als club groter dan Excelsior, dat is voor de Eredivisie wel aantrekkelijker.
ADO is nog groter dan NAC, moeten die volgens je redenatie dan niet promoveren?
Ik zie uiteindelijk ook graag ADO terug ja, ik zeg ook niet dat het systeem goed is want het slaat inderdaad helemaal nergens op, maar wat ik wil zeggen is dat het goed is dat de grotere ploegen terugkeren naar de Eredivisie en die kleine clubs moeten we gewoon van af. Begrijp je het ondertussen? Vandaar dat ik in deze wedstrijd liever NAC zie winnen dan Excelsior.
Bij NAC zitten elke wedstrijd 15/16 duizend man, waar zijn die bij ADO dan?
Excelsior is een Rotterdamse club rede genoeg.
@oukie, de matige tegenstand heeft ook te maken met hoe slecht veel clubs worden geleid. AZ is qua achterban echt niet groter dan Utrecht, Heerenveen en Groningen maar slaagt er wel in om de laatste jaar standaard in de top 5 te eindigen
@Vegheltje ik snap er sowieso niks van leg het me anders nog een keer uit... Volgens mij gaat het niet om wie de grootste club is maar om wie het beste voetbal speelt... Ik heb Excelsior een poging zien doen tot voetballen afgelopen seizoen, zelfs tegen 020 wonnen ze bijna. Maar kennelijk telt dat niet en zit jij liever in de kuip te kijken naar grote clubs als Vitesse/Heerenveen waarbij we 90 minuten tegen een muur staan te tikken.
Nee dat zeg ik niet, dat huidige promotie/degradatie systeem moet afgeschaft worden. Onderste 3 eruit bovenste 3 erin. Clubs als NAC, Willem 2 en Groningen zijn vele mate interessanter dan Excelsior, Volendam en bijv RKC. Deze clubs zijn groter, hebben een grotere besteding en kunnen dus betere spelers halen. Zo til je het niveau van de Eredivisie omhoog. Nogmaals dus NAC, MOET niet promoveren omdat ze de grotere club zijn, ik HOOP dat NAC promoveert omdat ze een grotere club zijn. Daarnaast is het logisch dat de kleine clubjes vaak leuker voetbal spelen tegen de top 3 want ze hebben niks te verliezen, de subtop hoopt vaak op een puntje want ze weten dat het haalbaar kan zijn.
Ga je nou echt beweren dat Excelsior beter is dan Heerenveen? Maanden geen punt gehaald. Op Driouch na loopt er geen speler met potentie die eigendom is. Alles bij elkaar geleend en gescharreld. Knap gedaan, maar niet Eredivisie waardig natuurlijk. En ook Excelsior parkeert de bus tegen ons. Gisteren volkomen terecht afgedroogd door een club met veel meer potentie.
Heeft iemand wel eens gekeken hoe groot Leverkusen is. Grootte van Deventer en Alkmaar. En het is niet dat er in de buurt geen andere clubs zin. Daar kan AZ iets van leren
Bayer.... Bayer.... en nog eens Bayer is grootste pharma producent van de wereld....
@Vegheltje met onderste 3 eruit top 3 erin haal je beter niveau dan met deze onzin, zijn we het iig ergens over eens. Beter nog; maar 2 laten degraderen, lijkt me meer dan genoeg als je kijkt naar de afgelopen seizoenen. Maar dan had NAC nogsteeds nooit gepromoveerd... Ik hoop dat ze komend seizoen net zoveel weerstand bieden aan de lampjes als dat Excelsior deed. Wij worden ook kampioen omdat andere teams punten laten liggen... los van hoe groot ze zijn, maar misschien snap ik het nogsteeds niet dus leg het me anders nog een keer uit...
Enige reden dat ze hebben gewonnen is natuurlijk die achterlijke rode kaart + penal natuurlijk maarja...dat kan je ook verwachten met Higler
Als je ballen van de lijn staat te halen als voetballer gaat het ergens niet goed natuurlijk.
Ik vind NAC ook een veel mooiere club maar het gaat nergens over. DE nr8 van de KKD promoveert en de nr9 van de Eredivisie speelt Europees....
En in het seizoen dat NEC promoveerde waren ze 7e. Kijk waar ze nu zijn. Ik vind het prima zo.
Kleine correctie, na de tweede rode kart scoort nac nog 3 keer*
Tevens ook oud Feyenoorders Martina en Troost, ook al is die meer in het uitgaansleven te bekennen dan op t veld
Ga je regelmatig stappen in Breda en kom je 'm wel eens tegen?
Zeker, woont vgm in het Ginneken en die man zit naar mijn idee elke dag ergens anders te lunchen/uit eten haha