Betrouwbaar
Hoofdscout Mark Ruijl [Twitter] scout

Twitter

Transfers

'Belangstelling voor hoofdscout Mark Ruijl'

FeyenoordTM

De prestaties van Feyenoord zijn niet onopgemerkt gebleven bij verschillende clubs vanuit heel Europa. Niet alleen voor de selectiespelers is er toenemende belansgstelling; ook de mensen achter het succes van de Rotterdammers hebben de nodige aandacht gewekt.

Het Algemeen Dagblad maakt donderdagmorgen melding dat hoofdscout Mark Ruijl in verband wordt gebracht met clubs die hun technisch beleid na jaren van geploeter eindelijk wel eens vorm willen gaan geven. Namen van clubs worden daarbij niet genoemd, maar een naderend vertrek is alles behalve uitgesloten.

De grondlegger van het succes, de uitgekochte Frank Arnesen, legde in 2021 het vastleggen van Feyenoord's scoutingapperaat uit. "‘De scouting uitbreiden en toekomstbestendig maken is één van onze speerpunten. Met de komst van onze krachten leggen we een solide basis voor een goed scoutingapparaat. Zo kunnen we werk maken van het halen van spelers die Feyenoord beter maken – zowel op sportief als op financieel gebied.’

Voorheen deed Ruijl ervaring op als eigenaar van PlayerConnect en FactConnect; bedrijven die zich richtten op data- en videoscouting. Sinds april 2021 kwam Ruijl in dienst bij Feyenoord als coördinator scouting en hoofd data scouting. Een half jaar later promoveerde hij met de competenties live scouting-, video scouting-, data scouting-, management- en onderhandeling door naar de functie hoofdscout.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FTM klopt het gerucht dat Feyenoord interesse heeft in Younes Taha? Zo ja, hoe groot is de kans dat Feyenoord ook de betreffende speler gaat contracteren ?
Goed dat Arnesen hier genoemd is. Zijn rol in het huidige succes mag niet vergeten worden!!!!
Op deze manier loop je het risico dat de Arnesen-erfenis in 2 jaar tijd alweer verspeeld wordt. Heel eerlijk gezegd, denk ik dat dit soort zaken op de langere termijn schadelijkker (kunnen) zijn dan een vertrek van Arne Slot naar bv. Tottenham Hotspur.
Peter Bosz, Kees van Wonderen of Wim Jonk gaan het echt niet over een heel andere boeg gooien als zij trainer-coach van Feyenoord zijn. En als je dan Sipke Hulshoff wel aan zijn contract kunt houden, dan gaat Feyenoord gewoon verder op de ingeslagen weg, denk ik. Maar een vertrek van mensen op sleutelposities in de voetbalorganisatie werkt uiteindelijk veel verder door.
Haha jij denkt echt dat het allemaal zo makkelijk is hè. Je onderschat echt de invloed van een trainer. Natuurlijk is Arne Slot veel belangrijker dan een hoofdscout.
Op de korte termijn wel maar die is over een paar weken of over 52 + een paar weken voorbij. En dan is Arne Slot ineens niet meer belangrijker dan de hoofdscout.
Je bedoelt te zeggen dat een Kees van Wonderen zijn team bij Feyenoord hetzelfde zal laten voetballen als Arne Slot?

*proest*
Haha echt hè, mensen denken echt dat hij de ingezette lijn wel ff doorzet…..
Denken.... zou je ook eens moeten doen voor je wat opschrijft.
Aldus de clown die denkt dat een hoofdscout belangrijker is dan de huidige trainer😂 je lult alleen maar onzin.
Nog steeds niet gelukt dat denken. Hou maar op joh, is veel te moeilijk voor je. Maar je kunt goed emoji's plakken. Heel knap gedaan, je mammie en pappie zullen wel trots op je zijn.
Dat bepaal ik zelf wel, heb ik een domme randdebiel als jij niet voor nodig.
Slot heeft zich de afgelopen 3,5 seizoenen bewezen als verreweg de beste trainer vd ED. Zijn prestaties èn de ontwikkeling van spelers zijn ongekend. Ook communicatief en sociaal verdient hij een 10 met een griffel.
Dus de kans dat je er met een nieuwe trainer significant op achteruit gaat, is erg groot.

Is Ruijl ook zo'n zeldzame gigant in zijn vak!? En is hij als hoofdscout in een team van 7 scouts net zo invloedrijk als Slot als trainer!?
Lijkt me allebei vrij onwaarschijnlijk. Dus de kans dat je er met een nieuwe hoofdscout ook significant op achteruit gaat, lijkt veel minder groot.
@Intp

Je kunt door het gebruik van het woord 'significant', proberen een intelligente indruk te maken maar omdat het voor je betoog, dat in een aantal opzichten klopt, geen enkele betekenis heeft, ontmasker je jezelf als aansteller die met kretologie probeert indruk te maken.
Of er een andere trainer zou (kunnen) zijn geweest die een zelfde of iig vergelijkbare verandering te weeg had kunnen brengen als Slot is idd zeer de vraag. De juiste man op de juiste plaats op het juiste moment.
Alleen dat moment duurt nog een paar weken of een jaar + een paar weken en dan zal er toch een opvolger van Slot voor de groep staan. En die opvolger moet ook weer over een zo sterk mogelijke selectie kunnen beschikken. En daarvoor gaat Arne Slot niet zorgen, die neemt misschien zelfs wel 1 of 2 spelers mee naar zijn nieuwe club. Kortom op de lange termijn is de hoofdscout belangrijker dan welke trainer-coach ook. Maar zoals oud-Feyenoorder Johan Cruijff ooit zei: "Je gaat het pas zien als je het door hebt".
'Significant' is essentieel in dezen -om niet te zeggen significant.
Zeker, het woord significant is hier significant onzinnig.....
Het is niet te hopen dat de scouting en fysio worden leeggeplunderd. Dat is erger dan het vertrek van Slot of een bepalende speler. Slot en Arnesen hebben een enorme omslag teweeg gebracht. Daar kun je ook op voortbouwen als Slot weggaat. Ik denk dat een trainer als Jonk of Tomasson ook goed kan functioneren zolang de basis op orde is. Maar als de basis van de successen (visie op voetbal, slimme scouting die daarop aansluit, uitstekende fysio, topsportmentaliteit) ook nog eens flink wordt aangetast kun je zo weer behoorlijk terugvallen. Wat dat betreft is het ook doodzonde dat Arnesen is weggejaagd. Het lijkt erop dat Te Kloese liever in zijn eentje de boel aanstuurt dan samenwerkt met een sterke technisch directeur. Afgelopen zomer ging dat goed, maar het maakt je organisatie wel kwetsbaar.
Spoor jij wel? Jij denkt werkelijk dat een hoodscout belangrijker is dan de hoofdtrainer?
Je reactie zegt al genoeg over je niveau. Mensen die het niet met je eens zijn sporen niet. Niemand zal ontkennen dat Slot enorm belangrijk is. Hij heeft samen met Arnesen echt een omslag teweeg gebracht. Een nieuwe trainer hoeft dat in principe niet weer te doen zolang de basis van de organisatie op orde is. Dat betekent dus dat er een duidelijke visie is op het voetbal waar de nieuwe trainer bij past. Maar ook dat er een scouting is die voor weinig geld de juiste spelers aanlevert en een fysio die ze topfit maakt. Zonder de scouting en de fysio zou zelfs Slot niet zo goed hebben kunnen functioneren. Het maakt nogal een verschil of je met Botteghin of Hancko kunt werken. Als je dat ontkent dan ben je vergeten met wat koekenbakkers Feyenoord het jarenlang heeft moeten doen. En ja: ik snap heus wel dat Arne Slot een trainer van de buitencategorie is. Maar hij vertrekt vroeg of laat. Dan kun je je organisatie maar beter op orde hebben.
Natuurlijk is een hoodscout belangrijk maar als jij denkt dat een Jonk of Tomasson ff kan verdergaan waar Arne was gebleven dan onderschat je dus echt hoe ongekend belangrijk een trainer is. Een hoofdscout is veel makkelijker te vervangen dan een hoofdtrainer. De tijd dat Feyenoord met gasten als botteghin kwam is echt wel voorbij, ook met een andere hoofdscout.
Ik kan in zoverre met je meegaan dat Slot ongelooflijk belangrijk is. In de Eredivisie loopt er geen trainer rond die gelijkwaardig is. Als hij vertrekt is dat een klap zijn voor Feyenoord net als het vertrek van Ten Hag dat was voor Ajax. Maar Slot gaat waarschijnlijk deze zomer of in de zomer van 2024 weg. Dan is het wel heel belangrijk dat in de organisatie die net zo goed is verbeterd niet teveel veranderingen plaats vinden. Goede scouts, fysio's, technisch directeur en assistenten moeten de lange termijn bewaken. Die moet je niet 2 jaar in dienst hebben, maar vele jaren. Als er af en toe een (hoofd)scout weggaat is dat minder erg dan het vertrek van een Slot, maar je moet daar niet teveel mutaties hebben nu het juist zo goed gaat. Anders hou je geen basis over.
Klopt tis ook niet ideaal, maar er lopen genoeg capabele mensen rond die hoofdscout kunnen worden, tis alleen de vraag of Feyenoord die mensen weet te vinden. Dat dit soort mensen in de belangstelling staan kan je ook als iets positiefs zien en geeft aan dat we goed bezig zijn, de afgelopen 25 jaar was er nauwelijks interesse in trainers, spelers of mensen binnen de organisatie.
Dat zegt die niet Redondo FF begrijpend nalezen...

Btw waarom speelt je zoon Frederico nog niet bij ons in o21? Lijkt me groot talent voor nr 6 positie! ;-)))
Zit wel een goeie kop op... ;-)

https://www.transfermarkt.nl/federico-redondo/profil/spieler/909758
Je gaat toch niet weer heel je elftal verkopen wordt daar zo moe van je gaat volgend seizoen cl spelen gimenez gaat dan ook weg
@FTM Mocht DtK vertrekken is het dan een optie om Arnesen terug te halen? Of verwacht je dat Sjaak Troost dan weer directeurtje mag gaan spelen
Worst case scenario.

Denk niet dat Frank terugkeert. *mompelt iets over een apenrots en het Maasgebouw*
Maar het is dus niet geheel uitgesloten een terugkeer van Arnesen (maar wel enorm kleine kans).
Maar het zal toch niet gebeuren dat er dus weer mensen intern dus haantjes gedrag gaan vertonen en weer denken dat ze ff heel onze club kunnen leiden?…
Het gaat niet gebeuren zo lang Dennis te Kloese, Toon van Bodegom en Joris van Benthem zich met het beleid van Feyenoord bemoeien.
En die gaan natuurlijk niet alle 3 op korte termijn vertrekken..
FTM wat gaan niet gebeuren zolang bovengenoemde 3 de leiding hebben, de terugkeer van Arnesen of haantjesgedrag?

Ik begrijp dat we volgend jaar weer terug zijn bij af? Slot, hoofdscout, DTK wegen waarschijnlijk Gimenez dan ook ?
@FTM Verwacht je een totale leegloop komende zomer? Want als ik het zo allemaal lees mogelijk DtK (die td en ad in een is), je hoofdscout, je beste spelers en zeer wss ook je beste trainer sinds tijden..
Gaat in de buurt komen van afgelopen zomer qua drukte.
Denk je dat we nu ook meer geld gaan vragen voor onze sterspelers? Ipv malacia vorig jaar voor 15 miljoen nu geertruida voor 20 tot 25 miljoen en dan bijv 25 miljoen voor hancko ipv de schamele 13 miljoen voor aursnes
Tuurlijk gaat het nu meer zijn, dat is het gevolg van een kampioenschap. Geertruida z’n marktwaarde ligt al hoger dan 15mil. Alleen dat mensen 15mil voor Malacia te weinig vonden is lachwekkend. Malacia is voetballend gezien een vrij beperkte speler en heeft ondanks een aardig begin helemaal niet het niveau van man utd. 15 mil voor zo’n back is een hele goede prijs. Geertruida zal boven de 20 uitkomen.
Eens. Hartman gaat ook meer opleveren als Malacia. Wordt waarschijnlijk een betere speler. Malacia heeft het natuurlijk ook fantastisch gedaan.