mislukte-champions-league-shirts

Nieuws

Run op 'mislukte' Champions League-shirts

Puck

Al meer dan veertien dagen hingen ze in de fanshop: een fors aantal Champions League-shirts, zonder Prijsvrij op de rug. Het betrof een lading misdrukken van Castore die bestemd waren voor de Champions League-campagne. Dit weekend was er slechts één post op X nodig van oplettende supporter @PsychoTenshi om een ware run te veroorzaken.

Twee, drie, vier shirts tegelijkertijd werden er vanmorgen afgerekend in de fanshop bij het stadion. Een ware run. Binnen vijf minuten waren alle 'misdrukken' uitverkocht. Medewerkers van de fanshop begrepen er niets van: "Ze hangen er al meer dan veertien dagen, en nu ineens dit." De run is eenvoudig te verklaren: het betreft unieke shirts, zonder Prijsvrij op de rug, maar mét een te klein 'wit vlak'. Het witte vlak op de rug is voor Europese wedstrijden een verplicht nummertje omdat het rugnummer op een effen vlak getoond moet worden.

Het vlak op deze shirts is echter véél te klein, de nummers passen er maar net op. Een misdruk dus. Dat maakt het shirt zo mogelijk nog gewilder, want normaliter gaan dit soort misdrukken naar de lange termijn opslag van de Roteb. Voor de Feyenoord-supporter die hoopt er nog een te scoren hebben we een teleurstellende boodschap: alle shirts zijn inmiddels uitverkocht.

3000 euro op Marktplaats
Waar de een zijn plezier heeft aan het shirt, ziet de ander een kans om er een slaatje uit te slaan. De verkoopprijs van de shirts in de fanshop bedroeg 150 euro, maar op Marktplaats werd dit weekend het eerste shirt al gesignaleerd. Een 'Gimenez'-shirt, voor de schokkende prijs van 3000 euro. Het shirt werd te koop aangeboden als een wedstrijdgedragen shirt, maar deze misdrukken zijn vanzelfsprekend helemaal niet in wedstrijden gedragen. De advertentie is inmiddels verwijderd, het shirt verkocht of simpelweg offline gehaald.

De misdruk zal hoe dan ook een verzamelobject worden die de komende periode ongetwijfeld op zal duiken op diverse tweedehands verkoop kanalen. Supporters die 1908.nl lezen, laten zich in elk geval niet foppen!

Delen

Reacties

Om erachter te komen dat prijsvrij er volgend jaar al af is 🤣
Zouden lezers van ver buiten Rotterdam deze ook begrijpen?
"...want normaliter gaan dit soort misdrukken naar de lange termijn opslag van de Roteb."
Ik heb een vermoeden dat de Roteb hetzelfde is als wat we in Zwolle de Rova noemen...
Ik niet in ieder geval, is het een inside joke?
De roteb is de Rotterdamse afval dienst.
Als ik bij de fanshop zou werken, dan had ik ze thuis wel weggegooid en hun de moeite bespaard😜
Bizar. Run op mislukte shirts, dat kan echt alleen bij Feyenoord 😅
Nee hoor. Als een postzegel of munt/briefgeld misdrukt is stijgt de waarde ook enorm.
Echter betekent een waardestijging niet altijd per definitie beter verkoopbaar. Integendeel vaak.