pierre-van-hooijdonk-2

Nieuws

'Laat Thomas Beelen staan en creëer waarde in je elftal'

Van de redactie

Na twee maanden blessureleed keerde Gernot Trauner gisteren terug in de ploeg. In de gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard kwam de centrale verdediger in de 77e minuut in het veld voor Bart Nieuwkoop.

De terugkeer van Trauner biedt trainer Arne Slot weer meer verdedigende opties. Voor zijn blessure was de Oostenrijker een sterkhouder en onbetwiste basisspeler, maar tijdens zijn afwezigheid heeft Thomas Beelen een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. In het hart van de verdediging oogt Beelen stabiel naast Dávid Hancko.

Pierre van Hooijdonk zou met het oog op de lange termijn kiezen voor een wisseling in de hiërarchie. Het Feyenoordicoon zou voor Beelen kiezen in plaats van Trauner. “Dit is een fantastische tijd voor Beelen. Hij heeft in de wedstrijden tegen AS Roma tegen Romelu Lukaku gespeeld. Los van de bekerfinale, gaat Feyenoord nu wedstrijden spelen die nergens meer om gaan. Laat hem dan staan. Zo creëer je waarde in je elftal.”

Met het oog op deelname aan het EK, is het voor Trauner belangrijk om aan het einde van het seizoen speelminuten te maken. Volgens Van Hooijdonk is dat geen argument. “Daar krijgt Feyenoord geen geld voor. Beelen opwaarderen als speler, daar krijg je dan wel geld voor.”

Delen

Reacties

Trauner laten spelen, naar EK, en dan verkopen. Beelen basis volgend jaar.
Precies dan krijg je er meer voor en voor Beelen maakt het niet zoveel uit.
Volgens mij gewoon Geertruida, Trauner, Beelen, Hancko. Ben je er ook toch?
Lijkt mij een natuurlijke ontwikkeling, net zoals Toornstra na een tijdje op de bank belande. Trauner is sterker met het hoofd en ik vind hem ook beter in het spel versnellen aan de bal, dus die heeft echt in specifieke situaties zijn waarde nog. Maar Beelen als basisspeler lijkt mij een gezonde ontwikkeling.

Misschien Trauner nog wel even die laatste 4 spek en bonenpotjes geven met het oog op het EK
Ik zie het punt niet helemaal. Voor mij hoeft het niet of Trauner of Beelen te zijn. Je kunt ook gewoon Hancko op linksback zetten en die 2 samen centraal. Opties zat voor Slot.