david-hancko-fortuna-sittard

VK Sportphoto

Opinie

Cijfers • Hancko met scoringsdrift wederom cruciaal voor Feyenoord

Stan

Het ging allemaal niet vanzelf voor Feyenoord in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Toch stapten de Rotterdammers na ruim 90 minuten met een 0-1 overwinning het veld af in Limburg. Dat had de ploeg van Arne Slot vooral te danken aan Dávid Hancko, die naast een solide optreden in de verdediging, Feyenoord met wederom een goal voor puntverlies behoedde. 

Calvin Stengs mocht na ruim een kwartier aanleggen voor een hoekschop en bereikte daaruit Lutsharel Geertruida, die bij de tweede paal stond geposteerd. Een inzet van de Feyenoord-aanvoerder belandde via de rug van Fortuna-verdediger Siovas en de paal in de kluts. Daar reageerde Dávid Hancko sneller dan zijn tegenstander en kon hij het enige doelpunt van de wedstrijd binnentikken. De Slowaak tekende daarmee voor alweer zijn derde doelpunt in de laatste vier wedstrijden, nadat de centrale mandekker ook tegen FC Utrecht en Ajax het net wist te vinden. Dit seizoen was Hancko zelfs al goed voor 6 doelpunten in dienst van Feyenoord, waarbij hij al zijn Eredivisie-goals in 2024 maakte.  

Met die vier competitietreffers is hij de meest scorende Eredivisie-verdediger in het huidige kalenderjaar. Alleen AZ-back Yukinari Sugawara maakte in 2024 evenveel doelpunten. Zelf is Hancko blij dat hij Feyenoord uit een standaardsituatie kon helpen. "Dit is iets waar we altijd over praten tijdens de meetings. Standaardsituaties kunnen een wedstrijd beslissen als het in de wedstrijd dicht bij elkaar ligt. Het lukte ons om te winnen uit een standaardsituatie, dus ik ben blij." De status van matchwinner levert hem een 8,1 op van de supporters en daarmee kroont hij zich met ruime afstand tot man van de wedstrijd tegen Fortuna. 

Beoordelingen Fortuna Sittard vs Feyenoord

Timon Wellenreuther Timon Wellenreuther
7,5
Bart Nieuwkoop Bart Nieuwkoop
7,0
Thomas Beelen Thomas Beelen
7,0
Dávid Hancko Dávid Hancko
8,1
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
7,1
C. Stengs C. Stengs
5,8
Mats Wieffer Mats Wieffer
6,5
Quinten Timber Quinten Timber
6,5
Yankuba Minteh Yankuba Minteh
6,3
Santiago Gimenez Santiago Gimenez
4,8
Igor Paixão Igor Paixão
5,5
Ayase Ueda Ayase Ueda
6,1
Ramiz Zerrouki Ramiz Zerrouki
5,1
Gernot Trauner   Gernot Trauner  
6,4
Luka Ivanusec Luka Ivanusec
6,3
Alireza Jahanbakhsh   Alireza Jahanbakhsh  
6,3

Delen

Reacties

Hancko geweldig. Die Paixao blijf ik toch zo'n bijzondere speler vinden. Die heeft dan een paar wedstrijden dat je denkt nu is die weer in vorm. En dan speelt die weer een wedstrijd waarin die echt helemaal niks doet.
Bij uitstek de speler die ik het liefst zie blijven. Man, wat een prof is dat zeg!
Volledig eens. Wat ik afgelopen zomer al niet begreep is waarom er geen topclubs achter hem aan zitten. Een linker CV van dit niveau zijn lastig te vinden. Je zou denken als een Martinez (Ajax) bijna 60 miljoen oplevert dan Hancko toch ook wel minimaal 45 zou moeten opleveren. Het lijkt allemaal nog vrij rustig om hem heen.