Bevestigd
Transfermarkt TN

Edit via @KayneKVisuals

Transfers

Lente update Transfermarkt: de prognose

FeyenoordTM

De Transfermarkt-update staat weer voor de deur. Bij de aanstaande 'tussentijdse' update worden alle waardes van Eredivisie-spelers opnieuw onder de loep genomen. De uitkomst van de discussie komt live op maandag 18 maart.

1908.nl discussieerde opnieuw mee over de huidige transferwaardes van de regerend landskampioen en kwam daarbij op het onderstaande uit. De selectie van Feyenoord zal hiermee een totaalwaarde van 331.850.000 euro gaan vertegenwoordigen. De huidige totaalwaarde van de selectie komt met een totale geschatte marktwaarde van 305.580.000 euro bijna dertig miljoen euro lager uit.

Speler Huidige waarde in miljoenen (€) Toekomstig ingeschatte waarde in miljoen (€)
Justin Bijlow 15 15
Timon Wellenreuther 3 8
Mikki van Sas 0.4 0.4
Kostas Lamprou 0.35 0.35
Dávid Hancko 35 40
Gernot Trauner 4.5 4
Thomas Beelen 3 9
Quilindschy Hartman 23 25
Marcos López 4 3
Lutsharel Geertruida 35 27.5
Bart Nieuwkoop 4 3
Givairo Read 0.025 1
Mats Wieffer 18 35
Ramiz Zerrouki 10 8
Gjivai Zechiël 0.6 0.6
Quinten Timber 22 27.5
Antoni Milambo 4 6
Thomas van den Belt 2 2
Calvin Stengs 15 15
Ondřej Lingr 4 4
Igor Paixão 15 12
Luka Ivanušec 12 12
Leo Sauer 5 6.5
Yankuba Minteh 8 12
Alireza Jahanbakhsh 3.7 3
Santiago Gimenez 50 45
Ayase Ueda 9 7

 

Bovengenoemde waardes zijn niet definitief. Wat de updates met de actuele ingeschatte transferwaardes gaat doen, wordt maandag bekend.

Ben jij het eens met de bovenstaande nieuwe ingeschatte marktwaardes? Laat het weten in de commentsectie!

📬 Join het 'Feyenoord Transfermarkt' Telegram channel hier om up-to-date te blijven van de laatste clubontwikkelingen!

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Wat ik begreep was dat Bijlow zonder transfersom mag gaan vertrekken. Feyenoord wil alleen dat zn nieuwe club de gemaakte ziektekosten compenseert. Dit komt neer op zo'n 22,5 miljoen.
Gisteren PSV gekeken, blij dat Isaac Babadi niet naar Feyenoord komt ga je gelijk negatief saldo in😂
Geertruida wel discutabel. Als korte contracten zo zwaar zouden tellen, zouden transfervrije spelers 0 euro waard zijn.

Als iemand 1 jaar contact heeft, kun je het geluk hebben door hem voor onder z’n waarde te kopen. Dat betekent niet dat hij minder waard is, wmb.

Bovendien zul je dat zien als er meerdere clubs komen die beginnen te bieden, dan gaan ze, als ze het geld hebben, tot een bedrag dat hij ‘waard’ is.
Wat is de transferwaarde van Antef Tsoungui? Lijkt me de goede opvolger voor Hancko, misschien onhoudbaar voor ons, maar kan meer waard worden nog als die basis komt te spelen bij ons.
Die is echt vele malen minder dan hancko
Want jij volgt hem en kan dat beoordelen? Zei je zeker ook van Beelen toen die kwam, geef die jongen eerst is de kans ipv direct afschrijven. Er is voor hem minstens net zo veel belangstelling als voor hancko.
Wat een domme opmerking. Ja ik kijk wekelijks naar dordr, daar zie je dat die nog lang niet op t niveau is van Hancko. Veels te wild, pakt veel kaarten en regelmatig slaapmomentjes.
Dat er ner zoveel belangsteling is als voor hancko kan kloppen, maar dan wel van ploegen die een stuk minder zijn.

Kijk maar eens een paar wedstrijden van dordrecht op vrijdag/maandag, dan zie je meteen dat hij niet het niveau van hancko heeft, wat overigens niet wil zeggen dat die dat nooit kan halen natuurlijk. Maar 1 op 1 hancko vervangen gaat sowieso niet gebeuren
Als je kan verkopen doen :, bijlow+hanko+Geertruida+Hartman+wieder+giminez
De vorige keer leek Igor Paixão te dalen van 15 naar 12,5. Het werd toen toch 15. Nu zou hij weer moeten dalen. Ik begrijp dat wederom niet.

Hij is grillig maar in de Europese wedstrijden staat hij er meestal. Hij zette Feyenoord op 1-0 thuis tegen AS Roma. Zondag liet hij opnieuw zien dat de vrije trap een wapen van hem is. Hij verliest af en toe zijn basisplaats maar knokt zich vaak gelijk terug. Zijn contract loopt tot 2027 en is nog jong. Hij moet wel beter kunnen.
Zou Wieffer en Timber houden als t kan, Luts en Q zou ik wel begrijpelijk vinden als ze gaan.

Vrees dat Hanckie onhoudbaar is, maar dit moet met zijn vermoedelijke opbrengst op te vangen zijn.

Minteh jaartje extra huren mits financieel te verantwoorden.

Paixão, ik vind t een leuk ventje maar heb t idee dat hij zn plafond bereikt heeft. Weet t niet zo goed.

Santi bij elk bod boven 30 miljoen weg doen. Zorgen dat je Rodriguez binnenhengelt.

Wellenreuther verbetert contract aanbieden en Bijlow 2e keeper. Hoe lullig ook.

Ik zeg ook maar wat...
@FeyenoordTM speelt er iets tussen feyenoord en Kevin Álvarez van club america als opvolger van geertruida ?
Lijken me vrij realistische cijfers. De spelers die voor ons echt geld in het laatje kunnen brengen, spelen hoogstwaarschijnlijk een EK (op Santi na natuurlijk). En dan hopen dat we geen complete leegloop meemaken deze zomer. We moeten ook op korte termijn presteren. (minimaal top 2 en presteren in de CL). En dat wordt een grote uitdaging als je echt iedereen wegdoet.
Het zou me niks verbazen als Gimenez terug gaat naar 40
Prima toch en dan van de zomer heeft hij langer vakantie ipv geen vakantie zoals vd zomer en winter zal je zien dat hij opknapt.
@FeyenoordTM Doukoure is niet meer haalbaar als vervanger van Geertruida?
Nee, die boot hebben we echt gemist in de winter van 2023
Bijlow 26 jaar en nog 2 jaar contract, waarde 15 mln? Mwah, gaat erg afhangen van het zijn van 1e keeper op het EK, zoja dan wellicht realistisch, zo nee mag je je handjes dichtknijpen met 10 mln. Afscheid nemen.
Wellenreuther, 28 jaar en 1 jaar contract, 8 mln verkopen? Nee. Verlengen? Ja.
Hancko 26 jaar en 4 jaar contract, transfersom 40 mln, holy shit als je dat echt krijgt beste aankoop ooit.. verkopen dus.
Thomas Beelen wordt in de zomer 23 met 3-jarige contract, 9 mln is nog relatief laag maar zal op zijn salaris zijn gebasseerd, als de sodemieter opwaarderen en verlengen tot 2029, dit wordt er eentje hoor.
Hartman 22 jaar en 2-jarig contract, 25 mln is een realistische transferwaarde voor een back met een hoger potential als Malacia, verkopen.
Geertruida wordt in de zomer 24 en heeft nog 1 jaar contract, 27,5 mln is een redelijk fors bedrag voor 1 jaar maar is binnen 2 jaar wellicht het dubbele waard bij een Europese grote club. Afscheid nemen lijkt onvermijdelijk.
Wieffer 24 jaar en 3 jaar contract, 18 mln is een te laag bedrag, 25 mln lijkt me haalbaar, ik zou de motor van het middenveld proberen te behouden.
Timber wordt 23 jaar met een nog 2 jaar lopend contract, snel verlengen anders loopt er teveel tegelijk de deur uit, 22 mln lijkt me een reëel bedrag op dit moment. Als hij op het EK gaat spelen wordt het snel meer en kan hij dichter in de buurt van zijn broer komen, 30 mln+
Stengs 25 jaar en 3 jaar contract, 15 mln is inderdaad wel haalbaar, veel meer gaat ie niet waard worden, veel minder ook niet als hij blessurevrij blijft. Behouden.
Paixao wordt in de zomer 24 en heeft nog 3 jaar een contract, 12 mln is een mooi bedrag. Dit is een lastige, hij blijft zeer wisselvallig presteren maar kent de club en kan nog groeien, behouden.
Gimenez, bijna 23 jaar en 3 jaar contract. 45 mln is gewoon kassa natuurlijk, als denk ik dat 35 mln+ realistischer is, verkopen.
Ueda, 7 mln, verkopen. Soms werkt het en soms werkt het niet met een aankoop, verlies nemen.
Lekker alles verkopen man. Heb je vette bankrekening en mist je volgende seizoenen plaatsing Champions league, zodat je snel weer aan de geelhonger ligt. Topbeleid.
Had zelf wat geschreven maar zie nu dat we het aardig met elkaar eens zijn.

Op welke posities en voor welke bedragen terug investeren?
Voor idioten die weigeren te lezen maar wel lomp reageren is er ook ruimte.
Je wil de keeper, 3 basisverdedigers en beide spitsen verkopen.. De 3 beste verdedigers weg en dan nieuwkomer Beelen behouden. Dat gaat niet goed
Het vorige meetmoment was 15 december 2023.

Op dat moment had Bart Nieuwkoop een hamstringblessure. Hij heeft een contract tot 2027. Hij viel ook al uit tegen Lazio nadat hij al vroeg een terechte gele kaart ontving.

Na 15 december hield hij zich goed staande tegen AS Roma en speelde hij uitstekende bekerwedstrijden tegen PSV en AZ. Hij blijkt een multifunctionele speler voor de rechterflank te zijn.

Ik ben na 15 december positiever over hem gaan denken maar zijn waarde gaat gek genoeg van 4 naar 3 miljoen euro. Wie begrijpt dit?
De daling van Geertruida is wel vreemd. Contract situatie heeft niets met marktwaarde te maken... Het is juist de hypothetische situatie waarin elke speler dezelfde contractduur heeft dat transferwaardes interessant maakt. Mbappe loopt bijvoorbeeld ook uit contract en die heeft een marktwaarde van €180m, die gaat ook niet ineens terug naar 0 of ook maar iets dalen.
Wel, dat is hier onder gewoon uitgelegd
Je hebt helemaal gelijk. De situatie met Mbappe is vergelijkbaar en die wordt straks ook niet meer waard bij Real omdat hij een langer contract heeft
Mbappe heeft op 200+ gestaan dus het maakt wel degelijk uit.
Blijft toch pijnlijk dat Geertruida straks max 20 miljoen oplevert terwijl je van de zomer nog 35 miljoen kon vangen…
we mogen blij zijn als we er 20 miljoen voor krijgen. denk eerder rond de 15. extreem kut
Hoezo rond de 15? Zijn marktwaarde is 27.5. Betekent dit dat wij elders op de markt een back met die waarde voor 15 miljoen kunnen halen? Geertruida gaat geen jackpot opleveren, maar rond de 15 is toch wel mager? Prestaties op het EK zullen ook nog wel meewegen.
Slechts ongeveer de helft vd opbrengst van een speler kun je gebruiken om een nieuwe speler te halen. De rest gaat op aan belasting, makelaars, vergoeding eerste club en dergelijke.
Geertruida komt uit onze eigen jeugd. Er gaat geen geld naar een oude club. Even dat je het weet
Dat wisten we vorig jaar al, maar we willen ook de CL in met een goed elftal. Uiteindelijk missie mislukt. Is een risico, maar hij is nu nog steeds geld waard.
@FeyenoordTM waarom moeten er 2 spelers gehaald worden om Geertruida te vervangen. Wordt er dan een centrale verdediger en een rechtsback bedoeld? Beelen speelt toch prima als centrale verdediger?
Omdat Geertruida als twee types ingezet kan worden. Dat kan je niet vervangen met één speler: die is simpelweg niet beschikbaar en zo wel, moet Feyenoord een monsterbedrag betalen.
Dus het zou nog goed uit kunnen pakken ook als Pedersen met Sassuolo gaat degraderen
Als de marktwaarde los staat van de contractsituatie zoals hieronder staat uitgelegd dan is de daling voor Geertruida niet logisch toch?
Moeten we hem volgende keer op vijftig miljoen zetten, om vervolgens nog niet eens de helft er voor te krijgen?
Dat is niet mijn vraag. Ik probeer een verklaring voor de daling van zijn waarde te vinden omdat de contractsituatie blijkbaar geen grote invloed heeft.
Heeft het dus wel: Feyenoord gaat niet meer dan 27.5m aan Geertruida overhouden.
Zou al heel blij zijn met 25m, gezien zijn contract....
En PSG gaat precies 0 euro aan Mbappe overhouden, die krijgt toch ook geen (grote) daling...
De marktwaarden van Transfermarkt worden aan de hand van verschillende factoren bepaald. Een van de voornaamste is de Transfermarkt-community, waarin leden tot in detail kunnen meepraten over de waarde van een speler. De marktwaarde die Transfermarkt aan een speler toekent, moet overigens niet verward worden met de transfersommen die betaald worden. Ons doel is niet om de juiste prijs te voorspellen, maar de verwachte waarde van een speler op de open markt weer te geven. De modaliteiten van een transfer en andere factoren, die hieronder staan vermeld, zijn wel van belang bij het bepalen van deze waardes. Bij Transfermarkt maken we geen gebruik van een algoritme, maar vertrouwen we op de kennis en kunde van onze community.
Meerdere factoren – de belangrijkste staan hieronder vermeld – zijn van invloed op de interesse die een speler geniet. We bepalen die vraag aan de hand van betaalde transfersommen en salaris van een speler in de context van de hieronder geschetste individuele en situationele parameters. Daarbij moet worden vermeld dat de focus op de transfersommen groter is in de grotere competities, terwijl in de kleinere competities, waar clubs vaker op zoek zijn naar transfervrije spelers, de focus meer ligt op het salaris dat betaald wordt om de marktwaarde te bepalen. Ons doel is de vraag naar een speler weer te geven op middellange termijn en die aan te passen aan de hand van speciale omstandigheden en factoren die meespelen. Tegelijkertijd worden marktwaarden zowel individueel als in vergelijking met andere spelers, clubs en divisies bekeken. Een speler met een aflopend contract heeft een transferwaarde van nul, maar zijn marktwaarde wordt los van zijn huidige transferwaarde berekend. Daardoor kan ook een contract met korte looptijd enkel tot op zekere hoogte worden meegenomen. De individuele aspecten van een transfer zijn ook van toepassing in het geval dat er een verschil zit tussen de marktwaarde en de betaalde transfersom.
In principe krijgt elke competitie die op Transfermarkt wordt bijgehouden, twee keer per jaar een martkwaardenupdate. Die vinden normaal gesproken plaats aan het einde van een seizoen en tijdens het seizoen, als er voldoende wedstrijden zijn gespeeld om spelers te kunnen beoordelen. Er kunnen nog tussentijdse updates in een seizoen plaatsvinden om bijvoorbeeld jonge spelers die zich sterk ontwikkelen of nieuwe aankopen een accuratere waarde mee te geven. De focus ligt hier nadrukkelijk op jonge spelers, zodat Transfermarkt adequaat kan anticiperen op extra speeltijd van een talent of spelers die voorheen nog geen waarde toegekend hadden gekregen.
De belangrijkste factoren:
- Toekomstperspectief van talenten
- Leeftijd
- Prestaties bij de club en nationale ploeg
- Niveau en status van de competitie, zowel op sportief als financieel vlak
- Reputatie/prestige
- Ontwikkelingspotentieel
- Specifieke aspecten van de competitie
- Waarde van marketing
- Aantal geïnteresseerde clubs en reputatie van die clubs
- Welk prestatieniveau kan een speler bereiken?
- Ervaring
- Blessuregevoeligheid
- Verschillende financiële aspecten van clubs en competities
- Algehele vraag en ‘trends’ op de transfermarkt
- Algehele ontwikkeling van transferprijzen
- Externe factoren, zoals de coronapandemie en de gevolgen daarvan
Individuele factoren:
- Transfers via een optie tot koop/verplichting tot koop
- Huurprijs
- Slechts een deel van de transferrechten aangekocht
- Vertrekclausule
- Terugkoop-optie
- Spelerruil
- Lengte van contract
- Doorverkoopclausule
- Bonussen na gehaalde doelen
- Verbetering van financiële situatie
Veranderlijke voorwaarden:
- Omgaan in situaties met druk, zoals concurrentie, succes of financiële druk, enz.
- Wensen/interesses van de speler
- Club verkoopt niet aan de hoogste bieder
- Speler gaat in staking of iets vergelijkbaars
- Hoog salaris
- Club wil de speler verkopen
Het is gewoon wat de gek ervoor geeft. Slechts een goed computerprogramma kan met een redelijke prognose komen. Probleem daarbij is dat veel variabelen. Transfermarkt is leuk als indicatie maar meer ook niet. De aankoopprijzen komen nooit overeen met de aanschafwaarde uit de jaarrekening. Zit veel verschil tussen.
Deze overzichten geven altijd veel discussies, niks mis mee uiteraard, wordt hier al wat gezegd over Geertruida, ja als die niet wordt is de toekomstige transfer waarde 0. Alireza contract wordt niet verlengd is dus 0 en Wellenreuther heeft een gelimiteerde transfersom in zijn contract.
Wel mooi overzicht
Dus heeft die geen transferwaarde?
Dat zeg ik niet, ik borduurde voort op de opmerking van Robert010
Voor ons niet nee. Wel voor de club die eigenaar is.
https://1908.nl/artikelen/feyenoord-kent-geen-afkoopclausules
Ik hoop echt dat jij gelijk hebt, maar was vorige week artikel over hem wat hij zelf gaat doen aan eind van dit seizoen en dat hij een clausule heeft van ongeveer 3 miljoen. Dat was geen artikel van hier overigens. Ik heb dus zelf nog mijn twijfels. De mannen hier van de site zijn goed geïnformeerd, maar we zullen het horen als die gaat
Artikel waar Matthijs hier boven naar refereert, is opgebouwd uit een gesprek van mij met de directie
Dan is die 8 miljoen te begrijpen, ik verwacht overigens zelf dat hij weggaat, heeft het gewoon geweldig gedaan.
Contract maar tot 2025, is voor hem ook de kans om goed te kunnen cashen.
Hoe gaat Geertruida zo hard omlaag? Speelt de laatste tijd nog steeds ontzettend goed. + Hartman mag nog wel iets meer stijgen als het aan mij ligt...
Dat heeft niets te doen met zijn prestaties, die zijn gewoon goed tot top. Het heeft puur te doen met zijn contractsituatie, niet verlengen en aanstaande vertrek.

Bovendien gaat Feyenoord geen eens 27.5 miljoen, zoals hij hier gewaardeerd wordt, aan hem overhouden 🎖️ (bespaar me de over geëmotioneerde reacties)
Ligt in de lijn der verwachting. Wat denk je dat we wel gaan overhouden? Tussen de 10 en 15?
Het lijkt me niet dat Geertruida voor minder dan Senesi verkocht wordt. Dus 15 miljoen moet er wel in zitten.
Met overhouden bedoel ik vooral een netto resultaat.

En ik weet eerlijk gezegd niet meer of het bij Senesi ook om een nog één jaar doorlopend contract ging. Maar je hebt gelijk, Geertruida mag zeker meer kosten dan Senesi!
De vraag is gewoon: wat is Geertruida waard als hij een jaar voor je voetbalt. Want zijn contract is nog maar een jaar. Als je hem niet verkoopt gaat hij vlg jaar juni transfervrij weg en krijg je niks.
Als nog wel 20+ als je kijkt naar zijn kwaliteiten + is het simpelweg afhankelijk van hoeveel clubs concreet worden. Kan me niet anders voorstellen gezien zijn veelzijdigheid en continue top presteren dat er maar een paar clubs concreet worden.
De dalingen zijn vrij logisch. Alleen de forse daling van Geertruida begrijp ik dan totaal niet..
Dat heeft niets te doen met zijn prestaties, die zijn gewoon goed tot top. Het heeft puur te doen met zijn contractsituatie, niet verlengen en aanstaande vertrek.

Bovendien gaat Feyenoord geen eens 27.5 miljoen, zoals hij hier gewaardeerd wordt, aan hem overhouden 🎖️ (bespaar me de over geëmotioneerde reacties)
Heeft dat laatste puur te maken met zijn aflopende contract of heeft hij bij het verlengen een clausule in zijn contract gekregen?
https://1908.nl/artikelen/feyenoord-kent-geen-afkoopclausules
Dat begrijp ik wel dat hij minder gaat kosten door zijn contract. Maar transfermarkt baseert daar hun waardes toch niet op?

Transfervrije spelers hebben namelijk ook gewoon een waarde. Als het korte contract de beredenering zou moeten zijn voor de daling zouden transfervrije spelers gewaardeerd moeten worden op 0 lijkt me dan.
Henderson was transfervrij maar heeft Ajax 8 miljoen gekost.
Ja, tekengeld voor de speler. Niet voor zijn vorige club.
Ftm , heeft feyenoord goede vervangers klaarstaan voor Geertruida ?
Wordt heel lastig, moeten twee vervangers voor komen omdat de 1-op-1 vervanger niet haalbaar is / rondloopt
Gezien de ontwikkeling van Beelen, en met Trauner daarachter, is het halen van een goede rechtsback niet voldoende? Ik weet dat Feyenoord in de zomer overloopt van spelers die op rechtsback kunnen spelen, maar dat lijkt me toch (met een vertrekkende Geertruida) een positie die opgevuld moet worden.
De speler heeft een jr contract nog
Dus de loyaliteits bonus zal nu niet zo hoog zijn
De speler en makelaar krijgen een gedeelte van de som
Stel Geertruida levert 25 miljoen op zal dat netto zo 18 a 20 zijn
En dan nog belasting er af. Netto houd je meestal iets meer dan de helft over. Het scheewel dat je voor hem geen vergoeding eerste club hoeft te betalen.
25 tot 30 procent gaat van de som af de rest is verdeeld over de contract jaren van de speler
Als Feyenoord verkoopt dan word het uitgesmeerd over een aantal jaren dat is belasting technisch voor een verkopende club beter
Ik zocht naar een artikel waarin het precies uiteengezet werd, maar kan het niet meer terugvinden. Ik herinner me dat zo'n 30% er in elk geval al vanaf gaat en dat dat vermeerdert wordt met makelaarskosten, met vergoeding opleidingsclub (als de speler niet zelfopgeleid is) en eventueel aflossen van de gespreide betaling die vaak gesloten is om de speler indertijd te halen. Het is dus heel wat wat van het verkoopbedrag af gaat en het is dus niet zo dat je bij verkoop van pakweg Hancko voor 40 miljoen ook voor 40 miljoen kunt terugbesteden in andere spelers. 25 miljoen is dan echt wel het maximale.
Ik schrijf dat niet omdat ik denk dat jij (Dani010) dat niet weet, want volgens mij weet je er veel van, maar dat hier verschillende mensen denken dat bij verkoop van Hancko voor 40 miljoen zomaar weer voor 40 miljoen kunnen investeren.
Zou denken vanwege de lengte van zijn contract, andere zou ik het ook niet weten.