kuyt

VK Sportphoto

Nieuws

Kuyt: “Hij is duidelijk toe aan een volgende stap”

Twan

Dirk Kuyt snapt de keuze van Arne Slot die een overstap naar Liverpool zal maken. In de KieftJansenEgmondGijpPodcast heeft de oud-Feyenoorder, die ook een verleden bij Liverpool heeft, lovende woorden over voor de trainer en zijn toekomstige club.

"Het is een fantastische club, maar dat weet iedereen wel," begint de onlangs gepromoveerde trainer van Beerschot VA over de veebesproken transfer van Slot, "ik denk dat het voor hem een fantastische kans is. Of hij het gaat redden of niet, dat zal de toekomst uitwijzen."

Kuyt vindt dat Slot de eigenschappen heeft van een toptrainer. "Ik denk wel dat hij op dit moment één van de betere trainers in Europa is. Dan zie ik wel meer Nederlandse trainers dan buitenlandse, maar ik zie het hem wel doen." Slot neemt het trainerschap over van Jürgen Klopp, die Liverpool de afgelopen jaren nieuw leven heeft ingeblazen. Kuyt ziet een aantal overeenkomsten tussen de oefenmeesters. "De manier van spelen sluit heel erg aan op het spel dat Klopp ook speelt. Het is wel anders, maar in de principes komt het op hetzelfde neer." 

De prestaties die Slot boven verwachting bij Feyenoord leverde, zijn volgens Kuyt de reden dat de Bergentheimer de kans krijgt. "Zoals hij het bij Feyenoord heeft gedaan, waar iedereen in het begin ook een beetje sceptisch was, heeft hij heel snel het elftal naar zijn hand kunnen zetten. Vervolgens veel spelers laten gaan en weer een nieuw elftal naar zijn hand gezet en kampioen geworden. Ook nog de Conference League finale en bekerfinale,Hij is duidelijk toe aan een volgende stap. Als je dan naar Liverpool kan gaan, is dat fantastisch."

 

 

Delen

Reacties

Zou de Bergentheimer in Engeland eindelijk verlost worden van het noemen van zijn geboorteplaats? 🤔
Hij wordt vaker Slot genoemd hoor.
Goed punt! Weer een teken dat de sportmedia elkaar na-papegaaien 🤭
Beetje lullige reactie, die gast heeft zijn problemen gehad maar hij heeft ontzettend veel voor Feyenoord betekent en lijkt zijn dalletje nu achter zich te hebben gelaten. Dat Bromsnor van SBS6 hem niet leuk vindt zou voor hem moeten pleiten, niet tegen hem.
Of je laat iedereen z'n eigen mening erop nahouden ;-)
Helemaal met je eens! Als die belegen droeftoeter met zijn hinnikende slaafje en het standaard klapvee hem ‘de Dominee’ noemt lopen er hele hordes achter hem aan die dat ook ineens zien en bijdehand hem ook zo gaan benoemen. Kuyt is gewoon een kanjer van een voetballer geweest, ook in twee fases voor ons. Nooit ging hij het halen op een hoger niveau als voetballer en elke keer toonde het ongelijk van die criticasters. Hij zou het ook wel eens als coach kunnen gaan doen. Gewoon respect voor Dirk.
Hoop niet dat er een 3x komt.Vind hem als trainer niet goed genoeg en vond hem een een speler die door hard werken t goed deed qua techniek was het n normale speler.