krejci

Doelman Gazzaniga heeft opbeurende woorden voor Ladislav Krejčí

Ladislav Krejčí treed na decennia in de voetsporen van Sebastián Pardo

Dennis

Ladislav Krejčí treed na ruim twee decennia in de voetsporen van voormalige Feyenoordmiddenvelder Sebastián Pardo. De Tsjechische verdediger van Girona werkte gisteravond de winnende treffer voor Feyenoord achter zijn eigen doelman Gazzaniga. De Rotterdamse club wist daarmee voor het eerst sinds 22 jaar weer een uitwedstrijd in de Champions League te winnen: 2-3.

Sebastiaan Pardo bezorgde Feyenoord ruim 8.000 dagen geleden de overwinning in de groepsfase van de Champions League. Op 24 september 2002 scoorde de kleine Chileense middenvelder na vier minuten in de uitwedstrijd tegen Newcastle United. Zijn trefzekere volley vanaf de rand van het zestienmetergebied betekende de enige goal van de wedstrijd, waarna Feyenoord met drie punten uit het noorden van Engeland vertrok. De duizenden meegereisde Rotterdamse supporters in St. James Park zongen de nieuwbakken Chileense aankoop daarna nog urenlang toe. Tot in de late uurtjes.

Of dit ook voor Ladislav Krejčí zal gelden, valt te betwijfelen. Trots zal de verdediger van Girona er niet op terugkijken, maar voor Het Legioen niet minder memorabel. In een knotsgekke wedstrijd bewees hij Feyenoord een grote dienst door de winnende goal achter zijn eigen doelman te werken. Met nog tien minuten op de klok kwam de winst daarmee voor de Rotterdammers ineens binnen handbereik. Dit tot grote vreugde van de enkele honderden Feyenoordsupporters in het kleine uitvak van het bescheiden stadionnetje in Catalonië. De ploeg van trainer Brian Priske hield in de slotfase met hangen en wurgen stand – net als destijds op St. James Park –  en boekte zodoende voor het eerst in 22 jaar weer een overwinning in een uitwedstrijd in de Champions League. Een wedstrijd voor in de boeken!

Was jij erbij in Newcastle? Laat je mooiste herinnering achter in de comments!