Dirk Kuyt Huldiging Feyenoord Kampioen (Jim Breeman Sports Photography)

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Kuyt: "Het is nu aan hen om het af te maken"

Van de redactie

Dirk Kuyt loopt deze week op trainingscomplex 1908 mee met de staf van Feyenoord. De oud-Feyenoorder kwam op uitnodiging van Arne Slot een aantal dagen meekijken. Een kans die hij met beide handen aanpakte, zo geeft de 42-jarige Kuyt aan in gesprek met ESPN.

"Ik werd een tijdje geleden uitgenodigd door Arne Slot om eens langs te komen. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Het is mooi om deelgenoot te zijn van hoe het daar in zijn werk gaat. Het was een hele mooie ervaring. De fase waarin Feyenoord", aldus de oud-trainer van ADO Den Haag.

Kuyt werd in 2017 kampioen met Feyenoord. Als de destijds leider van het elftal heeft hij deze keer niet gepraat over het kampioenschap met de huidige selectie van de Rotterdammers. "Nee, dat was ook totaal niet de intentie. De huidige selectie heeft al fantastische resultaten behaald, zowel in de competitie als in Europa. Zij zijn bezig met hun eigen missie en ik denk niet dat zij daar iemand van buitenaf voor nodig hebben. Het is nu aan hen om het af te maken."

Kuyt hoopt aankomende zomer weer ergens aan de slag te kunnen als hoofdtrainer. ''Ik heb ontzettend veel geleerd bij ADO. Ik wil gewoon slagen als trainer. Ik hoop komend seizoen weer een mooie uitdaging aan te kunnen gaan. Ik ben nog aan het oriënteren wat de mogelijkheden kunnen zijn. Of het nou hoofdtrainer is of assistent-trainer. Het is vooral belangrijk dat ik weer vlieguren ga maken.''

Delen

Reacties

Nog geen reacties