kuyt

VK Sportphoto

Nieuws

Kuyt: "In Nederland zijn dingen gebeurd waardoor media me heel negatief benaderen"

Stan

Dirk Kuyt beleefde afgelopen week zijn eerste grote succes als trainer door met Beerschot promotie naar het hoogste niveau van België heeft vastgesteld. Ondanks die prestatie merkt het Feyenoord-icoon dat er in zijn thuisland nog altijd negatief over hem bericht wordt, zo vertelt hij tegenover de Gazet van Antwerpen.

Kuyt is van mening dat de media bij de Zuiderburen een stuk positiever over hem zijn dan in Nederland. "Eerlijk gezegd heb ik hier nooit negatieve geluiden opgevangen. Ook de Nederlandse media zijn lange tijd heel positief over mij geweest. Met name tijdens mijn spelerscarrière. Dat is wat gekeerd na mijn vorige avontuur als hoofdcoach."

"Maar goed, er zijn een aantal dingen gebeurd in Nederland waardoor de media me daar heel negatief benaderen", gaat de oud-Feyenoorder verder. "Dat is ook een van de redenen waarom ik vandaag hier ben. En waarom ik me hier heel erg thuis voel. Ik word hier beoordeeld op de trainer die ik ben. Ik heb geen moeite met kritiek. Als het slecht is, dan is het slecht. Jullie benoemen dat ook. Maar uiteindelijk zeggen jullie dat dan wel met respect voor mijn persoon. Daar wil ik jullie voor bedanken."

Volgens Kuyt is hij niet de enige die zo denkt over de berichtgeving in zijn geboorteland. "In Nederland is het heel normaal dat er op de man gespeeld wordt. Wij vinden het fantastisch om iemand helemaal met de grond gelijk te maken. Zelfs Jordan Henderson maakte het mee bij Ajax. En die jongen heeft de Champions League en de Premier League gewonnen", doelt de 104-voudig international op het recente interview van de Ajacied met Hans Kraay jr. 

Toekomst
Ondanks de promotie naar de Jupiler Pro League, is het nog geen zekerheidje dat Kuyt ook volgend seizoen op de bank zit bij Beerschot. "Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik graag deel wil blijven uitmaken van deze club. Alleen zijn de voorwaarden heel belangrijk. Maar ik ben een positief ingesteld persoon en ik vertrouw erop dat het goed komt."

Van een terugkeer naar Nederland zal het voorlopig in ieder geval niet komen. "In het leven mag je ook nooit iets uitsluiten. Maar op dit moment zijn er niet veel dingen de moeite waard om terug te keren naar Nederland. Ook al heb ik daar bij veel clubs mooie herinneringen."

Delen

Reacties

Dirkie is n topvoetballert geweest. Bij ADO ging t k*t daar kunnen we eerlijk over zijn.
Ook zijn "nieuwe" gezicht en t buiten de deur wippen tijdens z'n huwelijk met Gertrude werdt m vaak verweten.
Doet t in België vrij aardig.
Dirkie is n topvoetballert geweest. Bij ADO ging t k*t daar kunnen we eerlijk over zijn.
Ook zijn "nieuwe" gezicht en t buiten de deur wippen tijdens z'n huwelijk met Gertrude werdt m vaal verweten.
Doet t in België vrij aardig.
Dirkie heeft wel een punt dat in een krant als de Telegraaf, een blad/website als V.I. en in de lulkoekenbakkerijen van Talpa de vooringenomenheden van de stamgasten bepalender is voor oordeel en uitspraken dan de werkelijkheid. Maar of je er wat mee opschiet daar melding van te maken als je daar zelf het 'slachtoffer' van bent (geweest), is de vraag.