Primeur Bevestigd
bekerfinale-rotonde-hekwerken

Nieuws

Gemeente Rotterdam sluit Varkenoord tijdens bekerfinale

Van de redactie

Aanhangers van Feyenoord kunnen zondag voorafgaand aan de bekerfinale niet terecht op Varkenoord. Het jeugdcomplex van de Stadionclub, waar supporters zich traditioneel voor de wedstrijden verzamelen, moet van de Gemeente Rotterdam gesloten blijven. Die beslissing is gemaakt met het oog op de bussen vol N.E.C.-aanhang, die aan de Olympiaweg zullen parkeren. 

De gemeente wil uit veiligheidsoverwegingen niet dat de supportersgroepen van beide finalisten door elkaar heen zullen lopen. Tijdens de vorige bekerfinale tussen PSV en Ajax werd besloten een van de supportersgroepen via de Olympiaweg naar De Kuip te leiden en die keuze is destijds goed bevallen. Dit jaar zullen daarom ook de 160 bussen uit Nijmegen voor een deel daar parkeren, waarna de duizenden N.E.C.-supporters de weg naar het stadion zullen maken. 

Deze nieuwe strategie staat haaks op de georganiseerde finales in het verleden waarbij de Collosseumweg (aan de andere kant van het spoor) werd ingezet. Het gevolg nu is dat Sportcomplex Varkenoord, dat ligt aan de Olympiaweg, zondag gesloten zal blijven en er dus geen Feyenoord-supporters terecht kunnen voor hun traditionele PMDS. Een hard gelag voor Het Legioen dus, dat zich meestal in grote getallen bijeenkomt op het sportcomplex.

Vreemde aanpak wekt irritatie
Andere horeca-gelegenheden langs de Olympiaweg mogen - vooralsnog - wel geopend blijven op de dag van de bekerfinale. Hieronder vallen onder andere FC IJsselmonde en Café The Hide Away. Ook opmerkelijk is dat de gemeente heeft besloten om geen extra veiligheidspersoneel of regelaars in te zetten om supporters uit elkaar te houden. Feyenoord-supporters en supporters van NEC zullen dus alsnog in grote getallen elkaar tegenkomen rond de Olympiaweg. 

De genomen maatregel lijkt dus uitsluitend de amateurtak van Feyenoord te treffen die daarmee tienduizenden euro's aan kantine omzet mis zal lopen. Dit wekt grote onbegrip op Varkenoord richting de gemeente, twee partijen die al maanden met elkaar in de clinch liggen rond een toezegging van 300 parkeerplaatsen. Iets wat de gemeente tot op heden niet nakomt.  

Parkeerproblematiek
Het is de intentie van de gemeente om een tijdelijk hekwerk te bouwen vanaf het Stadionviaduct tot de rotonde bij Trainingscomplex 1908, het voormalige Hillesluis. Dit zorgt ervoor dat er honderden parkeerplekken verloren zullen gaan voor Feyenoord-supporters. Parkeerplekken die sinds het nieuwe parkeer- en afsluitingsbeleid rond wedstrijden van Feyenoord toch al schaars zijn. Rond de bekerfinale zullen de parkeermogelijkheden dus nog minder zijn. Feyenoord en de gemeente hopen daarbij dat zoveel mogelijk Feyenoord-supporters van het openbaar vervoer gebruik zullen gaan maken.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Met het OV? Uitgang van station Rotterdam Stadion ligt ook aan de Olympiaweg...
Het gaat er steeds meer op lijken, dat bij topwedstrijden supporters vervangen moeten worden door bobo's, sponsors, bedrijven en desnoods wat supporters met een VOG. Voetbal voor Jan met de supporterspet, dat wordt te duur. Politie-inzet, beveiligingskosten e.d. rijzen de pan uit en als je die eruit haalt, kun je dat geld besteden aan betere dingen: asielstromen, Groningen en andere blunderputten van de regering.

Alleen bij risicoarme wedstrijden zouden supporters van de thuisspelende club, komend met de tram of bus, dan nog gedoogd kunnen worden.

Het gewone volk kijkt maar tv.
"Die beslissing is gemaakt met het oog op de bussen vol N.E.C.-aanhang, die aan de Olympiaweg zullen parkeren. "

Beslissingen worden genomen, keuzes worden gemaakt.....😩
Ze doen wel hun best om er een mooi feestje maken.

'Feyenoord en de gemeente hopen daarbij dat zoveel mogelijk Feyenoord-supporters van het openbaar vervoer gebruik zullen gaan maken.'

Wachten op de tram duurt net zo lang als naar je auto lopen en de stad uit proberen te komen.
Niet te geloven dit weer een rare actie zeg
Kansloos weer. Moeten we ons weer scheel betalen aan light bier bij het stadion ipv gezellig in de kantine een biertje te kunnen drinken.
Het lijkt wel of ze het expres doen. Gewoon lekker expres dwarsliggen.

Wat willen ze hiermee bereiken?